Nellyy
Aktywna w BB
Ja staram się na razie nie myśleć o porodzie…To my chyba jesteśmy na równo z ciąża bo ja dzisiaj mam 23+1 dwie najmlodsze ja niby na 27 stycznia z USG ale wolałabym szybciej xD mam możliwość załatwienia sobie cesarki, ale chciałabym też spróbować swoich sił na naturalnym.. Wybieram się do szpitala gdzie znieczulaja normalnie porody SN. Inaczej nie widzę opcji. Ale i tak się boję.. Ale operacji boję się jeszcze bardziej bo mam przed oczami te wszystkie pocięte tkanki jak Wy podchodzicie do tematu?
to moja pierwsza ciąża i tez bardzo się boje. No ale innego wyjscia nie mamy - jestesmy w ciąży i musimy urodzić
Nie chce się nakręcać choć wiem ze jak nadejdzie ten dzień to nie będzie łatwo…Generalnie to tak: jedne mówią tylko cc inne zaś, ze sn. Co jest lepsze?
Tego tak naprawdę nie wie żadna z nas bo każdy organizm jest inny. Jedna kobieta powie cesarka super, a druga uzna ze to było coś strasznego. To samo jeśli chodzi o poród sn. W związku z tym pomyślałam ze nie będę się upierać przy cc czy sn. Jeśli nie będzie przeciwwskazań to sprobuje sn…chyba ze będzie konieczność cc to tez okej.
Hmmm tak mysle ze może inaczej maja dziewczyny co np są w 3 ciąży i miały sn oraz cc i mogą powiedziec co lepiej zniosły…chociaż tak naprawdę każda ciąża jest inna.
Musimy dziewczyny dać radę