reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

A ja się właśnie dowiedziałam, ze 17.05 planowany jest powrót do biura! Tak bardzo na to czekałam a teraz strasznie się boje... jeszcze jakbym miała prawko i auto ale tak muszę jezdzic komunikacją miejską czego się strasznie boję...
Wcale się nie dziwie, dobrze że u mnie się póki co na to nie zapowiada. U mnie zaczęły się mdłości rano, chociaż jeszcze ani razu nie zwymiotowałam. Ale czuje, że już niewiele mi do tego brakuje. I mam jakieś dziwne wrażenie, że powiększył mi się brzuch, ale wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie. Ale tak mi ciasto w dżinsach..

reklama
Wcale się nie dziwie, dobrze że u mnie się póki co na to nie zapowiada. U mnie zaczęły się mdłości rano, chociaż jeszcze ani razu nie zwymiotowałam. Ale czuje, że już niewiele mi do tego brakuje. I mam jakieś dziwne wrażenie, że powiększył mi się brzuch, ale wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie. Ale tak mi ciasto w dżinsach..
Z powiększeniem brzucha to i u mnie tak jest jak by spodnie się zrobiły ciasne 🙈
Tak zwana ciąża spożywcza jak narazie 🤣🤣 ja przed ciążą bardzo dużo się ruszałam bo taką miałam pracę i do tego 2 dzieci a teraz tryb dnia bardziej spokojniejszy i wydaje mi się że przez to tłuszczyk się odkłada 🙈🤣

Mnie w weekend strasznie bolaly sutki :/ smarowalam wazelinaCiekawa jestem kiedy u mnie kaza wracac do biura, przyznam szczerze, ze nie chcialabym w ciazy chodzic do biura :/ fajnie, ze zrobilo sie cieplo i gospodarka sie odmraza, ale ludzie nadal sie zarazaja i choruja:/
Ja sobie kupię przyłbice i będę nosić dodatkowo do maseczki na ulicy ale w biurze to wiem, ze będzie bezpiecznie, większość zaszczepiona a nasz tam będzie i tak odizolowany trochę a większość po szczepionce

Ja sobie kupię przyłbice i będę nosić dodatkowo do maseczki na ulicy ale w biurze to wiem, ze będzie bezpiecznie, większość zaszczepiona a nasz tam będzie i tak odizolowany trochę a większość po szczepionce
Niestety osoby zaszczepione mogą przenieść wirusa na innych, tak mi mówił lekarz :( ja do pracy nosiłam maseczki ffp3

Mi się wyraźnie zaokrąglił już, dziś to bardzo wyraźnie wie e, waga stoi w miejscu a brzuch wystaje za piersi 🙈

Dziewczyny, a Wy będziecie się szczepic? Ja się zastanawiam, muszę skonsultować to z lekarzem, teściowa ze świata medycyny mówi, ze w drugim trymestrze na spokojnie, byle nie w pierwszym

Dokładnie. Osoby zaszczepione też mogą się zarazić nawet o tym nie wiedząc. Ja nie wiem, będę konsultowała z lekarzem czy mogę się szczepić. Ja mam wzdęcia straszne. Z Tymkiem nigdy nie miałam. Ja mam bardzo dobra przemianę materii aż za dobrą heh a teraz jest masakra. Ale wagę i tak mam niższa ostatnio 1kg schudłam. Mi ciągle chce się spać... Chodzę taka nieprzytomna. Nie wiem jak długo będę pracować. Mam pracę biurowa. W 1 ciąży pracowałam do ok 20tygodnia. Mam problemy zdrowotne i lekarz szybciej mi kazał ale ja nie chciałam nudzić się w domu heh a teraz nie wiem... Mam stresu tu trochę. Jak się ma już dziecko to jest inaczej. Bo popołudniu z synkiem chce jak najdłużej spędzić czasu a czasem mam chęć zrobić sobie drzemke.
Niestety osoby zaszczepione mogą przenieść wirusa na innych, tak mi mówił lekarz :( ja do pracy nosiłam maseczki ffp3

Miłego dnia kochane ❤️ Ja właśnie zbieram się do pracy .. za oknem przepiękna pogoda 🌞 dziś się wyspałam 😁 mąż wyjechał wczoraj do pracy ... córkę wywiozłam do babci - jak dobrze jest mieć babcie blisko szkoły 🙈 i miałam taką wspaniałą ciszę wczoraj w domu - ale dzisiaj z rana już mi brakuje ich w domu ... kobiecie nie dogodzisz 🤣 Czy Was tez tak bolą sutki ? I biustonosz jakby mniejszy ? No nie wytrzymam !
Całe piersi bolą strasznie 🤦 dobrze, że małe to mniej boli 😂😂😂

reklama
Do góry