reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Hejka dziewczyny, u mnie ta data wszędzie wychodzi rożna, zapiszcie mi na 18.01

Właśnie wróciłam z pobrania krwi. Beta (zobaczę czy jest przyrost po 72h), glukoza, tsh,ft4,morfologia

Ostatnia edycja:
reklama
Miłego dnia mamuśki :) Mnie też strasznie bolą sutki, wręcz potwornie 🙈 do tego jestem strasznie padnięta mimo dobrze przespanej nocy i mdłości dziś z rana mnie straszne dopadły... Dziś w pracy powiem przełożonej o ciąży, nie doczekam do jutra, dziś o 18 mam dokładniejsze usg, ale już zaliczę to piątkowe do tego potwierdzającego żywą ciążę 😅 pierwszy raz nawet mnie nie rusza ile roboty dziś będę miała a będzie jej po korek, tak bardzo złe się. Żuje, ze już nie mam siły na kolejne nerwy, po prostu usiądę i zrobię i się wyrobie 💪💪💪

A ja się właśnie dowiedziałam, ze 17.05 planowany jest powrót do biura! Tak bardzo na to czekałam a teraz strasznie się boje... jeszcze jakbym miała prawko i auto ale tak muszę jezdzic komunikacją miejską czego się strasznie boję...

Ja mam termin na 8 stycznia.
Piersi mnie bolą, czuje się taka klapnięta. Czasem brzuch też zaboli w różnych miejscach.
Chodzę codziennie na zastrzyk do znajomej pielęgniarki. Okazało się że Prolutex (progesteron) to są ampułki, do wykonania zastrzyku, a nie gotowe strzykawki do podania w brzuch i biorę je domięśniowo. Jak będę w środę na wizycie, to muszę lakarzowi powiedzieć żeby w razie potrzeby mi to zmienił.

Cześć dziewczyny 🥰 ja właśnie wróciłam od lekarza dziś 5t4d widać piękny pęcherzyk lekarz powiedział że jak na ten etap to jest wszystko w jak najlepszym porządku więc się już nie stresuje za tydzień w piątek mam iść założyć kartę ciąży i na wizytę ♥️♥️
super ❤️

Powodzenia na wizycie [emoji846] i czekamy na dobre wieści
Mi piersi jakby spuchły i dotknąć nie mogę! :( zobaczymy co dziś na wizycie [emoji3590] nie mogę się doczekać do tej 16 [emoji3059]

Pięknego dnia, dbajcie o siebie [emoji4]
Super, że wizyta udana [emoji2368]
Cześć dziewczyny [emoji3059] ja właśnie wróciłam od lekarza dziś 5t4d widać piękny pęcherzyk lekarz powiedział że jak na ten etap to jest wszystko w jak najlepszym porządku więc się już nie stresuje za tydzień w piątek mam iść założyć kartę ciąży i na wizytę [emoji3531][emoji3531]

reklama
Miłego dnia kochane [emoji3590] Ja właśnie zbieram się do pracy .. za oknem przepiękna pogoda [emoji274] dziś się wyspałam [emoji16] mąż wyjechał wczoraj do pracy ... córkę wywiozłam do babci - jak dobrze jest mieć babcie blisko szkoły [emoji85] i miałam taką wspaniałą ciszę wczoraj w domu - ale dzisiaj z rana już mi brakuje ich w domu ... kobiecie nie dogodzisz [emoji1787] Czy Was tez tak bolą sutki ? I biustonosz jakby mniejszy ? No nie wytrzymam !
Mnie w weekend strasznie bolaly sutki :/ smarowalam wazelina
A ja się właśnie dowiedziałam, ze 17.05 planowany jest powrót do biura! Tak bardzo na to czekałam a teraz strasznie się boje... jeszcze jakbym miała prawko i auto ale tak muszę jezdzic komunikacją miejską czego się strasznie boję...
Ciekawa jestem kiedy u mnie kaza wracac do biura, przyznam szczerze, ze nie chcialabym w ciazy chodzic do biura :/ fajnie, ze zrobilo sie cieplo i gospodarka sie odmraza, ale ludzie nadal sie zarazaja i choruja:/

Do góry