Ja uważam, że prywatna grupa to bardzo dobry pomysł. Nie ma wglądu nikt z zewnątrz a jednak piszemy o prywatnych sprawach a za jakiś czas pewnie też będziemy wrzucać fotki nasze oraz dzieciaczków. Zostanie nas niewielka grupa, bo tak jest zawsze.Hej, ja się nie dopisywałam do prywatnej grupy, a też mnie ciekawią takie informacje, czemu tak dyskryminować tą grupę? Tu też potrzebna jest nasza aktywność, cały czas przecież dołączają do nas nowe mamy
reklama
Czyli jeżeli mam 25 lat i to moja 3 ciaza obie ciaze bez problemu i dzieci zdrowe to badanie jest za darmo tak ? A na czym polega takie badanie?Jeśli ukończyłaś 35lat to za darmo, jeśli to Twoja druga ciąża (nawet jeśli pierwsza była stracona) to również przysługuje za darmo
Mam 25 lat ale to moja 3 ciazaWitajcie te, które świeżo dołączyły.
Co do pytania o prenatalne to jeśli ukończyłaś 35 rok życia to należą Ci się bezpłatne badania prenatalne.
No to ja akurat nie zorientowana w takiej sytuacji.Mam 25 lat ale to moja 3 ciaza
Nie chciałabym wprowadzić nikogo w błąd
Maciejkazlo
Początkująca w BB
Druga ciąża. Mam 29 lat. Robilam w zeszłym tygodniu. Placilam za nieDziewczyny pierwszy raz prowadze ciaze w Polsce jak wygadala badanie prenatalne czy się za to płaci?
Okej Dzięki popytam na następnej wizycie lekarza co i jak bo wcześniejsze ciaze były prowadzone za granicą i tam też rodziłam. A widzę że tutaj robią wogole inne badania wizyty sa częściej i ogólnie jakos inaczej podchodzą do ciazy. Tam w całej ciazy miałam tylko z 4 wizyty u lekarza i 2 usg
nie, to nie są badania obowiązkowe, jakbyś miała 35 lat to dostałabyś na nie skierowanie na NFZ a ze masz 25 to się płaci niestetyCzyli jeżeli mam 25 lat i to moja 3 ciaza obie ciaze bez problemu i dzieci zdrowe to badanie jest za darmo tak ? A na czym polega takie badanie?
Tak to jest takie bardzo dokładne badanie USG z pomiarami przeziernosci karkowej itd. Test Pappa również jest za darmo i robiony jest w tym samym dniu z krwi (u nas tak jest, ale nie wiem czy wszędzie).Czyli jeżeli mam 25 lat i to moja 3 ciaza obie ciaze bez problemu i dzieci zdrowe to badanie jest za darmo tak ? A na czym polega takie badanie?
O kurde. Może lekarz nie dał skierowania?Druga ciąża. Mam 29 lat. Robilam w zeszłym tygodniu. Placilam za nie
reklama
DziełoTak to jest takie bardzo dokładne badanie USG z pomiarami przeziernosci karkowej itd. Test Pappa również jest za darmo i robiony jest w tym samym dniu z krwi (u nas tak jest, ale nie wiem czy wszędzie).
Dzięki o resztę popytam lekarza na wizycieTak to jest takie bardzo dokładne badanie USG z pomiarami przeziernosci karkowej itd. Test Pappa również jest za darmo i robiony jest w tym samym dniu z krwi (u nas tak jest, ale nie wiem czy wszędzie).
Podziel się: