reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ja już pod labo, takaaa kolejka że przed ośrodkiem czekam, wszyscy się pochorowali po weekendzie🤦🏻‍♀️ dziś robię badania bo jutro wyjeżdżamy nad morze 🥰 ☀️
Życzę dziewczynom wizytującym samych dobrych wieści i pięknych zdjęć usg, a pozostałym pięknego dnia 🤗
Też jestem w drodze do laboratorium. :)
Zycze wszystkim milego dnia i trzymam kciuki za wizyty.

reklama
Heeej dziewczynki, ja wczoraj cały dzień tak źle się czułam, mdłości mdłości mdłości. Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej. Wczoraj oprócz tosta na śniadania to nie zjadłam prawie nic konkretnego. Robiłam podejścia ale źle to się kończyło. Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej. U mnie dziś 9+4 [emoji1768][emoji3590] trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji123]
Oby dziś mdłości się zmniejszyły i dzień był lepszy niż wczoraj [emoji4] Ja dzisiaj 9+3, także bardzo podobny etap[emoji1768]

Właśnie przeczytałam ciekawy post od mamy ginekolog na temat przepuszczania kobiet w ciąży w placówkach medycznych i aptekach. Powiedzcie mi, czy korzystacie z tego nawet jeśli wasz brzuszek jednoznacznie jeszcze na to nie wskazuje? Jak to jest? 😉
Podsyłam: https://mamaginekolog.pl/pierwszenstwo-kobiet-w-ciazy/
Taaak, w teorii to pięknie wygląda. ;) Natomiast bratowa męża w zeszłym roku była w ciąży i mówi, że stała się nagle niewidoczna dla społeczeństwa - jakby pelerynę-niewidkę założyła. A im większy miała brzuszek to tym bardziej. W 8 miesiącu stała w kolejce do badań w szpitalu czy przychodni, bo nawet nie chciała się wyrywać do przodu, żeby nie musieć od wszystkich wysłuchiwać - starszy pan się nad nią zlitował i ją puścił to jemu się oberwało od wszystkich czekających. A to, że wcześniej stała 40 minut w tej kolejce razem ze wszystkimi, tylko się przeszła kawałeczek, bo już ustać nie mogła i wróciła na swoje miejsce - to dopiero była zbrodnia, bo się w kolejkę wpycha! I wtedy ten pan ją w ogóle zauważył. MASAKRA. Polskie społeczeństwo niestety nie pokazuje się z dobrej strony w tym aspekcie. :/ Oczywiście nie wszyscy! Ale najczęściej to starsi ludzie takie zachowania pokazują... więc na razie dziękuję, postoję, nie będę się nikomu narażać. 😅

Ja dziś 8+0, więc 20% za mną. 😍
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! 🥰

Taaak, w teorii to pięknie wygląda. ;) Natomiast bratowa męża w zeszłym roku była w ciąży i mówi, że stała się nagle niewidoczna dla społeczeństwa - jakby pelerynę-niewidkę założyła. A im większy miała brzuszek to tym bardziej. W 8 miesiącu stała w kolejce do badań w szpitalu czy przychodni, bo nawet nie chciała się wyrywać do przodu, żeby nie musieć od wszystkich wysłuchiwać - starszy pan się nad nią zlitował i ją puścił to jemu się oberwało od wszystkich czekających. A to, że wcześniej stała 40 minut w tej kolejce razem ze wszystkimi, tylko się przeszła kawałeczek, bo już ustać nie mogła i wróciła na swoje miejsce - to dopiero była zbrodnia, bo się w kolejkę wpycha! I wtedy ten pan ją w ogóle zauważył. MASAKRA. Polskie społeczeństwo niestety nie pokazuje się z dobrej strony w tym aspekcie. :/ Oczywiście nie wszyscy! Ale najczęściej to starsi ludzie takie zachowania pokazują... więc na razie dziękuję, postoję, nie będę się nikomu narażać. 😅

Ja dziś 8+0, więc 20% za mną. 😍
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! 🥰
No właśnie ostatnio będąc na badaniach była kobietka już z sporym brzuszkiem i czekała normalnie w kolejce, dlatego mnie to zastanawiało i nurtowało stąd zdecydowałam się poruszyć tutaj ten temat i zobaczyć jakie macie doświadczenia 😉

No właśnie ostatnio będąc na badaniach była kobietka już z sporym brzuszkiem i czekała normalnie w kolejce, dlatego mnie to zastanawiało i nurtowało stąd zdecydowałam się poruszyć tutaj ten temat i zobaczyć jakie macie doświadczenia 😉
Jeśli jestem przed taką dziewczyną czy kobieta to sama puszczam. Ale w życiu nie widziałam, żeby jakaś sama poprosiła, żeby była pierwsza. Chyba wszystkie wiedzą, z jakimi reakcjami się to może niestety spotkać. ;) Chociaż faktycznie, według prawa jak najbardziej jej się należy, a już zwłaszcza w tych miejscach "medycznych" - przychodnia, apteka itp. Ale no niestety. :(

reklama
Ja miałam ostatnio ten dylemat zanim poszłam na badania. Jestem leżąca, a u mnie czeka sie przed labo i nie może usiąść nawet, jak byłam przed ciążą to stałam prawie 40 minut, a poszłam przed otwarciem. Teraz stanie nie wchodzi w grę. Na szczęście nie musiałam się zastanawiać, ani stresować bo kolejki w ogóle nie było.

Do góry