reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Pewnie całą ciążę i połóg. Ja tak brałam w 1 ciąży i teraz też będę musiała. W 1 nawet brałam dłużej niż połóg bo tak mi hematolog kazał. Tak jak pisały dziewczyny musisz odpowiednio wbijać... Ja w 1 ciąży też na początku miałam problemy, siniaki itp. Później bd już wprawiona. Ale zapytaj, może Ci pokaże i bd ci łatwiej obrazowo to zapamiętać [emoji106] a bierzecie o stałej porze? Bo tak trzeba. Ja biorę rano między 6 a 7 jakoś mi łatwiej zapamiętać heh
ja też mam problem z tą heparyną. Coraz bardziej zastrzyki bolą, na wieczór szukam miejsca kilka razy to wkłucia. Mam jednego dużego siniaka i okolice jego są nie do wkłucia ze względu na ból. Muszę zapytać na wizycie gin jak długo będzie trzeba ją podawać.

reklama
Noo wiem co czujesz ja kaszel miałam straszny jeszcze trochę mi został przez pylenie traw. Dzięki temu uszkodziłam żebro bo od czwartku tak mnie boli... [emoji849] Dzisiaj już jakoś lepiej funkcjonowałam ale jak kichnę albo kaszlnie to ból nie do opisania.
Ja ostatnio jak leżałam to zaczęłam kichać a no jak kicham to jest seria 10-15razy i tak mnie brzuch cały zabolal, ze aż się przestraszyłam. Złapałam go z bólu i się zaczęłam turlac po lozku[emoji17] niech szlag trafi ta alergię [emoji35][emoji2959]

Dziewczyny, nie wiecie czy jest w porządku mieć 37 C w pierwszym trymestrze?
Właśnie czasami mam podgorączkowy i się zastanawiam czy jest coś nie tak...

W niektórych artykułach piszą że tak może być i to jest ok, ale się trochę boję😕

W niektórych artykułach piszą że tak może być i to jest ok, ale się trochę boję😕
ja w trakcie drugiej ciąży miałam cały czas stan podgorączkowy. Do 37,2 praktycznie dzień w dzień, utrzymywał się mniej więcej do połowy ciąży.

Ja miałam zawsze lekko obniżoną temperaturę, teraz oscyluje mi pomiędzy 36,8-37,1

Normalne. W ciąży temperatura jest właśnie w okolicach 37 stopni. Jedne mają odrobine mniej a inne więcej. Ale temperatura w ciąży zawsze jest podwyższona. Pamiętaj, że wahania temperatury, np. rano 36,9 a wieczorem 37,3 są normalne, nie ma powodu do paniki.

Ja odkąd zaszłam w ciążę mierzyłam codziennie do wczoraj i zawsze powyżej 37, więc nie ma czym się martwić. Jeśli byłoby powyżej 38 to myślę, że tak ale 37 jak najbardziej dopuszczalne

reklama
teraz to mnie wystraszyłaś 😔 ja mam okrągły i sobie coś mówię jeszcze 🤯 🥺
Nie miałam takiego zamiaru! Najczęściej pecherzyki są właśnie okrągłe! Nie masz co się stresować 😘
W mojej poronionej ciąży zarodek był prawie 2 tygodnie młodszy z usg niż z om a cykle były regularne 28dniowe, po prostu nie rozwijał się prawidłowo :)

Do góry