reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ja mam też od tygodnia plamienia o nieznanej przyczynie.. Dwóch lekarzy mnie badało na wszystkie strony i nie ma nic, co mogłoby wskazywać na te plamienia, z dzieckiem wszystko dobrze, a plamienia są [emoji1745]
Zaczęłam tak wczytywać się w wasze posty o nieznanej przyczynie krwawień i wiecie co? A to nie jest przypadkiem spowodowane zwiększoną objętością krwi? Ja akurat mam codziennie krew w nosie i lekarz mi mówił, że to od zwiększonej objętości krwi. Mam przekrwioną śluzówkę i łatwo o jej pęknięcie. Śluzówka w pochwie również jest podobna do tej w nosie i może też tak macie jak ja, tylko, że mi leci krew z nosa a Wam z drugiej strony? 😃🙈😂

reklama
mam zdjęcie, wychodzi na to ze wielkość to 0,3cm a wiek ciąży 5+6 😮 nie widzę za to przewidywanej daty porodu, ale lekarz mówił ze 27.01. Czy to normalne ze z om wychodzi 7+0 a z USG 5+6 ? To dość duża rozbieżność…

mam zdjęcie, wychodzi na to ze wielkość to 0,3cm a wiek ciąży 5+6 😮 nie widzę za to przewidywanej daty porodu, ale lekarz mówił ze 27.01. Czy to normalne ze z om wychodzi 7+0 a z USG 5+6 ? To dość duża rozbieżność…
Ja mam rozbieżność między OM a usg 3 tygodnie, więc jest możliwe 😃

Ja mam tydzień różnicy, bo miałam długi cykl. Dołącz też błąd usg- na początku może być duży, bo wszystko jest w milimetrach- nie trzeba wiele żeby się pomylić o kilka dni. Któraś dziewczyna tutaj wrzucala info, że ma dwa pomiary z tego samego dnia i 3 dni różnicy między nimi[emoji846] na tym etapie to nie ma znaczenia [emoji846]
mam zdjęcie, wychodzi na to ze wielkość to 0,3cm a wiek ciąży 5+6 [emoji50] nie widzę za to przewidywanej daty porodu, ale lekarz mówił ze 27.01. Czy to normalne ze z om wychodzi 7+0 a z USG 5+6 ? To dość duża rozbieżność…

Help dziewczyny byłam na pierwszym USG. Wiek to 6t+4 i długość 7 mm ale tętno tylko około 105 uderzeń. Martwię się że to mało. Lekarza mam dopiero w poniedziałek bo w medicover USG to oddzielna wizyta🙁
nic się nie martw. Ja miałam na początku 104, przy drugim pomiarze 109. Na kolejnej wizycie już pięknie biło. Serduszko dopiero się rozkręca :)

reklama
Ja miałam identyczną sytuację 😁 24 maja bylam na wizycie i wg OM 7+0 a wedlug usg 5+6. Wielkosc tez byla 3mm :)
14.06 mam kolejną wizytę

Do góry