reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ja mam też od tygodnia plamienia o nieznanej przyczynie.. Dwóch lekarzy mnie badało na wszystkie strony i nie ma nic, co mogłoby wskazywać na te plamienia, z dzieckiem wszystko dobrze, a plamienia są [emoji1745]
Zaczęłam tak wczytywać się w wasze posty o nieznanej przyczynie krwawień i wiecie co? A to nie jest przypadkiem spowodowane zwiększoną objętością krwi? Ja akurat mam codziennie krew w nosie i lekarz mi mówił, że to od zwiększonej objętości krwi. Mam przekrwioną śluzówkę i łatwo o jej pęknięcie. Śluzówka w pochwie również jest podobna do tej w nosie i może też tak macie jak ja, tylko, że mi leci krew z nosa a Wam z drugiej strony? 😃🙈😂

reklama
mam zdjęcie, wychodzi na to ze wielkość to 0,3cm a wiek ciąży 5+6 😮 nie widzę za to przewidywanej daty porodu, ale lekarz mówił ze 27.01. Czy to normalne ze z om wychodzi 7+0 a z USG 5+6 ? To dość duża rozbieżność…

mam zdjęcie, wychodzi na to ze wielkość to 0,3cm a wiek ciąży 5+6 😮 nie widzę za to przewidywanej daty porodu, ale lekarz mówił ze 27.01. Czy to normalne ze z om wychodzi 7+0 a z USG 5+6 ? To dość duża rozbieżność…
Ja mam rozbieżność między OM a usg 3 tygodnie, więc jest możliwe 😃

Ja mam tydzień różnicy, bo miałam długi cykl. Dołącz też błąd usg- na początku może być duży, bo wszystko jest w milimetrach- nie trzeba wiele żeby się pomylić o kilka dni. Któraś dziewczyna tutaj wrzucala info, że ma dwa pomiary z tego samego dnia i 3 dni różnicy między nimi[emoji846] na tym etapie to nie ma znaczenia [emoji846]
mam zdjęcie, wychodzi na to ze wielkość to 0,3cm a wiek ciąży 5+6 [emoji50] nie widzę za to przewidywanej daty porodu, ale lekarz mówił ze 27.01. Czy to normalne ze z om wychodzi 7+0 a z USG 5+6 ? To dość duża rozbieżność…

Help dziewczyny byłam na pierwszym USG. Wiek to 6t+4 i długość 7 mm ale tętno tylko około 105 uderzeń. Martwię się że to mało. Lekarza mam dopiero w poniedziałek bo w medicover USG to oddzielna wizyta🙁
nic się nie martw. Ja miałam na początku 104, przy drugim pomiarze 109. Na kolejnej wizycie już pięknie biło. Serduszko dopiero się rozkręca :)

reklama
Ja miałam identyczną sytuację 😁 24 maja bylam na wizycie i wg OM 7+0 a wedlug usg 5+6. Wielkosc tez byla 3mm :)
14.06 mam kolejną wizytę

Do góry