Raczej nie można przesunąć, a w którym tygodniu będziesz przy drugiej dawce? Najlepiej skonsultuj dziśJa mam wizytę u gin dzisiaj na 18:45.
Co do szczepienia to jestem po pierwszej dawce i na ankiecie przy pytaniu o ciążę zaznaczyłam "nie wiem". Młody lekarz tylko wyszedł do mnie z pytaniem " Jak Pani może nie wiedzieć? " To mu odpowiedziałam "jeszcze nie wiem".
Dziś będę pytała ginekolog co myśli o drugiej dawce. Czy ta druga dawkę w razie czego można przesunąć?
reklama
Ola92
Fanka BB :)
W 8 tygodniu, szczepienie miałam Pfizerem.Raczej nie można przesunąć, a w którym tygodniu będziesz przy drugiej dawce? Najlepiej skonsultuj dziś
Karolina2495
O widzisz.. Może i u mnie coś znajdą na kolejnej wizycie. Też mam plamienia cały czas i zastanawiam się co jest powodem.
( Lekarka powiedziała, że taki mój urok, bo ona nic nie widzi oprócz malutkiego krwiaczka). za tydzień mija rok od ciezkiego porodu. Do tego mam nadżerkę. Moja mama ma problemy z miesniakami. Może coś z tego jest powodem [emoji848] albo coś gorszego
( Lekarka powiedziała, że taki mój urok, bo ona nic nie widzi oprócz malutkiego krwiaczka). za tydzień mija rok od ciezkiego porodu. Do tego mam nadżerkę. Moja mama ma problemy z miesniakami. Może coś z tego jest powodem [emoji848] albo coś gorszego
Cześć [emoji4]
Byłam dzisiaj na dodatkowej wizycie, bo wyszły mi jakieś bakterie w kanale szyjki macicy [emoji54]
No i wyjaśniło się w końcu skąd prawdopodobnie wzięły się moje plamienia - mam mięśniaka w dnie macicy [emoji54] Moja lekarka powiedziała, żeby się bardzo nie martwić, bo fasolka już jest duża i mało prawdopodobne, ze może jej zaszkodzić. Ale mimo wszystko mam dużo odpoczywać, także leżenia na kanapie ciąg dalszy [emoji85] już nie mogę się doczekać drugiego trymestru!
Za dwa tygodnie 25.06 umówiłam się na prenatalne, mam nadzieje, ze wszystko będzie ok [emoji4]
Wrzucam fotkę z usg, fasolka do Was macha [emoji7]
Pięknego dnia [emoji3590]
Kasia78915
Według oficjalnych rekomendacji Towarzystwa Ginekologicznego do 12 tygodnia nie powinno się szczepić ciężarnych ze względu na proces organogenezy. Nie powinno się też przedłużać terminu drugiej dawki szczepienia. Najlepiej zapytaj lekarza.W 8 tygodniu, szczepienie miałam Pfizerem.
KarolaJ
Ja mam też od tygodnia plamienia o nieznanej przyczynie.. Dwóch lekarzy mnie badało na wszystkie strony i nie ma nic, co mogłoby wskazywać na te plamienia, z dzieckiem wszystko dobrze, a plamienia są [emoji1745]
O widzisz.. Może i u mnie coś znajdą na kolejnej wizycie. Też mam plamienia cały czas i zastanawiam się co jest powodem.
Aga87lan
Ja w pierwszej ciąży również miałam plamienia dokładnie w 7 tygodniu , wtedy poleciałam do mojego gina do szpitala - przejrzał mnie bardzo dokładnie i tez nic nie znalazł ... na wszelki wypadek dał wtedy duphaston . W tej jak narazie odpukać czysto i mam nadzieje że już tak zostanie , na pierwszym usg gin tez dokładnie szukał jakiś niespodzianek w postaci polipów czy krwiaków bo sam mówił ale nic nie znalazł na szczęścieJa mam też od tygodnia plamienia o nieznanej przyczynie.. Dwóch lekarzy mnie badało na wszystkie strony i nie ma nic, co mogłoby wskazywać na te plamienia, z dzieckiem wszystko dobrze, a plamienia są [emoji1745]
Żółtaważka
Mnie wcześniej oglądało trzech lekarzy i każdy szukał właśnie krwiaka, ale nikt nic nie znalazł. Także trochę mi lepiej jak już przynajmniej wiem skąd to się bierze. Malutki krwiaczek na szczęście brzmi niegroźnie, z tego co czytałam nadżerki też zazwyczaj nie są zagrożeniem. Trzymam kciuki żeby doszli do tego co to, a jeszcze bardziej żeby plamienia ustały! Bo i tak na razie nic nie jesteśmy w stanie z tym zrobić poza odpoczynkiemO widzisz.. Może i u mnie coś znajdą na kolejnej wizycie. Też mam plamienia cały czas i zastanawiam się co jest powodem.
Na szczęście im większy zarodek tym większe szanse, że będzie dobrze
Karolina2495
Piękna dzidzia [emoji4][emoji173]
Cześć [emoji4]
Byłam dzisiaj na dodatkowej wizycie, bo wyszły mi jakieś bakterie w kanale szyjki macicy [emoji54]
No i wyjaśniło się w końcu skąd prawdopodobnie wzięły się moje plamienia - mam mięśniaka w dnie macicy [emoji54] Moja lekarka powiedziała, żeby się bardzo nie martwić, bo fasolka już jest duża i mało prawdopodobne, ze może jej zaszkodzić. Ale mimo wszystko mam dużo odpoczywać, także leżenia na kanapie ciąg dalszy [emoji85] już nie mogę się doczekać drugiego trymestru!
Za dwa tygodnie 25.06 umówiłam się na prenatalne, mam nadzieje, ze wszystko będzie ok [emoji4]
Wrzucam fotkę z usg, fasolka do Was macha [emoji7]
Pięknego dnia [emoji173]️
Karolina2495
W poniedziałek idę na wizytę to może czegoś się doszuka [emoji846] A byłaś u tego samego lekarza? Czy jakiś nowy dokładniej Cię zbadał?
Mnie wcześniej oglądało trzech lekarzy i każdy szukał właśnie krwiaka, ale nikt nic nie znalazł. Także trochę mi lepiej jak już przynajmniej wiem skąd to się bierze. Malutki krwiaczek na szczęście brzmi niegroźnie, z tego co czytałam nadżerki też zazwyczaj nie są zagrożeniem. Trzymam kciuki żeby doszli do tego co to, a jeszcze bardziej żeby plamienia ustały! Bo i tak na razie nic nie jesteśmy w stanie z tym zrobić poza odpoczynkiem [emoji2370]
Na szczęście im większy zarodek tym większe szanse, że będzie dobrze [emoji4]
reklama
Żółtaważka
Byłam u nowego lekarza. Powiedziała lekarka, że mięśniak mógł urosnąć i mogło go nie być widać wcześniej tak dobrze, ale nie wiem na ile to rzeczywiście to, a na ile niedbałość poprzednich lekarzy. Dzisiejsze badanie miałam bardzo dokładne, wszystko sprawdzone, pomierzone.W poniedziałek idę na wizytę to może czegoś się doszuka [emoji846] A byłaś u tego samego lekarza? Czy jakiś nowy dokładniej Cię zbadał?
Trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę
Podziel się: