reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Cześć dziewczyny! Dołączam do styczniówek 2022😊 dziś byłam na pierwszej wizycie, serduszko już pika ❤️❤️ Wg om jest 7+0, lekarz powiedział tylko ze skończony 6 wg usg, bez podania dnia. Jestem raczej z tych co się rzadko udzielają, ale czytać będę na bieżąco😊 mnóstwo tutaj przydatnych informacji! Trzymam kciuki za każda z was ❤️❤️

reklama
Help dziewczyny byłam na pierwszym USG. Wiek to 6t+4 i długość 7 mm ale tętno tylko około 105 uderzeń. Martwię się że to mało. Lekarza mam dopiero w poniedziałek bo w medicover USG to oddzielna wizyta🙁

W 8 tygodniu, szczepienie miałam Pfizerem.
Pierwsze wersje były, że można po 8 tygodniu, potem zmienili na 12/16 (słyszałam już dwie wersje). My nic nie poradzimy, lekarz najlepiej będzie wiedział.

Cześć dziewczyny! Dołączam do styczniówek 2022😊 dziś byłam na pierwszej wizycie, serduszko już pika ❤️❤️ Wg om jest 7+0, lekarz powiedział tylko ze skończony 6 wg usg, bez podania dnia. Jestem raczej z tych co się rzadko udzielają, ale czytać będę na bieżąco😊 mnóstwo tutaj przydatnych informacji! Trzymam kciuki za każda z was ❤️❤️
Gratulacje. 😁 Nie masz zdjęcia USG? Tam najczęściej jest podana wielkość zarodka, dokładny wiek ciąży i przewidywany poród. ;)

Help dziewczyny byłam na pierwszym USG. Wiek to 6t+4 i długość 7 mm ale tętno tylko około 105 uderzeń. Martwię się że to mało. Lekarza mam dopiero w poniedziałek bo w medicover USG to oddzielna wizyta🙁
Serducho się rozkręca dopiero, daj mu czas. ☺️ Zgodnie z tym artykułem u mamyginekolog najpierw tętno jest bliskie tętnu mamy (70-80 uderzeń) i dopiero rośnie. Przeczytaj sobie, to jest w drugiej części artykułu. ;)

Melduję się po wizycie [emoji3590] kropka urosła, według Om 9+3, według usg 10+2, serduszko pięknie bije[emoji3590] taka mała wiercipietka, ciągle się ruszała [emoji3059]doktor włączył na chwilkę też 3d, prawie się popłakałam [emoji3059]kartę ciąży mam założoną, teraz 29.06 prenatalne i wizyta 7.07. [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
IMG_20210609_172159.jpeg
IMG_20210609_172112.jpeg

Pierwsze wersje były, że można po 8 tygodniu, potem zmienili na 12/16 (słyszałam już dwie wersje). My nic nie poradzimy, lekarz najlepiej będzie wiedział.

Gratulacje. 😁 Nie masz zdjęcia USG? Tam najczęściej jest podana wielkość zarodka, dokładny wiek ciąży i przewidywany poród. ;)

Serducho się rozkręca dopiero, daj mu czas. ☺️ Zgodnie z tym artykułem u mamyginekolog najpierw tętno jest bliskie tętnu mamy (70-80 uderzeń) i dopiero rośnie. Przeczytaj sobie, to jest w drugiej części artykułu. ;)
To moja pierwsza ciąża, jestem totalnie zielona 😊 mam zdjęcie, wychodzi na to ze wielkość to 0,3cm a wiek ciąży 5+6 😮 nie widzę za to przewidywanej daty porodu, ale lekarz mówił ze 27.01. Jeszcze tego wszystkiego nie ogarniam tak szczerze…

Melduję się po wizycie [emoji3590] kropka urosła, według Om 9+3, według usg 10+2, serduszko pięknie bije[emoji3590] taka mała wiercipietka, ciągle się ruszała [emoji3059]doktor włączył na chwilkę też 3d, prawie się popłakałam [emoji3059]kartę ciąży mam założoną, teraz 29.06 prenatalne i wizyta 7.07. [emoji3059][emoji3059][emoji3059] Zobacz załącznik 1280873Zobacz załącznik 1280874
Niech się wierci jak najwiecej - wspaniałe wiesci ❤️

To dlaczego się nie wyniesiecie i mieszkacie z rodzicami.... Ja bym się tak nie męczyła psychicznie jak czujesz że nie jesteś szczęśliwa bo mieszkasz z rodzicami.
No tez racja i jak tu się nie pogubić w tym życiu... chciałabym się odciąć od wszystkich i gdzieś się wynieść i zacząć swoje własne rodzinne życie [emoji2368] nie jestem szczęśliwa oczywiście nie licząc kochanego narzeczonego i dzidzi a No i mojego pierworodnego synka pieska [emoji28][emoji3059] oni mi wystarcza do szczęścia. Oczywiście zawsze tak będzie, ze mama jest najważniejsza w życiu i dlatego to boli...

reklama
Badałas progesteron? U mnie w badaniu też ok a mimo to plamiłam i wyszło że mam niski co prowadzi do poronienia stąd te plamienia ale biorę duphaston i póki co nie plamie.
Ja mam też od tygodnia plamienia o nieznanej przyczynie.. Dwóch lekarzy mnie badało na wszystkie strony i nie ma nic, co mogłoby wskazywać na te plamienia, z dzieckiem wszystko dobrze, a plamienia są [emoji1745]

Do góry