reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Cześć dziewczyny! Dołączam do styczniówek 2022😊 dziś byłam na pierwszej wizycie, serduszko już pika ❤️❤️ Wg om jest 7+0, lekarz powiedział tylko ze skończony 6 wg usg, bez podania dnia. Jestem raczej z tych co się rzadko udzielają, ale czytać będę na bieżąco😊 mnóstwo tutaj przydatnych informacji! Trzymam kciuki za każda z was ❤️❤️

reklama
Help dziewczyny byłam na pierwszym USG. Wiek to 6t+4 i długość 7 mm ale tętno tylko około 105 uderzeń. Martwię się że to mało. Lekarza mam dopiero w poniedziałek bo w medicover USG to oddzielna wizyta🙁

W 8 tygodniu, szczepienie miałam Pfizerem.
Pierwsze wersje były, że można po 8 tygodniu, potem zmienili na 12/16 (słyszałam już dwie wersje). My nic nie poradzimy, lekarz najlepiej będzie wiedział.

Cześć dziewczyny! Dołączam do styczniówek 2022😊 dziś byłam na pierwszej wizycie, serduszko już pika ❤️❤️ Wg om jest 7+0, lekarz powiedział tylko ze skończony 6 wg usg, bez podania dnia. Jestem raczej z tych co się rzadko udzielają, ale czytać będę na bieżąco😊 mnóstwo tutaj przydatnych informacji! Trzymam kciuki za każda z was ❤️❤️
Gratulacje. 😁 Nie masz zdjęcia USG? Tam najczęściej jest podana wielkość zarodka, dokładny wiek ciąży i przewidywany poród. ;)

Help dziewczyny byłam na pierwszym USG. Wiek to 6t+4 i długość 7 mm ale tętno tylko około 105 uderzeń. Martwię się że to mało. Lekarza mam dopiero w poniedziałek bo w medicover USG to oddzielna wizyta🙁
Serducho się rozkręca dopiero, daj mu czas. ☺️ Zgodnie z tym artykułem u mamyginekolog najpierw tętno jest bliskie tętnu mamy (70-80 uderzeń) i dopiero rośnie. Przeczytaj sobie, to jest w drugiej części artykułu. ;)

Melduję się po wizycie [emoji3590] kropka urosła, według Om 9+3, według usg 10+2, serduszko pięknie bije[emoji3590] taka mała wiercipietka, ciągle się ruszała [emoji3059]doktor włączył na chwilkę też 3d, prawie się popłakałam [emoji3059]kartę ciąży mam założoną, teraz 29.06 prenatalne i wizyta 7.07. [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
IMG_20210609_172159.jpeg
IMG_20210609_172112.jpeg

Pierwsze wersje były, że można po 8 tygodniu, potem zmienili na 12/16 (słyszałam już dwie wersje). My nic nie poradzimy, lekarz najlepiej będzie wiedział.

Gratulacje. 😁 Nie masz zdjęcia USG? Tam najczęściej jest podana wielkość zarodka, dokładny wiek ciąży i przewidywany poród. ;)

Serducho się rozkręca dopiero, daj mu czas. ☺️ Zgodnie z tym artykułem u mamyginekolog najpierw tętno jest bliskie tętnu mamy (70-80 uderzeń) i dopiero rośnie. Przeczytaj sobie, to jest w drugiej części artykułu. ;)
To moja pierwsza ciąża, jestem totalnie zielona 😊 mam zdjęcie, wychodzi na to ze wielkość to 0,3cm a wiek ciąży 5+6 😮 nie widzę za to przewidywanej daty porodu, ale lekarz mówił ze 27.01. Jeszcze tego wszystkiego nie ogarniam tak szczerze…

Melduję się po wizycie [emoji3590] kropka urosła, według Om 9+3, według usg 10+2, serduszko pięknie bije[emoji3590] taka mała wiercipietka, ciągle się ruszała [emoji3059]doktor włączył na chwilkę też 3d, prawie się popłakałam [emoji3059]kartę ciąży mam założoną, teraz 29.06 prenatalne i wizyta 7.07. [emoji3059][emoji3059][emoji3059] Zobacz załącznik 1280873Zobacz załącznik 1280874
Niech się wierci jak najwiecej - wspaniałe wiesci ❤️

To dlaczego się nie wyniesiecie i mieszkacie z rodzicami.... Ja bym się tak nie męczyła psychicznie jak czujesz że nie jesteś szczęśliwa bo mieszkasz z rodzicami.
No tez racja i jak tu się nie pogubić w tym życiu... chciałabym się odciąć od wszystkich i gdzieś się wynieść i zacząć swoje własne rodzinne życie [emoji2368] nie jestem szczęśliwa oczywiście nie licząc kochanego narzeczonego i dzidzi a No i mojego pierworodnego synka pieska [emoji28][emoji3059] oni mi wystarcza do szczęścia. Oczywiście zawsze tak będzie, ze mama jest najważniejsza w życiu i dlatego to boli...

reklama
Badałas progesteron? U mnie w badaniu też ok a mimo to plamiłam i wyszło że mam niski co prowadzi do poronienia stąd te plamienia ale biorę duphaston i póki co nie plamie.
Ja mam też od tygodnia plamienia o nieznanej przyczynie.. Dwóch lekarzy mnie badało na wszystkie strony i nie ma nic, co mogłoby wskazywać na te plamienia, z dzieckiem wszystko dobrze, a plamienia są [emoji1745]

Do góry