reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Doppler jest szkodliwy. Nie powinno się słuchać serca do 11 tygodnia (co ciekawe ja już słyszałam serce w 9 tygodniu i na razie wszystko jest ok). Powiedz koleżance żeby wyłączyła radio, komórkę i wi-fi bo to przecież tez przenika przez ludzkie ciało i na bank podgrzewa ludzkie tkanki 😃 A tak serio, to jeżeli jest takie wskazanie, to trzeba robić usg i nawet korzystać z słuchania tętna. Oczywiście wszystko z głową i w granicach rozsądku.
ja tez już słuchałam w 7tc. Myśle, ze to wszystko wie 🤣

reklama
8+0 czyli zaczyna się 9 😍 brzuch tez co jakiś czas daje o sobie znać ale to normalne, tam buduje się domek tymczasowy dla fasolek wiec spokojnie ☺️ jeszcze trochę nas poboli bo przecież do końca będą i kopniaki już później. 😍
Wiem, i cały czas się tak uspokajam, że musi boleć bo przecież tam rośnie moje dziecię i musi mieć wystarczająco dużo miejsca. Ale po stracie jestem przewrażliwiona. I wszystkim potrafię uspokoić tylko nie siebie 🤦‍♀️ ale dużo leżę, prawie cały czas. I tłumaczę sobie ze robie wszytko co mogę żeby nie zaszkodzić szkrabowi ❤️🤰

Wiem, i cały czas się tak uspokajam, że musi boleć bo przecież tam rośnie moje dziecię i musi mieć wystarczająco dużo miejsca. Ale po stracie jestem przewrażliwiona. I wszystkim potrafię uspokoić tylko nie siebie 🤦‍♀️ ale dużo leżę, prawie cały czas. I tłumaczę sobie ze robie wszytko co mogę żeby nie zaszkodzić szkrabowi ❤️🤰
Kochana ja tez po stracie a brzuch boli non stop! Serio! Raz na jakiś czas zakłuje a prawie ciagle boli jak na okres. Z małymi przerwami. Nie ma co o tym myśleć, ja już się do tych bóli przyzwyczaiłam ☺🙈

Ja dziś chyba spędzę cały dzień w łóżku. Dalej mi słabo po pobraniu a na dodatek pojawiły się extremalnie mdłości. Nie mam siły nic na obiad ugotować... przejrzałam chyba wszystkie restauracje w mieście ale nie mogę znaleźć niczego z dowozem co odpowiadało by mojej diecie. Jutro wpada mamusia to ugotuje na pare dni :) Mąż w domu będzie dopiero 10 czerwca 🥺
Wydaje mi się, że tę ciąże znoszę dużo gorzej teraz po 30stce niz z córcią 8 lat temu. Pamietam że rzygałam jak kot ale latałam wszędzie. Teraz ledwo co się doczołgam do lekarza i już marze o łóżku..

Kochana ja tez po stracie a brzuch boli non stop! Serio! Raz na jakiś czas zakłuje a prawie ciagle boli jak na okres. Z małymi przerwami. Nie ma co o tym myśleć, ja już się do tych bóli przyzwyczaiłam ☺🙈

Ja dziś chyba spędzę cały dzień w łóżku. Dalej mi słabo po pobraniu a na dodatek pojawiły się extremalnie mdłości. Nie mam siły nic na obiad ugotować... przejrzałam chyba wszystkie restauracje w mieście ale nie mogę znaleźć niczego z dowozem co odpowiadało by mojej diecie. Jutro wpada mamusia to ugotuje na pare dni :) Mąż w domu będzie dopiero 10 czerwca 🥺
Wydaje mi się, że tę ciąże znoszę dużo gorzej teraz po 30stce niz z córcią 8 lat temu. Pamietam że rzygałam jak kot ale latałam wszędzie. Teraz ledwo co się doczołgam do lekarza i już marze o łóżku..
Rozumiem Cię, ja w tej straconej ciąży czułam się znakomicie, nic mnie nie boalalo nic nie ciągnęło, normalnie pracowalalm, robiłam nieduże zakupy, a teraz co wstanę to samolot, pójść się wykąpać to dla mnie wyzwanie niczym przebiegnięcie półmaratonu. Przed ciążami byłam bardzo aktywna fizycznie osobą, wydawało mi się że łatwiej będzie mi w ciąży. Ale jak widac organizm kobiety potrafi zaskakiwać. 🤰

Już po, wszystko jest dobrze, serduszko biło, wielkość odpowiada 8tyg. Trochę się uspokoiłam, następna wizyta 26.06 a prenatalne 22.06 więc to będzie emocjonujący tydzień 😍

Załączniki

• IMG_20210529_135945.jpg
    IMG_20210529_135945.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 83
Witajcie.
Witam się niepewnie i nieśmiało. Wprawdzie to 8t1d, ale wciąż w to nie wierzę. Z powodu przeszłości w tej ciąży ciężko u mnie o spokój. We wszystkim doszukuje się nieprawidłowości. W 6 tygodniu dostałam krwawienia, wszystko się uspokoiło i z maleństwem wszystko dobrze. Trzymam za nas wszystkie kciuki. A termin wychodzi na 9 stycznia. Nikt nie wie oprócz męża!

reklama
Witajcie.
Witam się niepewnie i nieśmiało. Wprawdzie to 8t1d, ale wciąż w to nie wierzę. Z powodu przeszłości w tej ciąży ciężko u mnie o spokój. We wszystkim doszukuje się nieprawidłowości. W 6 tygodniu dostałam krwawienia, wszystko się uspokoiło i z maleństwem wszystko dobrze. Trzymam za nas wszystkie kciuki. A termin wychodzi na 9 stycznia. Nikt nie wie oprócz męża!
Witamy!!! Nie martw się każda z nas jest w niepokoju. Miejmy nadzieję, że ten styczeń będzie dla nas wszystkich piękny ❤️ 🤰

Do góry