Mimimka89
Fanka BB :)
Otóż to... Nauka cierpliwości świetna. 8 tydzień a ja się tak boję. Co to będzie dalej?To niezła nauka cierpliwości ! Każda z Nas to przechodzi będzie dobrze !
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Otóż to... Nauka cierpliwości świetna. 8 tydzień a ja się tak boję. Co to będzie dalej?To niezła nauka cierpliwości ! Każda z Nas to przechodzi będzie dobrze !
Ja diziaj czytałam na blogu u mamy ginekolog, że usg jest bezpieczne. I gdyby było inaczej to nie zalecałby się go wykonywać. Tym bardziej że w niektórych przypadkach usg robi częściej niż co 4 tyg ja zaczęłam 8 tydzień ale czuję się fatalnie. Zawroty głowy jak po dobrej imprezie, i ból, ciągnięcie w podbrzuszu. We wtorek jadę na 1 badnia ciążowe. Oby jakoś szczęśliwie zleciało to tej wizyty.Cześć dziewczyny
Ja dziś zaczęłam 9tc ten czas tak leci... Od wczoraj mam wielką potrzebę wizyty bo muszę się upewnić, ze nadal jest wszystko w porządku, we wtorek mam wizytę a później dopiero w lipcu (1) prenatalne. Jak ja wtedy miesiąc wytrzymam? ostatnio znajoma powiedziała mi, ze usg podgrzewa wody płodowe i nie można za często go wykonywać?! Czy coś o tym słyszałyście? Dziwna sprawa, w internecie nic na ten temat nie ma
Miłego weekendu i udanych wizyt!
Serio? Ale ludzie durnoty opowiadają Ja w poprzedniej ciąży z uwagi na wcześniejsze poronienie miałam usg co tydzień przez miesiąc i to sam lekarz tak zaleciłCześć dziewczyny
Ja dziś zaczęłam 9tc ten czas tak leci... Od wczoraj mam wielką potrzebę wizyty bo muszę się upewnić, ze nadal jest wszystko w porządku, we wtorek mam wizytę a później dopiero w lipcu (1) prenatalne. Jak ja wtedy miesiąc wytrzymam? ostatnio znajoma powiedziała mi, ze usg podgrzewa wody płodowe i nie można za często go wykonywać?! Czy coś o tym słyszałyście? Dziwna sprawa, w internecie nic na ten temat nie ma
Miłego weekendu i udanych wizyt!
tez nie wierzyłam w jej słowa, napewno jakoś szybko nam zleci abyśmy miały jakieś zajęcie, tylko ze mi się nic nie chce. Wstałam o 12 znów... piersi mi odpadną albo sama je odetnę tak bolą jakby całą noc ktoś mi wykręcał brodawkiJa diziaj czytałam na blogu u mamy ginekolog, że usg jest bezpieczne. I gdyby było inaczej to nie zalecałby się go wykonywać. Tym bardziej że w niektórych przypadkach usg robi częściej niż co 4 tyg ja zaczęłam 8 tydzień ale czuję się fatalnie. Zawroty głowy jak po dobrej imprezie, i ból, ciągnięcie w podbrzuszu. We wtorek jadę na 1 badnia ciążowe. Oby jakoś szczęśliwie zleciało to tej wizyty.
sama rodziła z końcem zeszłego roku i mówiła, ze przez całą ciąże jest zalecane 10 (!) wizyt i dziwiła się ze ja już miałam połowę z nich i odradzała isc teraz 1.06 na umówiona bo po co po 2 tygodniach... No jak ona tak wytrzymać mogła... to była wpadka wiec może inne podejście a u mnie wyczekane i wystarane bobo i muszę wiedzieć co tam się dziejeSerio? Ale ludzie durnoty opowiadają Ja w poprzedniej ciąży z uwagi na wcześniejsze poronienie miałam usg co tydzień przez miesiąc i to sam lekarz tak zalecił
Współczuję, mnie bola ale nie jakoś mega. Może dlatego że cały czas skupiam się na brzuchu. Mam jakiegoś schiza na punkcie bólu brzucha. Jestem tak przewrażliwiona ze co 2 dzień bym chodziła na usg jak psychiczna jakas. Który tydzień u Ciebie?tez nie wierzyłam w jej słowa, napewno jakoś szybko nam zleci abyśmy miały jakieś zajęcie, tylko ze mi się nic nie chce. Wstałam o 12 znów... piersi mi odpadną albo sama je odetnę tak bolą jakby całą noc ktoś mi wykręcał brodawki
Doppler jest szkodliwy. Nie powinno się słuchać serca do 11 tygodnia (co ciekawe ja już słyszałam serce w 9 tygodniu i na razie wszystko jest ok). Powiedz koleżance żeby wyłączyła radio, komórkę i wi-fi bo to przecież tez przenika przez ludzkie ciało i na bank podgrzewa ludzkie tkanki A tak serio, to jeżeli jest takie wskazanie, to trzeba robić usg i nawet korzystać z słuchania tętna. Oczywiście wszystko z głową i w granicach rozsądku.sama rodziła z końcem zeszłego roku i mówiła, ze przez całą ciąże jest zalecane 10 (!) wizyt i dziwiła się ze ja już miałam połowę z nich i odradzała isc teraz 1.06 na umówiona bo po co po 2 tygodniach... No jak ona tak wytrzymać mogła... to była wpadka wiec może inne podejście a u mnie wyczekane i wystarane bobo i muszę wiedzieć co tam się dzieje
8+0 czyli zaczyna się 9 brzuch tez co jakiś czas daje o sobie znać ale to normalne, tam buduje się domek tymczasowy dla fasolek wiec spokojnie jeszcze trochę nas poboli bo przecież do końca będą i kopniaki już później.Współczuję, mnie bola ale nie jakoś mega. Może dlatego że cały czas skupiam się na brzuchu. Mam jakiegoś schiza na punkcie bólu brzucha. Jestem tak przewrażliwiona ze co 2 dzień bym chodziła na usg jak psychiczna jakas. Który tydzień u Ciebie?
Jak będą już wyczuwalne ruchy dziecka to będzie ogromna ulga dla mojej psychiki8+0 czyli zaczyna się 9 brzuch tez co jakiś czas daje o sobie znać ale to normalne, tam buduje się domek tymczasowy dla fasolek wiec spokojnie jeszcze trochę nas poboli bo przecież do końca będą i kopniaki już później.