Mona.lisa
Fanka BB :)
Oj to koniecznie sprawdź jak stoisz z cukrem na czczo.To mnie teraz zaniepokoilas bo ja tez mam IO.
W poniedzialek w takim razie tez sobie zbadam glukoze oprocz bety.
Ja przeszłam na metę w tej formie XR ale kurcze cukry poranne dalej na pograniczu, mimo trzymania się diety w 100%, ale mam malutką dawkę bo wcześniej brałam 1000 na dzień teraz mam 500 na noc. Może pogadam o zwiększeniu na 750 na noc. Ja planuję odstawić po pierwszym trymestrze i zrobić krzywą, potem zobaczymy co dalej.Dziewczyny z io bierzecie leki? I mimo wszystko cukry wysokie?
Wiecie co, pierwszy raz w życiu miałam omdlenie przy pobraniu krwi. Już jak spuszczała ze mnie chyba z 9 fiolkę a było ich 11 to poczułam jak drętwieją mi kończyny i zrobiło mi sie biało. Leżałam na kozetce chyba z 20 minut z otwartym oknem.. jak dobrze, że podjechała ze mną siostra, zapakowała mnie do auta.. teraz już zjadłam i leżę w łóżku. Dziwnie czuje ta rękę z której miałam pobranie jakby była lekko bezwładna. Mam nadzieje, że taki epizod nie narobi krzywdy dla maluszka i ze w ogóle można w ciąży tyle naraz krwi pobrac ((