reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ja też mam niską od kiedy pamiętam [emoji17] miesiąc temu miałam 9, a norma 13-150. Przed poprzednią ciążą udało mi się podnieść[emoji17]
A ile masz ferrytyny? Wiesz ze to jest znak że za dużo żelaza wydalasz tzn za mało przyswajasz ja się z tym zmagam już z 10 lat bo mam anemię z niedoboru zelza i ciągle jestem pod opieką hematologa.

reklama
Ja w obydwu ciążach zajadałam się słodyczami codziennie i w obu przypadkach dziewczynki [emoji3]
O widzisz .. a ja na słodycze patrzeć nie mogę od samego początku ... i mięso tez mi średnio wchodzi ... w ciąży z córką jadłam słodycze aż się kurzyło a teraz mam wręcz odruch wymiotny ...

Dziewczyny a ja w tej ciąży nie robiłam bety wcale. W straconej ciąży latałam na badania, sprawdzalam przyrosty, a i tak co ma być to będzie. W tej ciąży zrobiłam test i to tylko dlatego, że nie byłam w stanie u jechać autem 7 km do pracy zatrzymywał się co 1 km bo miałam takie zawroty głowy. Zrobiłam test 2 dni przed planowana @ wyszła blada kreska ale widoczna nie potrzebowałam lupy. Nawet mężowi nie mówiłam. Po 4 dniach zrobiłam drugi test 2 mocne krechy. Umówiłam się na wizytę i to tyle. Nie robię bety bo to tylko mnie stresuje. A i tak staram się zająć głowę czymś innym żeby nie myśleć o tym torbielu. Wystarczająco mi sen z powiek spędza.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ❤️❤️❤️❤️
A co do bólów pleców... Od wczoraj mnie tak w krzyżu boli, że ledwo chodzę. A mdłości raz są mniejsze raz większe. A i tak się martwię. 🤷‍♀️ Odrzuciło mnie od mięsa totalnie, a na zapach herbaty uciekam bo tak mi przeszkadza.
Jak mnie ciągnie w brzuchu to się martwię czy nic się nie dzieje, a jak nie boli wcale to się trzęsę ze coś się dzieje. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Witaj [emoji4] na kiedy wychodzi Ci termin? :) trzymam kciuki za piękny wynik bety Trzymam kciuki za was dziewczyny, które dziś wizytują [emoji3590]
Milego dnia dla wszystkich [emoji3059]
Termin według obliczen miesiaczki na 21 styczeń🙂 Ale nie umiem uwierzyc ze udalo sie...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry