reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Cześć dziewczyny! <3
Ja akurat przybywam do Was z wrześniówek 2021, więc już bliżej niż dalej, ale dzisiaj się dowiedziałam, że moja siostra jest w ciąży :D mam pytanie, ponieważ szczepiła się Astrą w niewiedzy odnośnie swojego obecnego stanu (dwa dni przed celnym strzałem :D) i teraz myśli nad druga dawką, która będzie na koniec lipca. Czy któraś z Was tutaj przyszłe Mamy miała taką sytuację? Dowiedziała się o ciąży miedzy dawkami? Co zalecał Wam lekarz? Ona jest po teleporadzie gdzie lekarka taka z pierwszego rzutu powiedziała, że absolutnie ma nie brać drugiej dawki Astry tylko szczepić się Moderną lub Pfizerem, gdzie nawet WHO mówi, że zmiana szczepienia to raczej średni pomysł.
Z góry dziękuję Wam za informację o ile któraś jest w takiej sytuacji <3

Ściskam Was i pięknego dnia Mamy!
Słuchałam wczoraj na Instagramie stories znanego profesora ginekologii , położnictwa i perinatologii - Mirosława Wielgosia. Mówił że on uważa że szczepienie jest bardzo ważne bo covid i jego powikłania w ciąży są dużo groźniejsze niż szczepionka. Powiedział też że bezpiecznie jest się szczepić po 8 tygodniu ciąży. Czyli po zakończeniu organogenezy.

reklama
Ja już tez po wizycie, wszystko jest dobrze, proporcjonalnie do wieku ciąży około 6tc+2dn termin na 16 stycznia :) oby tak dalej 🙏🏻🙏🏻 Wizyta za miesiąc
Serduszko bije ♥️

Załączniki

• 51D7A008-67E1-41A7-9371-202D415C77E6.jpeg
    51D7A008-67E1-41A7-9371-202D415C77E6.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 142
Słuchałam wczoraj na Instagramie stories znanego profesora ginekologii , położnictwa i perinatologii - Mirosława Wielgosia. Mówił że on uważa że szczepienie jest bardzo ważne bo covid i jego powikłania w ciąży są dużo groźniejsze niż szczepionka. Powiedział też że bezpiecznie jest się szczepić po 8 tygodniu ciąży. Czyli po zakończeniu organogenezy.
Tak, to też wiem. Chodzi mi bardziej o kwestię tego, czy wiecie może lub Wasi lekarze coś wspominali o tym, że pierwsza dawka Astry wjechała a tu nagle pozytywny test Was zaskoczył i mówił coś na temat drugiej dawki (bądź co bądź przy Astrze ten czas oczekiwania jest tak długi, że druga dawka wypadnie jej wg OM 13 tyg). Jeśli któraś z Was była i jest w takiej sytuacji to dajcie znaka co mówią Wasi lekarze :)

Mi już 10 lat minęło i trochę mi brakuje, że cała rodzina tak daleko. Ja jestem 2 szwajcarii, chociaż dzięki staraniom i jakkolwiek to zabrzmi dzięki covidowi jestem w Polsce już od grudnia
Ja też na emigracji już ponad 7 lat... mieszkam w Anglii, ale mamy plan wrócić do Polski za mąż 3 lata [emoji4]

To ciekawe, wszędzie mówili do tej pory, że dopiero po 16 tygodniu [emoji848]

reklama
Dziewczyny a ja spanikowałam, bo od wczoraj przestały mnie boleć piersi, nawet na sisuiu w nocy nie wstawałam. Nie wiem... 🤦‍♀️ Zaraz czarne myśli 🥺
Mnie też już bolą coraz mniej. Jestem 8+1. Moja lekarka powiedziała, że organizm przyzwyczaja się do burzy hormonów i raz mogą boleć bardziej raz mniej:)

Do góry