Z tego co wiem to przy tak wysokiej wartości to już nie rośnie tak szybko i nie ma co sprawdzać i się niepotrzebnie kłuć - zwłaszcza jeśli jutro masz USG. Trzymam kciukiNa wstępie chciałam pogratulować udanych wizyt wszystkim
A ja melduję się z betą. Wynosi na dziś: 27850. W poprzedni wtorek miała 4049. Nie wiem co o tym myśleć, średni dwudniowy przyrost rzędu 62% ale gdzieś czytałam że później beta już tak nie rośnie mocno. Oznaczę betę jeszcze w piątek czy jest przyrost czy to już tendencja spadkowa.
Dodatkowo byłam u innej diabetolog i złota kobieta. Włączyła mi acard, większa dawkę d3 i kwas foliowy - metylowane. Dostałam od niej skierowań na 7 stron... w tym D-dimery żeby zobaczyć jak stoję z krzepliwością w tym momencie. Czułam się zrozumiana przez nią jak nigdy przez żadnego lekarza... Mamy już plan działania w razy jak zarodek się pojawi a także jak skończy się pustym jajem płodowym. Odezwę się jutro po usg.
reklama
Mona.lisa
Fanka BB :)
Dziękuje za kciuki! Tak z ciekawości chcieliśmy z mężem sprawdzić jak to teraz wyglada. Pokładam duże nadzieje w jutrzejszym usg. Tym bardziej, że to będzie dobry specjalista ze świetnym sprzętem.Z tego co wiem to przy tak wysokiej wartości to już nie rośnie tak szybko i nie ma co sprawdzać i się niepotrzebnie kłuć - zwłaszcza jeśli jutro masz USG. Trzymam kciuki
malgosia005
Tak jest cieszę się że mogłam się tutaj do Was przenieśćHeeej miło Cie widzieć! Byłyśmy razem w grupie staraczki majowe a teraz widzę że rodzimy w jednym miesiacu gratulacje
Aga87lan
Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie jutro kochanaNa wstępie chciałam pogratulować udanych wizyt wszystkim
A ja melduję się z betą. Wynosi na dziś: 27850. W poprzedni wtorek miała 4049. Nie wiem co o tym myśleć, średni dwudniowy przyrost rzędu 62% ale gdzieś czytałam że później beta już tak nie rośnie mocno. Oznaczę betę jeszcze w piątek czy jest przyrost czy to już tendencja spadkowa.
Dodatkowo byłam u innej diabetolog i złota kobieta. Włączyła mi acard, większa dawkę d3 i kwas foliowy - metylowane. Dostałam od niej skierowań na 7 stron... w tym D-dimery żeby zobaczyć jak stoję z krzepliwością w tym momencie. Czułam się zrozumiana przez nią jak nigdy przez żadnego lekarza... Mamy już plan działania w razy jak zarodek się pojawi a także jak skończy się pustym jajem płodowym. Odezwę się jutro po usg.
Buba88
Ja z BiałegostokuCo prawda nie jestem z Podlasia, ale jestem częstym gościem w Białymstoku, bo tam do kliniki jeżdżę [emoji846]
KarolaJ
Ja mam męża obcokrajowca, więc trochę to bardziej skomplikowane [emoji85] ale może kiedyś go przekonam jakoś [emoji51]
gdyby nie mąż to już bym dawno wróciła [emoji1787] budowa domu rusza pod koniec tego roku, więc musimy wytrzymać jeszcze kilka miesięcy tutaj [emoji4]
KarolaJ
To we wtorek znowu zawitam do Twojego miasta [emoji846]
Ja z Białegostoku
helloitsmeanna
Cześć dziewczyny! <3
Ja akurat przybywam do Was z wrześniówek 2021, więc już bliżej niż dalej, ale dzisiaj się dowiedziałam, że moja siostra jest w ciąży mam pytanie, ponieważ szczepiła się Astrą w niewiedzy odnośnie swojego obecnego stanu (dwa dni przed celnym strzałem ) i teraz myśli nad druga dawką, która będzie na koniec lipca. Czy któraś z Was tutaj przyszłe Mamy miała taką sytuację? Dowiedziała się o ciąży miedzy dawkami? Co zalecał Wam lekarz? Ona jest po teleporadzie gdzie lekarka taka z pierwszego rzutu powiedziała, że absolutnie ma nie brać drugiej dawki Astry tylko szczepić się Moderną lub Pfizerem, gdzie nawet WHO mówi, że zmiana szczepienia to raczej średni pomysł.
Z góry dziękuję Wam za informację o ile któraś jest w takiej sytuacji <3
Ściskam Was i pięknego dnia Mamy!
Ja akurat przybywam do Was z wrześniówek 2021, więc już bliżej niż dalej, ale dzisiaj się dowiedziałam, że moja siostra jest w ciąży mam pytanie, ponieważ szczepiła się Astrą w niewiedzy odnośnie swojego obecnego stanu (dwa dni przed celnym strzałem ) i teraz myśli nad druga dawką, która będzie na koniec lipca. Czy któraś z Was tutaj przyszłe Mamy miała taką sytuację? Dowiedziała się o ciąży miedzy dawkami? Co zalecał Wam lekarz? Ona jest po teleporadzie gdzie lekarka taka z pierwszego rzutu powiedziała, że absolutnie ma nie brać drugiej dawki Astry tylko szczepić się Moderną lub Pfizerem, gdzie nawet WHO mówi, że zmiana szczepienia to raczej średni pomysł.
Z góry dziękuję Wam za informację o ile któraś jest w takiej sytuacji <3
Ściskam Was i pięknego dnia Mamy!
Ja również na emigracji Pozdrawiam ze słonecznej KorsykiWidzę, że nie jestem jedyna osoba na emigracji, która mimo wszystko ma myśli żeby wrócić do Polski [emoji85]
reklama
Carry88
Moderator
Dziękuje za kciuki! Tak z ciekawości chcieliśmy z mężem sprawdzić jak to teraz wyglada. Pokładam duże nadzieje w jutrzejszym usg. Tym bardziej, że to będzie dobry specjalista ze świetnym sprzętem.
Do kogo idziesz? Kciuki
Podziel się: