reklama
Żółtaważka
Fanka BB :)
Fantastyczna informacja, już nie mogę się doczekaćSłyszałam, że mdłości są spowodowane szybkim wzrostem beta hcg. Najczęściej okolo 10 tygodnia (gdzieś czytałam, że między 9 a 13) następuje powolny spadek hormonu i wtedy kobieta zaczyna się czuć lepiej.
U mnie poza mdłościami zaczęła się teraz alergia i śmieję się (przez łzy), że nie mogę normalnie ani jeść, ani oddychać, a przez to wszystko nie mogę też spać
Mona.lisa
Co te forum ma w sobie za moc, że ja ( sama totalnie spanikowana) pocieszam inne osoby
Z tego co kojarzę masz usg w środę, pęcherzyk i zarodek już całkiem spore są, może uda się z
Aga87lan
Ja pamietam że z córką w 7 tygodniu miałam takie plamienia .. dostałam duphaston - wszystko ustąpiło .. kurczę musisz teraz odpoczywać kochana !Masakra dziewczyny, ja dziś znikąd dostałam plamienia brązowego (kawa z mlekiem), nie przemeczalam się ani nic z tych rzeczy
Nagle poszłam siku i zobaczyłam plamienie brązowe na wkładce a potem na papierze do toalety. Nie myśląc dużo, pojechalam na izbę przyjęć żeby mnie lekarz zbadał. Oczywiście od razu zaczął pobolewac brzuch jak na okres. Myśląc o najgorszym czekałam najpierw na wymaz, później na wizytę. Co chwile sprawdzałam bieliznę czy nie ma krwi.
Lekarz mnie zbadał, wydzielina lekko brunatna bez aktywnego krwawienia (we wzierniku)
zrobil usg - było widać zarodek, pęcherzyk się zwiększył.
mam brac nospe i luteine 2x100mg
już bylam spokojna ze beta ładna, ze wszystko dobrze przebiega, a tu nagle takie coś... mam nadzieje ze się utrzyma ta ciąża
AliceinWonderland
Dobrze, że szybko zareagowałaś. U mnie wśród znajomych często plamienia i rodzą się piękne, zdrowe dzieci. Musisz dużo wypoczywać i dbać o siebie. Nic się nie martw na zapas! Będzie dobrze.Masakra dziewczyny, ja dziś znikąd dostałam plamienia brązowego (kawa z mlekiem), nie przemeczalam się ani nic z tych rzeczy
Nagle poszłam siku i zobaczyłam plamienie brązowe na wkładce a potem na papierze do toalety. Nie myśląc dużo, pojechalam na izbę przyjęć żeby mnie lekarz zbadał. Oczywiście od razu zaczął pobolewac brzuch jak na okres. Myśląc o najgorszym czekałam najpierw na wymaz, później na wizytę. Co chwile sprawdzałam bieliznę czy nie ma krwi.
Lekarz mnie zbadał, wydzielina lekko brunatna bez aktywnego krwawienia (we wzierniku)
już bylam spokojna ze beta ładna, ze wszystko dobrze przebiega, a tu nagle takie coś... mam nadzieje ze się utrzyma ta ciąża
Ja dzisiaj do 18 przeleżałam w łóżku. Jedyną rozrywką mojego organizmu są jak widać mdłości... Za tydzień mam komunie chrześniaka i nie wiem jak wytrzymam przez 1,5h w kościele. Chyba się wturlam pod ławkę i poproszę męża żeby mnie szturnął nogą na koniec mszy... Dramat dziewczyny, DRAMAT
Karolina2495
Bardzo bardzo rozumiem... ja mam nadzieję, że moje mdłości przejdą do roczku córki.. Ale i tak nie chcę narzekać, bo to co miałam z nią w ciąży to była masakra, objawy teraz to pikuś..
Nie wiem co bym zrobiła, gdybym miała takie silne objawy w tej ciąży. Tamtą przeleżałam, teraz nie mogę. Muszę się zająć małą. Na szczęście jest grzeczniutka. Śpimy razem do 9 (czasami 10[emoji85]) i mam z nią drzemkę 2,5-3h w dzień[emoji2960] A zasnęła dzisiaj na noc wyjątkowo wcześnie, przed 20[emoji173]
Nie wiem co bym zrobiła, gdybym miała takie silne objawy w tej ciąży. Tamtą przeleżałam, teraz nie mogę. Muszę się zająć małą. Na szczęście jest grzeczniutka. Śpimy razem do 9 (czasami 10[emoji85]) i mam z nią drzemkę 2,5-3h w dzień[emoji2960] A zasnęła dzisiaj na noc wyjątkowo wcześnie, przed 20[emoji173]
Dobrze, że szybko zareagowałaś. U mnie wśród znajomych często plamienia i rodzą się piękne, zdrowe dzieci. Musisz dużo wypoczywać i dbać o siebie. Nic się nie martw na zapas! Będzie dobrze.
Ja dzisiaj do 18 przeleżałam w łóżku. Jedyną rozrywką mojego organizmu są jak widać mdłości... Za tydzień mam komunie chrześniaka i nie wiem jak wytrzymam przez 1,5h w kościele. Chyba się wturlam pod ławkę i poproszę męża żeby mnie szturnął nogą na koniec mszy... Dramat dziewczyny, DRAMAT
Patii91
Zaciekawiona BB
Trzymaj się i dużo teraz wypoczywaj, będzie dobrze, trzymam kciukiMasakra dziewczyny, ja dziś znikąd dostałam plamienia brązowego (kawa z mlekiem), nie przemeczalam się ani nic z tych rzeczy
Hej , jak u Ciebie??? Nic się nie odzywasz ...
Jadę dzisiaj na 20,30 sprawdzić czy serduszko przyśpieszyło [emoji3590]
Aga87lan
Wlanie też chciałam zapytać ..Hej , jak u Ciebie??? Nic się nie odzywasz ...
reklama
Aga87lan
Oj dziewczyny a ja dzisiaj przesadziłam z wycieczką , jestem wymęczona , nogi mnie bolą , a po jedzeniu z maka mam mega wzdęcie i cholernie mi było niedobrze ... dramat ... ogarnelam syf po montowaniu telewizorów i mam święty spokój - szarańcza pozamykała się w pokojach i zajęła się swoim sprzętem
Podziel się: