reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

A powiedzcie mi czy wy robocie hybrydę w ciąży. W pierwszej ciąży robiłam. Zawsze robię sobie sama. I będąc w szpitalu w marcu dziewczyna obok mi powiedziała że nie powinno się robić hybrydy w ciąży. Jakie ejst wasze zdanie?
Ja co prawda mam na swoich paznokciach żel + hybrydę, ale również zamierzam robić ile będę tylko mogła ☺️

reklama
Hm.. a fryzjer? Normalnie chodźcie na farbowanie? Bo tez już tyle opinii słyszałam. A za tydzień mam wizytę. 🤷‍♀️

Tez miałam w marcu biochem, nie martw się, biochem to taka selekcja naturalna, skoro teraz jest fasolka i nic się nie dzieje to dobry znak :) kiedy masz następną wizytę?
Powiem szczerze, ze mnie wcale nie martwi ten biochem, one są bardzo powszechne i nie wykluczają zdrowej ciąży, przed córką też miałam kilka biochemów, dopiero po paru latach zorientowałam się, ze w nich byłam, wtedy jeszcze myślałam, ze pozytywny test to taki na którym dwie kreski są tego samego koloru 🙈 no i jak zaskoczyło to urodziłam zdrową bardzo bystrą córeczkę :) teraz tez czuje, ze skoro zaskoczyło to już się udało :)
Wracam z pracy i jeszcze raz przeczytałam Twoja odpowiedź i czuje się taka spokojna! Uspokoiłaś mnie swoim myśleniem, dzięki 😊

Trzymam kciuki ❤️❤️❤️ daj znać co i jak 😍
Dzisiaj jest 6+3, niestety serduszka jeszcze nie było słychać ale kolejną wizytę mam już umówiona za 2 tygodnie i mam nadzieję że już wtedy usłyszę to cudo 🥰 pęcherzyk jest piękny (dołączam zdjęcie) 😊

Załączniki

• 20210521_141528.jpg
    20210521_141528.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 104
Wiadomo, każda z nas ma inna prace, ja sobie sama siedzę w swoim pokoju przy komputerze, czasem wyjade coś załatwić i tyle😁 mam tez możliwość, ze w razie co zawsze mogę wcześniej wyjść niż o 17, wiec myśle ze nie będzie problemów. Ostatnio kończę o 15🙈
Ja dokładnie tak samo, nawet czas na spanie się znajdzie w południe 🤦 L4 u mnie mało płatne ale komfort pracy jest dlatego myślę że pociągnę to ile mogę 😊

Ja też pracuje w żłobku, teraz jestem na wychowawczym. Ale w poprzedniej ciąży byłam na zwolnieniu od samego początku. Najpierw po teście wzięłam tydzień urlopu, a później jak było serduszko to już lekarz wypisał mi l4 ciążowe. Jestem po jestem poronieniu i moja szefowa wiedziała o tym i powiedziała mi, ze nie chce mnie widzieć w pracy jak tylko mam możliwość to żeby iść na l4, bo ona nie weźmie na siebie odpowiedzialności. Na Twoim miejscu nie wahałabym się ani chwili. Wiem jaki czasem jest zapierdziel. Tym bardziej, ze tak długo czekałaś na tą ciąże. Praca nie zając, jak nie ta to później będzie inna 🙂
Juz po rozmowie więc też się już nigdzie nie wybieram, ale jak dzis zobaczyłam moich zlobkowiczow to dopiero byla radosc;)

reklama
Hej dziewczyny, czy dolega wam lub dolegała lekka biegunka?:o
Ja dzisiaj odczuwam lekkie bóle brzucha i jakby od żołądka, byłam już dwa razy w toalecie, może nie jest to 100% biegunka, ale nie jest tez normalnie.....
Zaczynam się martwić, Wg OM jestem 4tc+5
Ja tak mialam,masakra w ciągu dnia może z 10 razy, hihuhi malo tylek nie odlecial🤣🤣🤣🤣🤣

Do góry