reklama
Patii91
Zaciekawiona BB
3 tydzień + 5 dni, 4 tydzień + 5 dniLaseczki co to za oznaczenia 3+5, 4+5?
Grabi90
Zaciekawiona BB
Ja planuje pracować do 21czerwca to bedzie jakiś 11-12tyg. Akurat jak będę miała iść na urlop to pójdę na l4 mnie kierowniczka wczoraj spytała czy po urlopie zamierzam wrócić do pracy jestem dopiero w 7tyg a juz ledwo czasami przechodze 7h w pracy, co chwila na drabinę, pudla obsługa przy okienku i ciągle na nogach
MK_Piotrowiak
Fanka BB :)
No to szybko na L4 ja na macierzyńskim do 14.06 a później dalej idę na L4Ja planuje pracować do 21czerwca to bedzie jakiś 11-12tyg. Akurat jak będę miała iść na urlop to pójdę na l4 mnie kierowniczka wczoraj spytała czy po urlopie zamierzam wrócić do pracy jestem dopiero w 7tyg a juz ledwo czasami przechodze 7h w pracy, co chwila na drabinę, pudla obsługa przy okienku i ciągle na nogach
Lusia125
Szybko? Ja też nie mam zamiaru długo pracować bo ledwie wyrabiam. W pierwszej ciąży to nie było tak ciężko ale jak się ma już małego brzdąca w domu to jest mega... Rano wstać wy szykować się potem dziecko, szybko do żłobka i do pracy potem żłobek i do domu. Obiad i cała reszta obowiązków
No to szybko na L4 [emoji4] ja na macierzyńskim do 14.06 a później dalej idę na L4
Zgadza się. Ja jestem sama z mężem i moim jedynym obowiązkiem jest praca. W domu faktycznie, dzięki mężowi wypoczywam. Przy dzieciach zapewne już nie można tak w 100% skupić się na sobie.Szybko? Ja też nie mam zamiaru długo pracować bo ledwie wyrabiam. W pierwszej ciąży to nie było tak ciężko ale jak się ma już małego brzdąca w domu to jest mega... Rano wstać wy szykować się potem dziecko, szybko do żłobka i do pracy potem żłobek i do domu. Obiad i cała reszta obowiązków
Grabi90
Zaciekawiona BB
Wiesz co może jakbym miała inna kierowniczkę to bym dłużej popracowała ale no jak ja widzę to aż mnie telepie od środka wiec jak będzie wszystko ok to ide i obym nie wracała szybkoNo to szybko na L4 ja na macierzyńskim do 14.06 a później dalej idę na L4
Stres w ciąży jest szkodliwy Każdy lekarz Ci to powieWiesz co może jakbym miała inna kierowniczkę to bym dłużej popracowała ale no jak ja widzę to aż mnie telepie od środka wiec jak będzie wszystko ok to ide i obym nie wracała szybko
Margaret10
Mam w domu dwójkę w tym roczniaka i aktualnie ledwo do 22 wytrzymuje. Maly jest trochę jęczący, chce na raczki, wieczne gotowanie dla rodziny, sprzatanie i zlapalam sie na tym że myslę czesto "byle do wieczora przetrwać". Zmeczenie jest tez spowodowane przeziebieniem. Czekam na lepszy czas Ale gdybym miala jeszcze takie mdłości jak niektore z Was i dodatkowo pracowała nie dalabym rady.
Pojscie na l4 w ciazy to bardzo indywidualna sprawa, nie powinna byc oceniana. Niestety czesto w pracy porownuje sie ze "ta pracowala prawie do porodu a ta juz na zwolnieniu, pewnie robic jej sie nie chce"..
Pojscie na l4 w ciazy to bardzo indywidualna sprawa, nie powinna byc oceniana. Niestety czesto w pracy porownuje sie ze "ta pracowala prawie do porodu a ta juz na zwolnieniu, pewnie robic jej sie nie chce"..
reklama
Rzeczywiście takie myślenie jest bardzo krzywdzące. Każda ciąża jest inna. Jedna daje rade do porodu pracować a druga musi iść na l4 już w 6 tygodniu. Nie powinno to być oceniane przez osoby trzecie.Mam w domu dwójkę w tym roczniaka i aktualnie ledwo do 22 wytrzymuje. Maly jest trochę jęczący, chce na raczki, wieczne gotowanie dla rodziny, sprzatanie i zlapalam sie na tym że myslę czesto "byle do wieczora przetrwać". Zmeczenie jest tez spowodowane przeziebieniem. Czekam na lepszy czas Ale gdybym miala jeszcze takie mdłości jak niektore z Was i dodatkowo pracowała nie dalabym rady.
Podziel się: