reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Ja hybrydę robię i w pierwszej ciąży też robiłam 😊 co do włosów to nie podpowiem bo nie farbuje jeszcze 😉 teraz mam dylemat odnośnie wyboru lekarza - czy iść do tego co byłam z pierwszym dzieckiem na NFZ niesamowity człowiek trafiłam do niego po poronieniu i uważam, że gin o wielkim ♥️, byłam mega zadowolona, tylko jak np 3d chciałam albo coś to wszystko inne odpłatnie gdzie indziej, teraz mam prywatną opiekę zdrowotną w pracy i mam możliwość iść gdzie indziej, kuzynka tam chodzi i też mega zadowolona i tam te wszystkie badania 3d i prenatalne ma w pakiecie refundowane więc nie wiem kuźwa co robić bo z mojego byłam zadowolona ale tam miałabym wszystko na miejscu 🤔😱😰

A myślicie ze objawy ciążowe musza być zawsze bardzo nasilone żeby to dobrze rokowało? Bo ja poza zatrzymaniem miesiączki, prawidłowym przyrostem bety, bolącymi piersiami okresowo (raz bardziej raz mniej i tylko na dotyk), okresowa biegunka to nie mam żadnych 🤦🏻‍♀️ Mdłości tez delikatne i rzadko
5+5

wszystkie macie jakieś mega objawy ze ledwo żyjecie? Bo ja tak nie mam 🙊
Ja jak byłam mniej więcej w tym tygodniu co Ty teraz to też nie miałam typowych objawów, ale minął tydzień, półtorej i jestem zdechła praktycznie dzień przy dniu..

Ja jak byłam mniej więcej w tym tygodniu co Ty teraz to też nie miałam typowych objawów, ale minął tydzień, półtorej i jestem zdechła praktycznie dzień przy dniu..
Ja właśnie też nie mam nic oprócz okropnego zmęczenia i lekkiego ale dopiero dopiero mam 4+5, też zastanawiam się czy zacząć się martwić bo w poprzedniej ciąży piersi bolały mnie strasznie a zapachy to mi tak przeszkadzały, że szok 😱🤔

Uff, robienie z siebie sitka dzisiaj przy pobieraniu krwi się opłaciło! Psychika uspokojona 😁 we środę beta była 1013, dziś już 2126, więc przyrost zdecydowanie w normie 😁 Progesteron też w normie, teraz grzecznie czekam na wizytę - zdecydowaliśmy dziś, że na pewno idziemy 1 czerwca, więc ja już się nie mogę doczekać 😍

Mnie dziś znowu podbrzusze pobolewa, szczególnie jak chodzę... biorę ten duphaston 2*1, ale martwię się trochę... Wizytę mam miec dopiero 14.06 ale nie wiem czy nie przyspiesze chociaż o tydzień wcześniej.. Dziś mam 6+5, nie pamiętam czy w poprzednich ciążach też mnie tak pobolewalo[emoji848] dziewczyny w podobnym tygodniu ciąży też macie takie bóle brzuszka?

reklama
Jadę dzisiaj na 20,30 sprawdzić czy serduszko przyśpieszyło ❤️
Trzymam kciuki za wizytę 🤞
Mnie dziś znowu podbrzusze pobolewa, szczególnie jak chodzę... biorę ten duphaston 2*1, ale martwię się trochę... Wizytę mam miec dopiero 14.06 ale nie wiem czy nie przyspiesze chociaż o tydzień wcześniej.. Dziś mam 6+5, nie pamiętam czy w poprzednich ciążach też mnie tak pobolewalo[emoji848] dziewczyny w podobnym tygodniu ciąży też macie takie bóle brzuszka?
Tak, mam identyczne bóle.. jak chodzę, jak siedzę .. do tego czasem coś zakłuje i również duphaston 2x1
W odnoszonej ciąży miałam identyczne bóle 🤗

Do góry