reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Cześć dziewczyny [emoji4]
Ja jadę dziś na wizytę, tak dziś tez lekarz przyjmuje [emoji846] martwię się czy wszystko jest tam gdzie być powinno... tyle się naczytałam przez te 10 miesięcy o różnych sytuacjach, ze budzę się rano i tylko to mi w głowie [emoji2962]
Powiedzcie mi jak u Was z pracą? Ja pracuje w supermarkecie, gdzie No ludzi jest dużo na codzień i bardzo dużo dźwigam, zapytam lekarza co mam w tej sytuacji zrobić... nie chce zrobić dzidzi krzywdy, tyle się o Nią staraliśmy... dam znać po wizycie czy coś tam widać, ide na 17.30zl.

Trzymajcie kciuki i miłego dnia! [emoji3590]

Trzymam kciuki! [emoji256][emoji256]

Ja jak tylko dowiedziałam się o ciąży to wzięłam od rodzinnego zwolnienie i mam nadzieje ze ginekolog przedłuży. Dźwigam i tez nie chce ryzykować

reklama
Cześć dziewczyny! Zapisuje się do Was, ponieważ aplikacja pokazuje mi 3-4 tydzień :D ostatni okres miałam 6 kwietnia przy średnim cyklu 28 dni. Pozytywne testy wychodzą mi od piątku, robiłam już 3 😅 według kalkulatorów termin na 10-13 stycznia 2022.
Oczywiście jutro idę na betę :)
Ale głowę mam pełna myśli, naprawdę tyle pytań na godzinę.
Trzymacie się cieplutko! Trzymam kciuki za Was wszystkie 😍
U nas to pierwsza ciąża więc super będzie z kimś pogadać, wymienić się doświadczeniami.
PS. spać to mogłabym całą dobę 😀 na co dzień raczej nie potrafię usiedzieć na tyłku

Fałszywy alarm dziewczyny, dostałam informacje, ze dziś wizyta OD 400zl... No nie oszalałam jeszcze 😅 jutro może idą mi się wyprosić przez pakiet u swojej wizytę na 5 minut. Będę dobijać się od otwarcia 😆 a do pracy jutro nie chce isc :( odkad się dowiedziałam każdy karton dla mnie jest „za ciężki” No 12 kg to chyba sporo i tak z 30 takich pod rząd np... bo cała paletę mam np mleka czy mąki i weź to przerzuć 😳 to koja pierwsza ciąża i nie wiem jak się zachować. Do pracy na 13.30 wiec może lekarz mi wypisze zwolnienie... do toalety tez ciężko tam isc ostatnio po 6h mogłam zejść na przerwe z kasy... a pęcherz mi rozwalało 🥲

Fałszywy alarm dziewczyny, dostałam informacje, ze dziś wizyta OD 400zl... No nie oszalałam jeszcze 😅 jutro może idą mi się wyprosić przez pakiet u swojej wizytę na 5 minut. Będę dobijać się od otwarcia 😆 a do pracy jutro nie chce isc :( odkad się dowiedziałam każdy karton dla mnie jest „za ciężki” No 12 kg to chyba sporo i tak z 30 takich pod rząd np... bo cała paletę mam np mleka czy mąki i weź to przerzuć 😳 to koja pierwsza ciąża i nie wiem jak się zachować. Do pracy na 13.30 wiec może lekarz mi wypisze zwolnienie... do toalety tez ciężko tam isc ostatnio po 6h mogłam zejść na przerwe z kasy... a pęcherz mi rozwalało 🥲
Ja myśle, ze lekarz bez problemu wystawi Ci od razu zwolnienie😀 niezle się cenią w święta 😂😂

Cześć dziewczyny 😊
Ja jadę dziś na wizytę, tak dziś tez lekarz przyjmuje 🙂 martwię się czy wszystko jest tam gdzie być powinno... tyle się naczytałam przez te 10 miesięcy o różnych sytuacjach, ze budzę się rano i tylko to mi w głowie 🤯
Powiedzcie mi jak u Was z pracą? Ja pracuje w supermarkecie, gdzie No ludzi jest dużo na codzień i bardzo dużo dźwigam, zapytam lekarza co mam w tej sytuacji zrobić... nie chce zrobić dzidzi krzywdy, tyle się o Nią staraliśmy... dam znać po wizycie czy coś tam widać, ide na 17.30zl.

Trzymajcie kciuki i miłego dnia! ❤️
Też nie wiem co z pracą, nie chcę mówić kierownikowi jeśli nie mam potwierdzenia od ginekologa. Ale z drugiej strony pracuję na magazynie na 3 zmiany, też trochę dźwigam, czasem trzeba jeździć wózkiem, co też nie jest bezpieczne. A to narazie za wcześnie żeby lekarz cokolwiek powiedział, bo apka pokazuje mi 4t+4d. Jestem skołowana jak narazie i nie wiem co robić.

Naprwno nie będziesz mogła pracować na nockach. Ciezko powiedzieć ale myślę że ok 5tyg możesz iść do lekarza w takiej sytuacji. Ja idę bo nie wiem czy brać zastrzyki ale w sumie nie wiem czy nie przełożyć jej na za tydzień czy to nie oby za szybko [emoji2368]
Też nie wiem co z pracą, nie chcę mówić kierownikowi jeśli nie mam potwierdzenia od ginekologa. Ale z drugiej strony pracuję na magazynie na 3 zmiany, też trochę dźwigam, czasem trzeba jeździć wózkiem, co też nie jest bezpieczne. A to narazie za wcześnie żeby lekarz cokolwiek powiedział, bo apka pokazuje mi 4t+4d. Jestem skołowana jak narazie i nie wiem co robić.

No ja mam dziś 5t1d, wstanę o 7 i będę dzwonić bo muszę ich poinformować odrazu ze mnie nie będzie jak coś... będzie dobrze dziewczyny 💜

Nadal się czuje tak nierealnie 🤔 10 miesięcy nic i nagle świat się o 180’ zmienia 🙉🧡

Rozumiem twoje obawy. Noszę mojego 9kg szkraba. Nauczyłam ją podrzucania i teraz się domaga[emoji854]
No ja mam dziś 5t1d, wstanę o 7 i będę dzwonić bo muszę ich poinformować odrazu ze mnie nie będzie jak coś... będzie dobrze dziewczyny [emoji171]

Nadal się czuje tak nierealnie [emoji848] 10 miesięcy nic i nagle świat się o 180’ zmienia [emoji86][emoji3448]

reklama
No ja mam dziś 5t1d, wstanę o 7 i będę dzwonić bo muszę ich poinformować odrazu ze mnie nie będzie jak coś... będzie dobrze dziewczyny [emoji171]

Nadal się czuje tak nierealnie [emoji848] 10 miesięcy nic i nagle świat się o 180’ zmienia [emoji86][emoji3448]
Oby się udało z rana załatwić zwolnienie[emoji4]

Kurcze dziewczyny jak ja się szybko męczę, robiłam dziś krokiety, postalam godzinę przy tym potem poszliśmy na spacer z dzieciaczkami tylko pół godziny a ja czuję jakbym przebiegla maraton... [emoji6]

Do góry