reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Zrobiłam to samo , jakoś około 300zl kosztował pakiet z tego co pamiętam
One wychodzą tylko z testów genetycznych .
sprawdzałam 6 na mutacji. Kupowałam zestaw zrobiłam i wyszło . Przed to ze wydałam sporo kasy na badania teraz leki kosztuja mnie 6 zł . ( luteina i Neoparin 2 opak)
Szukalam przyczyny poronienia i wyszły mi zmiany stad jestem zaopatrzona w Neoparin Acard i Luteinę

reklama
Mi lekarz też nie kazał robić tego badania, ale w poprzednich ciążach też nie robiłam i było wszystko ok więc mam nadzieję że tym razem też będzie dobrze:)
Dziewczyny badające proga w ciąży, mogę zapytać dlaczego badacie? Zaczynam się stresować, ze ja tego nie robię, żaden lekarz mi nie zalecał, czy to ma jakiś związek z poprzednimi stratami czy o co chodzi? Powinnam mierzyć proga?

A myślicie ze objawy ciążowe musza być zawsze bardzo nasilone żeby to dobrze rokowało? Bo ja poza zatrzymaniem miesiączki, prawidłowym przyrostem bety, bolącymi piersiami okresowo (raz bardziej raz mniej i tylko na dotyk), okresowa biegunka to nie mam żadnych 🤦🏻‍♀️ Mdłości tez delikatne i rzadko
5+5

wszystkie macie jakieś mega objawy ze ledwo żyjecie? Bo ja tak nie mam 🙊

A myślicie ze objawy ciążowe musza być zawsze bardzo nasilone żeby to dobrze rokowało? Bo ja poza zatrzymaniem miesiączki, prawidłowym przyrostem bety, bolącymi piersiami okresowo (raz bardziej raz mniej i tylko na dotyk), okresowa biegunka to nie mam żadnych 🤦🏻‍♀️ Mdłości tez delikatne i rzadko
5+5

wszystkie macie jakieś mega objawy ze ledwo żyjecie? Bo ja tak nie mam 🙊

Ani uporczywe objawy ani ich brak nie świadczą o dobrze rozwijającej się ciąży ;)

Wlasnie wiem, czytałam twoj post. Ale ja myślę że będzie dobrze, przy biochemie miałam cienie na teście, beta 30, progesteron 17. A teraz krechy grubasne, prog wysoki, piersi bolace...
Miejmy nadzieje że będzie dobrze ! U mnie beta piękna ale próg niski :( na początku ciąży miałam super a później spadł do granicy normy :(

Raczej nie ... w pierwszej ciąży nie miałam praktycznie żadnych objawów , w sumie tak jak i teraz , raz na jakiś czas delikatnie zemdli , piersi bolą i miesiączki brak .. pierwsza ciąża książkowa ;)
To tak jak ja ☺️ A my mamy jakoś podobnie bo ja 5+5 a ty może ze dwa dni chyba do przodu masz z tego co zapamietalam

reklama
Do góry