reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

A co do płci to nie możemy się doczekać aż się dowiemy. Z synem nie chcieliśmy, to miała być niespodzianka, ale od mojego brata dostaliśmy ubranka dla chłopca i dziewczynki wiec byliśmy przygotowani na obie opcje. Teraz trzeba będzie na dziewczynkę sie przygotować 🤗

reklama
A co do płci to nie możemy się doczekać aż się dowiemy. Z synem nie chcieliśmy, to miała być niespodzianka, ale od mojego brata dostaliśmy ubranka dla chłopca i dziewczynki wiec byliśmy przygotowani na obie opcje. Teraz trzeba będzie na dziewczynkę sie przygotować 🤗
Ale to musi być super dowiedzieć się czy będzie chłopczyk czy dziewczynka :)

Ja właśnie wróciłam od kolejnej endokrynolog. Jestem załamana, cukry na czczo za duże a w ciągu dnia popadam w hipoglikemię... czuje się totalnie bezsilna, jakby moja walka była bezsensowana....
Teraz biorę 2xdziennie Siofor do śniadania i obiadu, chyba metformina aż tak mi obniża cukry ze godzina po posiłku to nawet 70 cukier 🥺 Od dziś zmiana na 1 tabletkę na noc ale XR, zobaczymy czy zbije cukry poranne i jak się będą zachowywać cukry w ciągu dnia bez tamtych tabletek. Dodatkowo poprzednia endokrynolog ponoć przepisała mi za małą dawkę euthyroxu, ta dzisiejsza mi zwiększyła.

Boję się o moją kropeczkę... we wtorek idę na usg a w środę na konsultacje do kolejnej diabetolog. Nie wiem co robić :(

Ostatnia edycja:
Ja właśnie wróciłam od kolejnej endokrynolog. Jestem załamana, cukry na czczo za duże a w ciągu dnia popadam w hipoglikemię... czuje się totalnie bezsilna, jakby moja walka była bezsensowana....
Teraz biorę 2xdziennie Siofor do śniadania i obiadu, chyba metformina aż tak mi obniża cukry ze godzina po posiłku to nawet 70 cukier 🥺 Od dziś zmiana na 1 tabletkę na noc ale XR, zobaczymy czy zbije cukry poranne i jak się będą zachowywać cukry w ciągu dnia bez tamtych tabletek. Dodatkowo poprzednia endokrynolog ponoć przepisała mi za małą dawkę euthyroxu, ta dzisiejsza mi zwiększyła.

Boję się o moją kropeczkę... we wtorek idę na usg a w środę na konsultacje do kolejnej diabetolog. Nie wiem co robić :(
Nie denerwuj się, stres na pewno nie służy maleństwu. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz ♥️

Wszystko się zmieni jak się dzidzia urodzi. Sama wiem po sobie też lubię być zorganizowana ale od kiedy mamy Tymka to się nie da zawsze....
Absolutnie , teraz będę rodzic w calkowicie innym miejscu , ginekologa mam pracującego na porodówce w tym właśnie szpitalu - chce aby od początku wiedział o moim nastawieniu i przejściach ... mam nadzieje, że przychyli się do mojego stanu emocjonalnego i zakończymy ciąże CC . Nie wyobrażam sobie po prostu inaczej .. ogólnie jestem taką osobą że muszę mieć wszyskto zaplanowane , daty , godziny ... nie mogę żyć w próżni i niepewności - nie potrafię , wszystko jest albo na tak albo na nie i nie ma „ niewiem „ ;)

reklama
Ja bym poszła choćby dla usg 😉
mam podobna sytuacje. Z tym, ze byłam wczoraj u swojego i tez zlecił mi badania prywatnie. Wiec poszłam do szpitala zapytać ma kiedy byłby termin, bo jestem w ciąży. Mam na jutro( chodziło mi o to, żeby badania mieć na NFZ). I nie wiem czy mu mówić, ze już byłam u innego lekarza 🤷‍♀️trochę się zagmatwalam 😂

Do góry