M
Majula2112
Gość
My się staraliśmy jak Tymek miał około pół roczku. Zobaczysz dacie radę. Mój synek aktualnie ma rok i 5miesiecmiala
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My się staraliśmy jak Tymek miał około pół roczku. Zobaczysz dacie radę. Mój synek aktualnie ma rok i 5miesiecmiala
Hej hej!Hej dziewczyny! Jak się macie?
Jeeej ja się trochę obawiam jak to będzie z wagą po ciąży... Nie wiem czy wy też tak macie ale ja to się czuje jakbym puchła...troche mnie to przeraża. Czuję się taka napompowana, wzdęta... W 1 straconej ciąży miałam to samo... do 12 tygodnia miałam 6kg na plusie. Szok. Jak jest u was?
Miałaś jakąś pomoc przy Maluchach?
ja jestem po ablacji, tak że na tą chwilę przyjmuje potas i magnez dodatkowo.2 lata temu byłam w ciąży ale pod koniec pierwszego trymestru poroniłam, ale w sumie dobrze się stało bo okazało się po badaniach, ze były wady płodu wiec lepiej, ze stalo się jak się stało. Teraz jestem lepiej przygotowana, wszystko najpierw konsultowałam z moim lekarzem (choruje kardiologicznie) wiec mysle, ze będzie dobrze
czytam co napisałam i se myślę. . Chodzi mi o euthyroxja jestem po ablacji, tak że na tą chwilę przyjmuje potas i magnez dodatkowo.
Ale jak zapytałam endokrynolog czy miała taką pacjentkę, bo przy wcześniejszej ciąży trochę odczuwałam serce przy tym leku, (jeszcze przed ablacją, ablację miałam w 2019) to popatrzyła i mówi z takimi dużymi oczami "NIE".
A Ty na tą chwilę masz jakieś leki na serducho na stałe?
ojejku, kuruj się. Zażywasz sobie Paracetamol? Ja mam bóle głowy, czasem tak mocne, że pytałam lekarza czy mogę przyjmować. Powiedział że do dwóch tabletek co 4 godziny.Ja tez przedszkole, pracuje z autystami... Ale wczoraj 38 stopni gorączki wiec w domu zostaje.
ja mam synka prawie 9 latka, drugiego 4 latka i w brzuszku kolejny lokator, którego już nie mogę się doczekać.Witam wszystkie przyszłe Mamusieniespodziewanie do Was dołączam..w lekkim szoku i obawach co to będzie..czy sobie poradzę z dwójką małych dzieci bo obok śpi mój 7 miesięczny Skarbuś a w brzuszku już jest nowy lokator..miał lub ma ktoś podobnie jak ja?chciałam troszkę poczekać z drugim dzidziusiem no ale widocznie tak miało być..termin z aplikacji mam na 9 stycznia
Dzieki. Nie, nie biorę żadnych tabletek, kuoilam sobie tylko saszetkę dla kobiet w ciąży, do picia, połączenie malin, czosnku.. zastanawiam się czy to nie był u mnie objaw ciazy, ja dopiero czekam na wizytę. A dzis czuje się lepiej. Więc nie wiemojejku, kuruj się. Zażywasz sobie Paracetamol? Ja mam bóle głowy, czasem tak mocne, że pytałam lekarza czy mogę przyjmować. Powiedział że do dwóch tabletek co 4 godziny.