reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Hej dziewczyny! Jak się macie?
Jeeej ja się trochę obawiam jak to będzie z wagą po ciąży... Nie wiem czy wy też tak macie ale ja to się czuje jakbym puchła...troche mnie to przeraża. Czuję się taka napompowana, wzdęta... W 1 straconej ciąży miałam to samo... do 12 tygodnia miałam 6kg na plusie. Szok. Jak jest u was? 🥺
Hej hej!
ja też się tego obawiam. Ważę się co tydzień, dziś był ten właśnie dzień ważenia. Mam wrażenie, że spuchłam ale mam -1kg od tamtego tygodnia. BMI obecnie około 30. Ale trzymam dietę cukrzycową, 7 posiłków dziennie, 2300 kalorii, zero cukru, zero białej mąki, wszystko z niskim indeksem glikemicznym itp.

2 lata temu byłam w ciąży ale pod koniec pierwszego trymestru poroniłam, ale w sumie dobrze się stało bo okazało się po badaniach, ze były wady płodu wiec lepiej, ze stalo się jak się stało. Teraz jestem lepiej przygotowana, wszystko najpierw konsultowałam z moim lekarzem (choruje kardiologicznie) wiec mysle, ze będzie dobrze;)
ja jestem po ablacji, tak że na tą chwilę przyjmuje potas i magnez dodatkowo.
Ale jak zapytałam endokrynolog czy miała taką pacjentkę, bo przy wcześniejszej ciąży trochę odczuwałam serce przy tym leku, (jeszcze przed ablacją, ablację miałam w 2019) to popatrzyła i mówi z takimi dużymi oczami "NIE". 🤦😁
A Ty na tą chwilę masz jakieś leki na serducho na stałe?

ja jestem po ablacji, tak że na tą chwilę przyjmuje potas i magnez dodatkowo.
Ale jak zapytałam endokrynolog czy miała taką pacjentkę, bo przy wcześniejszej ciąży trochę odczuwałam serce przy tym leku, (jeszcze przed ablacją, ablację miałam w 2019) to popatrzyła i mówi z takimi dużymi oczami "NIE". 🤦😁
A Ty na tą chwilę masz jakieś leki na serducho na stałe?
czytam co napisałam i se myślę. . 😁😁 Chodzi mi o euthyrox 👍

Ja tez przedszkole, pracuje z autystami... Ale wczoraj 38 stopni gorączki wiec w domu zostaje.
ojejku, kuruj się. Zażywasz sobie Paracetamol? Ja mam bóle głowy, czasem tak mocne, że pytałam lekarza czy mogę przyjmować. Powiedział że do dwóch tabletek co 4 godziny.

Witam wszystkie przyszłe Mamusie♥️niespodziewanie do Was dołączam..w lekkim szoku i obawach co to będzie..czy sobie poradzę z dwójką małych dzieci bo obok śpi mój 7 miesięczny Skarbuś a w brzuszku już jest nowy lokator..miał lub ma ktoś podobnie jak ja?chciałam troszkę poczekać z drugim dzidziusiem no ale widocznie tak miało być..termin z aplikacji mam na 9 stycznia :)
ja mam synka prawie 9 latka, drugiego 4 latka i w brzuszku kolejny lokator, którego już nie mogę się doczekać. ❤️

ojejku, kuruj się. Zażywasz sobie Paracetamol? Ja mam bóle głowy, czasem tak mocne, że pytałam lekarza czy mogę przyjmować. Powiedział że do dwóch tabletek co 4 godziny.
Dzieki. Nie, nie biorę żadnych tabletek, kuoilam sobie tylko saszetkę dla kobiet w ciąży, do picia, połączenie malin, czosnku.. zastanawiam się czy to nie był u mnie objaw ciazy, ja dopiero czekam na wizytę. A dzis czuje się lepiej. Więc nie wiem :D

reklama
Do góry