reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Hej dziewczyny! Jak się macie?
Jeeej ja się trochę obawiam jak to będzie z wagą po ciąży... Nie wiem czy wy też tak macie ale ja to się czuje jakbym puchła...troche mnie to przeraża. Czuję się taka napompowana, wzdęta... W 1 straconej ciąży miałam to samo... do 12 tygodnia miałam 6kg na plusie. Szok. Jak jest u was? 🥺
Ja przy pierwszej ciazy to przytyłam 13kg krótkim czasie ale udało mi się większość zrzucić;) teraz mam zamiar się pilnować i chodzić dalej do mojego dietetyka i będę chodziła do pracy bo tam nie mam czasu jesc;p żeby nie wyglądać jak buła;D ale fakt czuje się wieksza niż zazwyczaj.

Hej hej!
ja też się tego obawiam. Ważę się co tydzień, dziś był ten właśnie dzień ważenia. Mam wrażenie, że spuchłam ale mam -1kg od tamtego tygodnia. BMI obecnie około 30. Ale trzymam dietę cukrzycową, 7 posiłków dziennie, 2300 kalorii, zero cukru, zero białej mąki, wszystko z niskim indeksem glikemicznym itp.
Moja waga za każdym razem na plusie 😩

ja jestem po ablacji, tak że na tą chwilę przyjmuje potas i magnez dodatkowo.
Ale jak zapytałam endokrynolog czy miała taką pacjentkę, bo przy wcześniejszej ciąży trochę odczuwałam serce przy tym leku, (jeszcze przed ablacją, ablację miałam w 2019) to popatrzyła i mówi z takimi dużymi oczami "NIE". 🤦😁
A Ty na tą chwilę masz jakieś leki na serducho na stałe?
Tez miałam ablacje ale dawno temu;) na stale mam jakieś 3-4 leki ale z nich zostal 1, który i tak nie jest jakos mega polecany w ciąży ale No bez niego się nie obejdzie ale może damy rade i nic się nie stanie tym razem bo dużo wcześniej resztę odstawiłam.

Ja przy pierwszej ciazy to przytyłam 13kg krótkim czasie ale udało mi się większość zrzucić;) teraz mam zamiar się pilnować i chodzić dalej do mojego dietetyka i będę chodziła do pracy bo tam nie mam czasu jesc;p żeby nie wyglądać jak buła;D ale fakt czuje się wieksza niż zazwyczaj.
Ja nie wiem od czego to zależy... Moja waga sprzed 1 ciąży to było 52kg do 12 tygodnia przybrałam do 58 kg po poronieniu zeszłam do 54 kg a dziś się ważyłam to blisko 57 kg psychicznie mnie to wykończy 🙄 przez ponad tydzień 3 kg... Co to będzie w 9 miesiącu 😭😭😭

U mnie dziś masakra. Myśle, że ta ciąża mi się nie utrzyma, strasznie się pokłóciłam z mężem. Wszystko go wkurzało, mój humor, zaprosił wcześniej rodzine na których obecność nie miałam ochoty (nie ze mam coś do nich, chciałam mieć spokoj a nie robić przyjęcia) nie było jak tego odwołać, nie miałam ochoty na żadne spotkania, chciałam być sama ze sobą, poszła taka kłótnia ze aż płakałam z nerwów. Pewnie beta już spada i nic z tego nie będzie

Nie mów tak, będzie wszystko dobrze, mąż napewno przemysli sprawę i tez wszystko się ulozy. Nie denerwuj się kochana
U mnie dziś masakra. Myśle, że ta ciąża mi się nie utrzyma, strasznie się pokłóciłam z mężem. Wszystko go wkurzało, mój humor, zaprosił wcześniej rodzine na których obecność nie miałam ochoty (nie ze mam coś do nich, chciałam mieć spokoj a nie robić przyjęcia) nie było jak tego odwołać, nie miałam ochoty na żadne spotkania, chciałam być sama ze sobą, poszła taka kłótnia ze aż płakałam z nerwów. Pewnie beta już spada i nic z tego nie będzie

reklama
Gratulacje [emoji846] chyba takiego malutkiego rodzeństwa tu nie ma[emoji848] Moja córka kończy za kilka dni 11 miesięcy [emoji846] ale nie martw się, co mają powiedzieć mamy bliźniaków jak dostają dwóch noworodziów na raz?[emoji16][emoji2960]
Witam wszystkie przyszłe Mamusie[emoji3531]niespodziewanie do Was dołączam..w lekkim szoku i obawach co to będzie..czy sobie poradzę z dwójką małych dzieci bo obok śpi mój 7 miesięczny Skarbuś a w brzuszku już jest nowy lokator..miał lub ma ktoś podobnie jak ja?chciałam troszkę poczekać z drugim dzidziusiem no ale widocznie tak miało być..termin z aplikacji mam na 9 stycznia :)

Do góry