Śliczna, gratulacje!Oto Lenka 53 cm 3400 g urodzona 31.01.2020r.
Żadnego deficytu nie było, na szczęście lekarz posłuchał mojego lekarza prowadzącego, co więcej zaczęło mi się robić rozwarcie przez całą noc z 30 na 31.01 przez co nie spałam w ogóle, bo miałam skurcze, w co położne nie wierzyły, bo KTG było spokojne. O 10:00 Miałam założony balonik na 2 cm rozwarcia, o 12:00 powiększyło się do 5 cm, o 15:00 było już 8 cm i zostałam przewieziona na porodowke, gdzie skurcze nadal nie były pokazywane na KTG, co mnie zdziwiło.
O 17:00 pełne rozwarcie, parę skurczy partych i 17:30 koniec porodu.
Szczerze? Już rozumiem to, jak każda kobieta mówi, że tego bólu się nie pamięta. Gdy położyli mi dziecko na brzuch poczułam ulgę i wzruszenie.
Najpiękniejszy dzień w życiu.
reklama
Cookie_
Moderator
To jednorazowa dawka czy dobowa? Z tego co pamiętam to Espumisan działa i przynosi efekty, gdy podawany jest do każdego posiłku.Podaje któraś mama maluszkowi espumisan ?
Nie wiem za bardzo ile podać małemu..
Mamy te słabsze niby pisze 25-50kropli w 2dawkach podzielonych .
I teraz pytanie czy podzielić 25na pół czy 50
Może ktos podpowie
Jarzynka
Fanka BB :)
Ja podaje espumisan 40, bo od tygodnia męczą synka kolki... Podjadę minimum czyli 4 razy na dobe po 5 kropel. Wychodzi, ze podaje co drugie karmienie. Konsultowałam to z lekarką małego. Powiedziala, zeby podawac mimo ze jest od 1 msc.
Delicol w naszym przypadku nie podzial a jest od pierwszych dni życia.
Tylko, że wystarczy odstawic espumisan na dzień to historia sie powtarza.
Delicol w naszym przypadku nie podzial a jest od pierwszych dni życia.
Tylko, że wystarczy odstawic espumisan na dzień to historia sie powtarza.
Podaje któraś mama maluszkowi espumisan ?
Może ktos podpowie
Natalia2075
Ja podaję od wczoraj (córka urodzona 10/01). Wczoraj w nocy podałam jej dosłownie 4 krople i szybko pomogło. Dziś rano od razu po karmieniu dostała kolejne 4 krople. Jej taka ilość pomaga, ale dziś wyjątkowo nie ma takich problemów z gazami.Podaje któraś mama maluszkowi espumisan ?
Może ktos podpowie
Nam tak samo Amelka urodzona 10.01 i odrazu mielismy kase.Moja córka urodzona 10/01 wniosek złożony jakoś około 20/01 i wpłacili nam kilka dni temu 359,99 [emoji1] a wypłaty według naszego mopsu miały być między 20 a 24 stycznia. To chyba zależy od gminy w takim razie, bo z tego co wiem, u nas wypłacają jak chcą [emoji2372] nie trzymają się ustalonych terminów. Becikowego jeszcze nie dostaliśmy.
Ja podaje tylko 6 kropli probiotyku raz dziennie i wit D.
Kolek poki co nie ma, choc straszny wyjec z niej. Chcę ja chustowac bo sama nie polezy chce byc noszona i tak pd 9 do 14 wisi na mnie. Nic nie moge zrobic. Zal mi tylko starszego syna bo jest pokrzywdzony przez to. Dostaje bebiko nie karmie piersia.
Gratulacje rozpakowanym [emoji7]
Cookie_
Moderator
Jestem już po ściągnięciu pessara. Szyjki brak i 2-3 cm rozwarcia. Ktg prawidłowe, ilość wód, przepływy też. Mała waży 2800g. Wg lekarza gdybym nie miała krążka już dawno byłabym po porodzie i dobra decyzja było jego profilaktyczne założenie
Mała nie odwrócona w związku z czym 07.02.2020 powitamy ją na świecie.
Natalia2075
Ja mam nosidełko babybjorn mini, ale póki co głównie po to żeby zrobić szybki spacer z psem. Córka w nim zasypia zanim zejdę z 4 piętra. W domu korzystałam póki co ze 3 razy żeby sobie w spokoju kawę zrobić jak zasypia, wyciągam ją, odkładam na miejsce i śpi spokojnie dalej.Nam tak samo Amelka urodzona 10.01 i odrazu mielismy kase.
Ja podaje tylko 6 kropli probiotyku raz dziennie i wit D.
Kolek poki co nie ma, choc straszny wyjec z niej. Chcę ja chustowac bo sama nie polezy chce byc noszona i tak pd 9 do 14 wisi na mnie. Nic nie moge zrobic. Zal mi tylko starszego syna bo jest pokrzywdzony przez to. Dostaje bebiko nie karmie piersia.
Gratulacje rozpakowanym [emoji7]
reklama
Natalia2075
Trzymam kciuki za spokojne rozwiązanieJestem już po ściągnięciu pessara. Szyjki brak i 2-3 cm rozwarcia. Ktg prawidłowe, ilość wód, przepływy też. Mała waży 2800g. Wg lekarza gdybym nie miała krążka już dawno byłabym po porodzie i dobra decyzja było jego profilaktyczne założenie