reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Oto Lenka 53 cm 3400 g urodzona 31.01.2020r.
Żadnego deficytu nie było, na szczęście lekarz posłuchał mojego lekarza prowadzącego, co więcej zaczęło mi się robić rozwarcie przez całą noc z 30 na 31.01 przez co nie spałam w ogóle, bo miałam skurcze, w co położne nie wierzyły, bo KTG było spokojne. O 10:00 Miałam założony balonik na 2 cm rozwarcia, o 12:00 powiększyło się do 5 cm, o 15:00 było już 8 cm i zostałam przewieziona na porodowke, gdzie skurcze nadal nie były pokazywane na KTG, co mnie zdziwiło.
O 17:00 pełne rozwarcie, parę skurczy partych i 17:30 koniec porodu.
Szczerze? Już rozumiem to, jak każda kobieta mówi, że tego bólu się nie pamięta. Gdy położyli mi dziecko na brzuch poczułam ulgę i wzruszenie.
Najpiękniejszy dzień w życiu.
Śliczna, gratulacje!

reklama
Podaje któraś mama maluszkowi espumisan ?
Nie wiem za bardzo ile podać małemu..
Mamy te słabsze niby pisze 25-50kropli w 2dawkach podzielonych .
I teraz pytanie czy podzielić 25na pół czy 50

Może ktos podpowie

Może ktos podpowie
To jednorazowa dawka czy dobowa? Z tego co pamiętam to Espumisan działa i przynosi efekty, gdy podawany jest do każdego posiłku.

Ulotka .
Mamy sab simplex ktorego podaje do kazdej butli ale juz końcówka ,a w espumisanie jest ten sam skladnik w skladzie i o połowę tansze.

Juz chyba doczytałam ze zrozumieniem.
6-13kropli 4x na dobę

Załączniki

• received_851130885332996.jpeg
    received_851130885332996.jpeg
    91 KB · Wyświetleń: 90
Ja podaje espumisan 40, bo od tygodnia męczą synka kolki... Podjadę minimum czyli 4 razy na dobe po 5 kropel. Wychodzi, ze podaje co drugie karmienie. Konsultowałam to z lekarką małego. Powiedziala, zeby podawac mimo ze jest od 1 msc.
Delicol w naszym przypadku nie podzial a jest od pierwszych dni życia.
Tylko, że wystarczy odstawic espumisan na dzień to historia sie powtarza.

Może ktos podpowie

Może ktos podpowie
Ja podaję od wczoraj (córka urodzona 10/01). Wczoraj w nocy podałam jej dosłownie 4 krople i szybko pomogło. Dziś rano od razu po karmieniu dostała kolejne 4 krople. Jej taka ilość pomaga, ale dziś wyjątkowo nie ma takich problemów z gazami.

Moja córka urodzona 10/01 wniosek złożony jakoś około 20/01 i wpłacili nam kilka dni temu 359,99 [emoji1] a wypłaty według naszego mopsu miały być między 20 a 24 stycznia. To chyba zależy od gminy w takim razie, bo z tego co wiem, u nas wypłacają jak chcą [emoji2372] nie trzymają się ustalonych terminów. Becikowego jeszcze nie dostaliśmy.
Nam tak samo Amelka urodzona 10.01 i odrazu mielismy kase.

Ja podaje tylko 6 kropli probiotyku raz dziennie i wit D.

Kolek poki co nie ma, choc straszny wyjec z niej. Chcę ja chustowac bo sama nie polezy chce byc noszona i tak pd 9 do 14 wisi na mnie. Nic nie moge zrobic. Zal mi tylko starszego syna bo jest pokrzywdzony przez to. Dostaje bebiko nie karmie piersia.

Gratulacje rozpakowanym [emoji7]

Jestem już po ściągnięciu pessara. Szyjki brak i 2-3 cm rozwarcia. Ktg prawidłowe, ilość wód, przepływy też. Mała waży 2800g. Wg lekarza gdybym nie miała krążka już dawno byłabym po porodzie i dobra decyzja było jego profilaktyczne założenie
Mała nie odwrócona w związku z czym 07.02.2020 powitamy ją na świecie.

Nam tak samo Amelka urodzona 10.01 i odrazu mielismy kase.

Ja podaje tylko 6 kropli probiotyku raz dziennie i wit D.

Kolek poki co nie ma, choc straszny wyjec z niej. Chcę ja chustowac bo sama nie polezy chce byc noszona i tak pd 9 do 14 wisi na mnie. Nic nie moge zrobic. Zal mi tylko starszego syna bo jest pokrzywdzony przez to. Dostaje bebiko nie karmie piersia.

Gratulacje rozpakowanym [emoji7]
Ja mam nosidełko babybjorn mini, ale póki co głównie po to żeby zrobić szybki spacer z psem. Córka w nim zasypia zanim zejdę z 4 piętra. W domu korzystałam póki co ze 3 razy żeby sobie w spokoju kawę zrobić 😂 jak zasypia, wyciągam ją, odkładam na miejsce i śpi spokojnie dalej.

reklama
Jestem już po ściągnięciu pessara. Szyjki brak i 2-3 cm rozwarcia. Ktg prawidłowe, ilość wód, przepływy też. Mała waży 2800g. Wg lekarza gdybym nie miała krążka już dawno byłabym po porodzie i dobra decyzja było jego profilaktyczne założenie
Mała nie odwrócona w związku z czym 07.02.2020 powitamy ją na świecie.
Trzymam kciuki za spokojne rozwiązanie 😊

Do góry