reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Ja brałam ale dziewczyny na zamkniętej powoli odstawiają :p to ja też. W moim suplemencie to nie było magnezu wcale;p

A jaki jest powód odstawiania? Ja mam zalecone dwa razy dzienne dodatkowo poza suplementem żeby złagodzić skurcze przepowiadające. Ale lekarz powiedziała, że jeśli będzie poprawa to mam przestać brać. Jest jakiś inny powód dla którego odstawia się magnez pod koniec ciąży?

My święta spędzamy we dwoje, mamy rodzinę bardzo daleko :( także będą to jednocześnie radosne bo pierwsze w „trójkę” ale i najdziwniejsze, bo takie nietypowe przy dużej rodzinie :) ale za rok będzie za to wesoło ze szkrabem rocznym :)
Dokładnie, w następne święta będzie już nas więcej i weselej z rocznikami buszującymi przy choince🙂
My na święta ma razie planujemy jechać chociaż nie jestem pewna czy to dobry pomysł ma 2-3 tyg przed terminem...Mamy 200km do przejechania wiec niby nie aż tak daleko ale jednak.

A jaki jest powód odstawiania? Ja mam zalecone dwa razy dzienne dodatkowo poza suplementem żeby złagodzić skurcze przepowiadające. Ale lekarz powiedziała, że jeśli będzie poprawa to mam przestać brać. Jest jakiś inny powód dla którego odstawia się magnez pod koniec ciąży?
Żeby dziecko miało większą adrenalinkę podczas wypychania się na świat, co usprawni poród i pewno, żeby nie wyciszać skurczów macicy.

My święta spędzamy we dwoje, mamy rodzinę bardzo daleko :( także będą to jednocześnie radosne bo pierwsze w „trójkę” ale i najdziwniejsze, bo takie nietypowe przy dużej rodzinie :) ale za rok będzie za to wesoło ze szkrabem rocznym :)
My też w tym roku we "trójkę" :) Nasze rodziny są na drugim końcu polski. Rodzina też wielka a ja już nawet nie pamiętam jak wyglądają święta z tym tłumem ludzi

reklama
Dokładnie, w następne święta będzie już nas więcej i weselej z rocznikami buszującymi przy choince🙂
My na święta ma razie planujemy jechać chociaż nie jestem pewna czy to dobry pomysł ma 2-3 tyg przed terminem...Mamy 200km do przejechania wiec niby nie aż tak daleko ale jednak.
My mamy 600km, kusi mnie żeby jechać bo pewnie urodzę po 10.01 :p ale rozum mówi nie... bo jakby się zaczęło to pewnie bym dała radę wysiedzieć w aucie itd, nie sądzę że urodzę w 4 godziny, ale po co dodatkowo się stresować. Także w tym roku święta zupełnie inne niż wszystkie :) w sumie magiczne :) Będzie co wspominać :)

Do góry