reklama
malagga_89
Fanka BB :)
Trzymam kciuki, żeby poszło po Twojej myśliSama tez najbardziej obawiam się komplikacji u mnie czy u dziecka. Miałam też tak przy pierwszym porodzie, ból mnie nie obchodził bo wiedziałam że będzie bolało jak cholera.
Oby tylko nie zaczęło się tak szybko jak poprzednio.
Katzaglu
Zaangażowana w BB
Zgaga mnie dopadła . tak to dobrzeHejka mamusie co u Was?
Katzaglu
Zaangażowana w BB
Tak jest głową w dół i mam nadzieje ze juz tak zostanie a jeszcze ma czas bo 33 tydzien.Jak dzieciaczki już Wam się poodwracaly i leżą główka i w dół?
Cookie_
Moderator
Syn w 32tc był główka w dół i tak już został do porodu. Mała jeszcze ułożona miednicowo. Ma czas (30 tc) , ale myślę że może do kolejne wizyty odwróci się.Tak jest głową w dół i mam nadzieje ze juz tak zostanie a jeszcze ma czas bo 33 tydzien.
Katzaglu
Zaangażowana w BB
No to jest nadzieja ze tak i moj syn zostanie;-) czuje stopki kolo żeber ;-)Syn w 32tc był główka w dół i tak już został do porodu. Mała jeszcze ułożona miednicowo. Ma czas (30 tc) , ale myślę że może do kolejne wizyty odwróci się.
Natalia2075
Ja też dowiedziałam się dosyć późno, około 30 tyg, a z tego, co wyczytałam z opieki położnej można już korzystać po 20tyg. Położna środowiskowa jest na NFZ dlatego jej wizyty są darmowe. Ona ma podpisaną umowę z różnymi placówkami i szpitalami. Ale nie będę chciała żeby była ze mną przy porodzie. Nie czuję z nią takiej więzi żeby zastąpić męża jej obecnością. Plusem jest to, że to ona ściąga ewentualne szwy, waży raz w tygodniu dziecko, pomaga w laktacji jeśli są problemy (jeśli się na tym zna, ma szkolenia itp). Jestem zadowolona z takiego wyboru.Pocieszyłyście mnie
@Natalia2075 nawet nie wiedziałam że tak można, wiedziałam że parę dziewczyn z forum ma położne ale wszystko prywatnie i to za sporą sumę
reklama
Natalia2075
Główką dół już od dobrych kilku tygodni, nogi po lewej stronie, skopane żebra i lekkie zgagiJak dzieciaczki już Wam się poodwracaly i leżą główka i w dół?