reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja mam coś jak torba na siłownie ale planuje się wcisnąć w mniejszą. Kosmetyczkę wrzucę w torebkę ubranek nie biorę bo mi szkoda moich zwyczajnie, pamiętam jak Mikołaj mi przesikiwal pieluchy bokiem zanim ogarnęłam zerówki zamiast 1 i przy przewijaniu puszczał fontannę jak złapał chłodnego powietrza i zanim nauczyłam się nad tym panować to co 3 h szedł nowy komplet gdybym miała brać swoje musiałabym walizkę ubranek mieć osobno [emoji85] tak naprawdę większość rzeczy i tak okazuje się że jest dostępna na miejscu albo dowiezie mój nieślubny na bieżąco bo problem gdzie to trzymać tylko. Niezbędne minimum popieram jak najbardziej [emoji106]

A propos dyskusji o imionach u nas imię wybrał Mikołaj - jego braciszek będzie Kajtuś i nie ma dyskusji, nie byłam przekonana ale tak przylgnęło już że chyba zostanie jednak ten Kajetan. Ewentualnie Stanisław albo Nikodem ... może do porodu się określimy[emoji1751][emoji1745]

Czuję się już jak słoń serio. Chciałabym urodzić przed świętami. Tylko muszę chłopa jakoś zmobilizować żeby remont dokończył bo bidny pracoholik nie ma czasu i się tak ciągnie od czerwca. Została kuchnia i korytarz i tak cholernie mnie to wkurza bo nie mogę sobie sprzątnąć po swojemu a mój Łukasz dziś z tekstem że on ten remont to zrobi ale jak będę w szpitalu.. nosz kur.w..
My czekamy na Nikodema❤️
Zawsze podobało mi się imię Kajetan, ale rodzinka przegłosowała

reklama
@justyn.ka widze, ze jest nas więcej chetnych na porod przed świetami [emoji23] [emoji28] Kurczę tak myśle czy właśnie nie mam za mało ubranek na 56, do szpitala również swoich nie zabieram, nie muszę.
Ja mam tak po 10-15 sztuk bodziaków, z 4 pajace rozpinane i tyle samo kaftanikow i spodenek bezuciskowych na 56. Jak będzie za mało to mam Pepco blisko i allegro w telefonie[emoji38]

Ja część ubranek na 56 kupiłam w lumpeksie za grosze w idealnym stanie, ale też mam minimum. Śpiochy na 56 to chyba mam dwie sztuki, reszta już na 62. Body z długim i krótkim może po 7 sztuk, kilka par spodenek. Reszta już leciała na 62 i 68. W lumpie znalazłam takie ubraniowe perełki za bezcen, że patrząc na ceny sklepowe jestem dumna, że nie przepłaciłam za sweterki w Zarze czy HM. Aż żałuję, że to takie maleńkie i chwilę ponosi :D

Ja mam tak po 10-15 sztuk bodziaków, z 4 pajace rozpinane i tyle samo kaftanikow i spodenek bezuciskowych na 56. Jak będzie za mało to mam Pepco blisko i allegro w telefonie[emoji38]

Ja mam z 40 sztuk jak nie więcej samego 56, ale pajacyków mam tylko 5. Mój mąż niestety kiedyś został wysłany do sklepu i kupił tyle bodów i spodenek w jednym rozmiarze, że nigdy tego nie założymy. Na 62 mam też trochę rzeczy, niektóre używane w tym rozmiarze, ale zupełnie nie widać, a na 68 mam jeszcze mało, ale wszystko jeszcze w foliach nierozpakowane, bo tutaj już wszystko nowiutkie.

Ubranka z pepco niestety moim zdaniem są kiepskiej jakości, jeśli chodzi o body. Po praniu blakną i się rozciągają, dlatego się zniechęciłam i mam tylko cztery body z pepco. Za to spodenki mają dobrej jakości. Mam dwie pary spodenek prałam kilka razy i nic się z nimi nie stało. U mnie na pierwszym miejscu jest F&F. Mają śliczne ubranka, a wielopaki bardzo opłaca się kupować. Mam też dużo rzeczy z HM, ale oni mają niestandardowe rozmiary i to bardzo denerwuje, bo nie wiadomo jaki rozmiar zamówić.

Ja mam z 40 sztuk jak nie więcej samego 56, ale pajacyków mam tylko 5. Mój mąż niestety kiedyś został wysłany do sklepu i kupił tyle bodów i spodenek w jednym rozmiarze, że nigdy tego nie założymy. Na 62 mam też trochę rzeczy, niektóre używane w tym rozmiarze, ale zupełnie nie widać, a na 68 mam jeszcze mało, ale wszystko jeszcze w foliach nierozpakowane, bo tutaj już wszystko nowiutkie.

Ubranka z pepco niestety moim zdaniem są kiepskiej jakości, jeśli chodzi o body. Po praniu blakną i się rozciągają, dlatego się zniechęciłam i mam tylko cztery body z pepco. Za to spodenki mają dobrej jakości. Mam dwie pary spodenek prałam kilka razy i nic się z nimi nie stało. U mnie na pierwszym miejscu jest F&F. Mają śliczne ubranka, a wielopaki bardzo opłaca się kupować. Mam też dużo rzeczy z HM, ale oni mają niestandardowe rozmiary i to bardzo denerwuje, bo nie wiadomo jaki rozmiar zamówić.
Co do HM to prawda. Rozmiar 62 z HM jest dużo większy niż, np. 62 z Pepco czy Next.

Ja część ubranek na 56 kupiłam w lumpeksie za grosze w idealnym stanie, ale też mam minimum. Śpiochy na 56 to chyba mam dwie sztuki, reszta już na 62. Body z długim i krótkim może po 7 sztuk, kilka par spodenek. Reszta już leciała na 62 i 68. W lumpie znalazłam takie ubraniowe perełki za bezcen, że patrząc na ceny sklepowe jestem dumna, że nie przepłaciłam za sweterki w Zarze czy HM. Aż żałuję, że to takie maleńkie i chwilę ponosi :D

U mnie w mieście niestety lumpeksy mają bardzo skromny asortyment dziecięcy i bardzo ciężko coś fajnego upolować, więc mam tylko kilka sztuk używanych, reszta nowa.
Jak nie byłam w ciąży to pełno fajnych rzeczy w lumpeksach było i cześć kupowałam wtedy, ale później wszystko oddałam i teraz żałuję, że nie zatrzymałam tego dla siebie.

reklama
Co do HM to prawda. Rozmiar 62 z HM jest dużo większy niż, np. 62 z Pepco czy Next.

Pepco ma za to mniejsze ubranka niż w innych sklepach. 68 są identyczne jak 62 innych firm.
Tutaj zrobiłam kiedyś porównanie spodenek. Najpierw mamy Next 62, HM 56 i F&F 62.
Nie wiem skąd HM bierze te swoją rozmiarówkę.

Adjustments.JPG

Do góry