reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Bożeee, spać nie mogę :/ czytam co piszecie, i jestem załamana, bo mam termin za miesiąc a o torbie nawet nie myślę... a wy już spakowane... w piątek mam wizytę, boję się że usłyszę że coś zaczyna się dziać, a ja baaaardzo chce urodzić w styczniu. Mam delikatne skurcze codziennie, chyba stąd myśli że może się zacząć wcześniej... dziś 35t1d, teoretycznie miesiąc, praktycznie nie wie tego nikt i to mnie trochę przeraża...

reklama
Bożeee, spać nie mogę :/ czytam co piszecie, i jestem załamana, bo mam termin za miesiąc a o torbie nawet nie myślę... a wy już spakowane... w piątek mam wizytę, boję się że usłyszę że coś zaczyna się dziać, a ja baaaardzo chce urodzić w styczniu. Mam delikatne skurcze codziennie, chyba stąd myśli że może się zacząć wcześniej... dziś 35t1d, teoretycznie miesiąc, praktycznie nie wie tego nikt i to mnie trochę przeraża...
Mamy ten sam termin :)
..i tez chce urodzic w styczniu - koniecznie ;)
Torbe to lepiej juz sobie przygotowuj - skomplikowane to dosyc niestety.
Koniecznie napisz co wyszlo na wizycie w piatek. Ja mam wizyte dopiero 19 grudnia.

Ja z terminem na 4/01, ale doktor powiedziała na ostatniej wizycie, że mogę się spodziewać szybciej 😬 położna kazała spakować już torbę i sprawdzi ją razem ze mną przy najbliższej wizycie domowej czyli 6/12. W zasadzie wszystko w niej już mam poza pieluchami tetrowymi/flanelowymi i jakimiś drobiazgami. Gdybym musiała dziś z nią jechać - jakoś dałabym radę z tym, co w niej mam 😁
Dasz radę! W internecie jest tyle różnych, pomocnych list, na pewno znajdziesz taką, która spełnia Twoje wymagania i według niej się spakuj ☺️

Ciekawe czy ktoras z nas urodzi w Wigilie? 🤔 😁
Ja się nie szykuję😀
Termin mam na 15.01 i tego się trzymam. Ale od początku ciąży zasuwam na dużych obrotach, czasem mały tak naciska że mam wrażenie że zaraz mi wypadnie. Obiecałam sobie że od grudnia koniec z tym lataniem, odpoczywam. Na razie plan nie wychodzi.

Ja z terminem na 4/01, ale doktor powiedziała na ostatniej wizycie, że mogę się spodziewać szybciej 😬 położna kazała spakować już torbę i sprawdzi ją razem ze mną przy najbliższej wizycie domowej czyli 6/12. W zasadzie wszystko w niej już mam poza pieluchami tetrowymi/flanelowymi i jakimiś drobiazgami. Gdybym musiała dziś z nią jechać - jakoś dałabym radę z tym, co w niej mam 😁
Dasz radę! W internecie jest tyle różnych, pomocnych list, na pewno znajdziesz taką, która spełnia Twoje wymagania i według niej się spakuj ☺
Masz wizyty położnej przed porodem?

Masz wizyty położnej przed porodem?
Tak mam. Zrezygnowałam ze szkoły rodzenia ze względu na pracę męża. Póki co jestem zadowolona, położna z polecenia, bardzo konkretna kobieta i przy tym sympatyczna. Zapewne przed porodem zobaczę się z nią jeszcze ze 2 razy i potem kilka razy po urodzeniu dziecka. Już proponowała, że może nam pomóc w pierwszej kąpieli gdybyśmy czuli taką potrzebę. Przy okazji jest doradcą laktacyjnym.

reklama
Tak mam. Zrezygnowałam ze szkoły rodzenia ze względu na pracę męża. Póki co jestem zadowolona, położna z polecenia, bardzo konkretna kobieta i przy tym sympatyczna. Zapewne przed porodem zobaczę się z nią jeszcze ze 2 razy i potem kilka razy po urodzeniu dziecka. Już proponowała, że może nam pomóc w pierwszej kąpieli gdybyśmy czuli taką potrzebę. Przy okazji jest doradcą laktacyjnym.
A ok, tak się zdziwiłam bo wizyta po urodzeniu to standard. Fajnie że przed, pewnie da Ci jakieś wskazówki🙂

Do góry