reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Bożeee, spać nie mogę :/ czytam co piszecie, i jestem załamana, bo mam termin za miesiąc a o torbie nawet nie myślę... a wy już spakowane... w piątek mam wizytę, boję się że usłyszę że coś zaczyna się dziać, a ja baaaardzo chce urodzić w styczniu. Mam delikatne skurcze codziennie, chyba stąd myśli że może się zacząć wcześniej... dziś 35t1d, teoretycznie miesiąc, praktycznie nie wie tego nikt i to mnie trochę przeraża...

reklama
Bożeee, spać nie mogę :/ czytam co piszecie, i jestem załamana, bo mam termin za miesiąc a o torbie nawet nie myślę... a wy już spakowane... w piątek mam wizytę, boję się że usłyszę że coś zaczyna się dziać, a ja baaaardzo chce urodzić w styczniu. Mam delikatne skurcze codziennie, chyba stąd myśli że może się zacząć wcześniej... dziś 35t1d, teoretycznie miesiąc, praktycznie nie wie tego nikt i to mnie trochę przeraża...
Mamy ten sam termin :)
..i tez chce urodzic w styczniu - koniecznie ;)
Torbe to lepiej juz sobie przygotowuj - skomplikowane to dosyc niestety.
Koniecznie napisz co wyszlo na wizycie w piatek. Ja mam wizyte dopiero 19 grudnia.

Ja z terminem na 4/01, ale doktor powiedziała na ostatniej wizycie, że mogę się spodziewać szybciej 😬 położna kazała spakować już torbę i sprawdzi ją razem ze mną przy najbliższej wizycie domowej czyli 6/12. W zasadzie wszystko w niej już mam poza pieluchami tetrowymi/flanelowymi i jakimiś drobiazgami. Gdybym musiała dziś z nią jechać - jakoś dałabym radę z tym, co w niej mam 😁
Dasz radę! W internecie jest tyle różnych, pomocnych list, na pewno znajdziesz taką, która spełnia Twoje wymagania i według niej się spakuj ☺️

Ciekawe czy ktoras z nas urodzi w Wigilie? 🤔 😁
Ja się nie szykuję😀
Termin mam na 15.01 i tego się trzymam. Ale od początku ciąży zasuwam na dużych obrotach, czasem mały tak naciska że mam wrażenie że zaraz mi wypadnie. Obiecałam sobie że od grudnia koniec z tym lataniem, odpoczywam. Na razie plan nie wychodzi.

Ja z terminem na 4/01, ale doktor powiedziała na ostatniej wizycie, że mogę się spodziewać szybciej 😬 położna kazała spakować już torbę i sprawdzi ją razem ze mną przy najbliższej wizycie domowej czyli 6/12. W zasadzie wszystko w niej już mam poza pieluchami tetrowymi/flanelowymi i jakimiś drobiazgami. Gdybym musiała dziś z nią jechać - jakoś dałabym radę z tym, co w niej mam 😁
Dasz radę! W internecie jest tyle różnych, pomocnych list, na pewno znajdziesz taką, która spełnia Twoje wymagania i według niej się spakuj ☺
Masz wizyty położnej przed porodem?

Masz wizyty położnej przed porodem?
Tak mam. Zrezygnowałam ze szkoły rodzenia ze względu na pracę męża. Póki co jestem zadowolona, położna z polecenia, bardzo konkretna kobieta i przy tym sympatyczna. Zapewne przed porodem zobaczę się z nią jeszcze ze 2 razy i potem kilka razy po urodzeniu dziecka. Już proponowała, że może nam pomóc w pierwszej kąpieli gdybyśmy czuli taką potrzebę. Przy okazji jest doradcą laktacyjnym.

reklama
Tak mam. Zrezygnowałam ze szkoły rodzenia ze względu na pracę męża. Póki co jestem zadowolona, położna z polecenia, bardzo konkretna kobieta i przy tym sympatyczna. Zapewne przed porodem zobaczę się z nią jeszcze ze 2 razy i potem kilka razy po urodzeniu dziecka. Już proponowała, że może nam pomóc w pierwszej kąpieli gdybyśmy czuli taką potrzebę. Przy okazji jest doradcą laktacyjnym.
A ok, tak się zdziwiłam bo wizyta po urodzeniu to standard. Fajnie że przed, pewnie da Ci jakieś wskazówki🙂

Do góry