reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Tez tak mam tylko z prawej strony, tez bardziej czuje jak siedzę albo w nocy. Takie jakby kłucie i pieczenie, parzenie. Dziś pytałam położna o to, to powiedziała ze wszystko się rozciąga.

I ja też tak mam, z prawej strony. Na zewnątrz boli, piecze. A w środku jakby mi żebra rozpychało :oo2: w pierwszej ciąży też tak miałam. Tyle, że było to dużo wcześniej i z obu stron czułam taki ból. Lekarz wtedy mówił, że taki urok ciąży. Macica się powiększa, potrzebuje więcej miejsca i stąd ten dyskomfort. Przechodzi jak się położę 🙂

reklama
Dziewczyny od kilku dni męczy mnie taki dziwny ból brzucha zlokalizowany w górnej części, bardziej pod piersiami i jest to taki piekący ból ale odczuwam to jakby na powierzchni a nie gdzieś głębiej, tak jakby ktoś mnie patrzył gorącą wodą, nie wiem jak to inaczej opisać... nie boli cały czas, głównie jak siedzę. Zastanawiam się czy po prostu skóra się w tym miejscu rozciąga i to boli czy może to objaw czegoś gorszego? Miała któraś podobnie?
Wiesz, ja taki bol 'skory' mialam chyba od 4 miesiaca do 6. Teraz znowu sie pojawil od poczatku 8 miesiaca ale powiedzialabym okazjonalnie.
Pytalam na wizytach to tez mi mowili, ze wszystko sie rozciaga, ze brzuch rosnie. Bolaly mnie tez zebra /miedzy 4-6/ i robilo cos na ksztalt przepukliny :( zalecono mi nie robic tego co powoduje bol. Teraz przy duzym wysilku lub 'dlugim' siedzeniu np. W samochodzie te bole i wrazenia powracaja.
Smaruj skore, sprawdx czy biustonosz Cie nie uwiera i nie powoduje dodatkowych wrazen i chyba staraj sie nie zrobic nic co przez wysilek spowodowaloby powstanie przepukliny /u mnie to: nie podnoszenie/wyciaganie rak z czyms ciezszym, nie podciaganie sie rekoma np. Przy wstawaniu, ostrozne schylanie do zmywarki/.

Pod piersiami mowisz... ja mam wlasnie taki bol jaki Ty opisujesz ale w klatce piesiowej i u mnie to jest raczej zwiazane ze stresem (splot słoneczny). Czasem mnie tak wlasnie piecze. Pali...

U Ciebie mysle ze to moze byc cos w drogach pokarmowych, moze kwasy zolądkowe... nadkwasota? lub jak piszesz skora. Ale troche to dziwne ze w tym miejscu.
Lekarzem nie jestem ale wlasnie zapytaj Twojego doktora, bo jednak to lekarz a lepiej dmuchac na zimne, nie lekcewazyc.
Właśnie nie mam żadnych innych objawów typu zgaga lub refluks, bol nie jest zlokalizowany tylko z jednej strony więc obstawiam że to raczej nie wątroba, bólu żeber też nie czuje tylko taki powierzchniowy ból skóry... hmm dziwna sprawa 🤔
U lekarza byłam przedwczoraj i kilka dni miałam spokój z tymi bólami więc całkiem zapomniałam zapytać...

Wiesz, ja taki bol 'skory' mialam chyba od 4 miesiaca do 6. Teraz znowu sie pojawil od poczatku 8 miesiaca ale powiedzialabym okazjonalnie.
Pytalam na wizytach to tez mi mowili, ze wszystko sie rozciaga, ze brzuch rosnie. Bolaly mnie tez zebra /miedzy 4-6/ i robilo cos na ksztalt przepukliny :( zalecono mi nie robic tego co powoduje bol. Teraz przy duzym wysilku lub 'dlugim' siedzeniu np. W samochodzie te bole i wrazenia powracaja.
Smaruj skore, sprawdx czy biustonosz Cie nie uwiera i nie powoduje dodatkowych wrazen i chyba staraj sie nie zrobic nic co przez wysilek spowodowaloby powstanie przepukliny /u mnie to: nie podnoszenie/wyciaganie rak z czyms ciezszym, nie podciaganie sie rekoma np. Przy wstawaniu, ostrozne schylanie do zmywarki/.
Ja zauważyłam że bolinglownie jak siedzę albo leżę w jakiejś dziwnej pozycji, nieodpowiedni biustonosz wykluczam bo od 4 miesiąca nosze tylko sportowy ;) spróbuje smarować to miejsce czymś natluszczajacym, bo co prawda brzuch smaruję kremem ale tak daleko nie siegam ;)

U mnie tez ten bol zaczal sie od prawej strony, ale rozszedl sie po rowno :(
Teraz gdy powraca tez zaczyna od prawej strony.
W pewnym momencie to i sportowy stanik byl nie do zalozenia!
Po zmierzeniu obwodu pod biustem okazalo sie ze 'nagle' skoczyli mi + 10 cm.

@Balbinka30
Screenshot_20191115-163718_Chrome.jpg

U mnie tez ten bol zaczal sie od prawej strony, ale rozszedl sie po rowno :(
Teraz gdy powraca tez zaczyna od prawej strony.
W pewnym momencie to i sportowy stanik byl nie do zalozenia!
Po zmierzeniu obwodu pod biustem okazalo sie ze 'nagle' skoczyli mi + 10 cm.
Jestem w stanie znieść wszelkie niedogodności jeśli ten ból miałby być związany bo prostu z powiększeniem się brzucha lub rozciąganiem się skóry, ważne żeby to nie było nic poważniejszego :)
Zmierzyła właśnie i u mnie obwód pod biustem jakieś 7 cm większy :oops:

Jestem w stanie znieść wszelkie niedogodności jeśli ten ból miałby być związany bo prostu z powiększeniem się brzucha lub rozciąganiem się skóry, ważne żeby to nie było nic poważniejszego :)
Zmierzyła właśnie i u mnie obwód pod biustem jakieś 7 cm większy :oops:
Patrzac na wlasne doswiadczenie to chyba TYLKO TO 😀

reklama
Do góry