reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Upewnialam się u kumpeli. Można i tak i tak. Najlepiej gdyby Ci pracownik sklepu od razu pokazał jak prawidłowo zamontować.
Super! Wreszcie dobra wiadomość. Sa Przez weekend w krk targi dla dzieci moze jutro pojedziemy zobaczyć je :) dzieki, bo oczywiście z moich znajomych kto ma to pan w sklepie polecil, super a moze cos wiecej?

Ja długo jeździłam z młodym na tylnym siedzeniu (przestałam jak zaczęłam wymiotować w ciąży) i szczerze nie wyobrażałam sobie inaczej, jakby się np zakrztusił, ulał (nawet jak zobaczysz w lusterku to mijają minuty zanim się zatrzymasz, wysiądziesz i przejdziesz do tyłu), później zagadujesz zabawką, rozmawiasz, śpiewasz, opowiadasz do niego itp. Najbezpieczniejsze są foteliki montowane tyłem w razie jakiegoś wypadku.... Z tym że ja nie mam prawa jazdy więc zawsze jeździliśmy mąż + ja z małym z tyłu. Teraz też będę z nimi z tyłu jeździć.

Ja długo jeździłam z młodym na tylnym siedzeniu (przestałam jak zaczęłam wymiotować w ciąży) i szczerze nie wyobrażałam sobie inaczej, jakby się np zakrztusił, ulał (nawet jak zobaczysz w lusterku to mijają minuty zanim się zatrzymasz, wysiądziesz i przejdziesz do tyłu), później zagadujesz zabawką, rozmawiasz, śpiewasz, opowiadasz do niego itp. Najbezpieczniejsze są foteliki montowane tyłem w razie jakiegoś wypadku.... Z tym że ja nie mam prawa jazdy więc zawsze jeździliśmy mąż + ja z małym z tyłu. Teraz też będę z nimi z tyłu jeździć.
Ja jeżdżę sama i to dość sporo. Jeśli będzie można to poproszę w sklepie żeby mi na początek fachowiec zamontował z przodu, tyłem do azyby, chociaż M się pewnie obrazi że mu autorytet zabieram.

Dziewczyny dużo z Was pracuje w szkolnictwie , placówki publiczne to może mi podpowiecie.
1) czy należy się 13tka jak jestem na L4 i/lub na urlopie macierzyńskim?
2) jeśli jestem ubezpieczona grupowo w szkole to też się dostaje z tego jakaś kasę za urodzenie dziecka, Trzeba składać jakiś specjalny wniosek?

Dziewczyny dużo z Was pracuje w szkolnictwie , placówki publiczne to może mi podpowiecie.
1) czy należy się 13tka jak jestem na L4 i/lub na urlopie macierzyńskim?
2) jeśli jestem ubezpieczona grupowo w szkole to też się dostaje z tego jakaś kasę za urodzenie dziecka, Trzeba składać jakiś specjalny wniosek?
13 dostaniesz po przepracowanym roku, jak długo pracujesz? Jeśli np pracujesz od tego września to dostaniesz, ale w następnym roku.
Wniosek o wypłatę z ub grupowego składasz bodajże z aktem urodzenia w kadrach/w księgowości. Najlepiej tam dopytaj :-)

13 dostaniesz po przepracowanym roku, jak długo pracujesz? Jeśli np pracujesz od tego września to dostaniesz, ale w następnym roku.
Wniosek o wypłatę z ub grupowego składasz bodajże z aktem urodzenia w kadrach/w księgowości. Najlepiej tam dopytaj :-)

Pracuje, mam ciągłość od września 18' do końca maja 19' bo w czerwcu 19'poszłam na L4 czyli dostanę od stycznia do maja a że te miesiące co jestem na L4 już nie czy też? Dzięki

Pracuje, mam ciągłość od września 18' do końca maja 19' bo w czerwcu 19'poszłam na L4 czyli dostanę od stycznia do maja a że te miesiące co jestem na L4 już nie czy też? Dzięki
Czyli w styczniu 2019 nie dostałaś, bo okres był za krótki. W takim razie dostaniesz całość w teraz w styczniu za rok cały bo L4 nawet jeśli Ci przedłużyli umowę do porodu płatne jest 100 %

reklama
Do góry