reklama
Super! Wreszcie dobra wiadomość. Sa Przez weekend w krk targi dla dzieci moze jutro pojedziemy zobaczyć je dzieki, bo oczywiście z moich znajomych kto ma to pan w sklepie polecil, super a moze cos wiecej?Upewnialam się u kumpeli. Można i tak i tak. Najlepiej gdyby Ci pracownik sklepu od razu pokazał jak prawidłowo zamontować.
Ja długo jeździłam z młodym na tylnym siedzeniu (przestałam jak zaczęłam wymiotować w ciąży) i szczerze nie wyobrażałam sobie inaczej, jakby się np zakrztusił, ulał (nawet jak zobaczysz w lusterku to mijają minuty zanim się zatrzymasz, wysiądziesz i przejdziesz do tyłu), później zagadujesz zabawką, rozmawiasz, śpiewasz, opowiadasz do niego itp. Najbezpieczniejsze są foteliki montowane tyłem w razie jakiegoś wypadku.... Z tym że ja nie mam prawa jazdy więc zawsze jeździliśmy mąż + ja z małym z tyłu. Teraz też będę z nimi z tyłu jeździć.
Aguara
Fanka BB :)
Ja jeżdżę sama i to dość sporo. Jeśli będzie można to poproszę w sklepie żeby mi na początek fachowiec zamontował z przodu, tyłem do azyby, chociaż M się pewnie obrazi że mu autorytet zabieram.Ja długo jeździłam z młodym na tylnym siedzeniu (przestałam jak zaczęłam wymiotować w ciąży) i szczerze nie wyobrażałam sobie inaczej, jakby się np zakrztusił, ulał (nawet jak zobaczysz w lusterku to mijają minuty zanim się zatrzymasz, wysiądziesz i przejdziesz do tyłu), później zagadujesz zabawką, rozmawiasz, śpiewasz, opowiadasz do niego itp. Najbezpieczniejsze są foteliki montowane tyłem w razie jakiegoś wypadku.... Z tym że ja nie mam prawa jazdy więc zawsze jeździliśmy mąż + ja z małym z tyłu. Teraz też będę z nimi z tyłu jeździć.
chianti_riserva
Dziewczyny dużo z Was pracuje w szkolnictwie , placówki publiczne to może mi podpowiecie.
1) czy należy się 13tka jak jestem na L4 i/lub na urlopie macierzyńskim?
2) jeśli jestem ubezpieczona grupowo w szkole to też się dostaje z tego jakaś kasę za urodzenie dziecka, Trzeba składać jakiś specjalny wniosek?
2) jeśli jestem ubezpieczona grupowo w szkole to też się dostaje z tego jakaś kasę za urodzenie dziecka, Trzeba składać jakiś specjalny wniosek?
Malinkaa123
Kilka razy w czasie ciąży jadłam sobie 7 Days i dzisiaj coś mnie tknęło i czytam skład na opakowaniu A tam alkohol etylowy.. No trzymajcie mnie .. :-/
Aguara
13 dostaniesz po przepracowanym roku, jak długo pracujesz? Jeśli np pracujesz od tego września to dostaniesz, ale w następnym roku.Dziewczyny dużo z Was pracuje w szkolnictwie , placówki publiczne to może mi podpowiecie.
Wniosek o wypłatę z ub grupowego składasz bodajże z aktem urodzenia w kadrach/w księgowości. Najlepiej tam dopytaj :-)
chianti_riserva
13 dostaniesz po przepracowanym roku, jak długo pracujesz? Jeśli np pracujesz od tego września to dostaniesz, ale w następnym roku.
Wniosek o wypłatę z ub grupowego składasz bodajże z aktem urodzenia w kadrach/w księgowości. Najlepiej tam dopytaj :-)
Pracuje, mam ciągłość od września 18' do końca maja 19' bo w czerwcu 19'poszłam na L4 czyli dostanę od stycznia do maja a że te miesiące co jestem na L4 już nie czy też? Dzięki
Aguara
Czyli w styczniu 2019 nie dostałaś, bo okres był za krótki. W takim razie dostaniesz całość w teraz w styczniu za rok cały bo L4 nawet jeśli Ci przedłużyli umowę do porodu płatne jest 100 %Pracuje, mam ciągłość od września 18' do końca maja 19' bo w czerwcu 19'poszłam na L4 czyli dostanę od stycznia do maja a że te miesiące co jestem na L4 już nie czy też? Dzięki
reklama