reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Takie miałam, tylko w innym kolorze. Przewijak, moskitiera, boczne kieszenie, podwieszane u góry = kołyska. Cena 270zł. Dokupić muszę materacyk. Na firmie się nie zawiodłam, dlatego powtarzam zakup. Dokupię jeszcze uchwyty (8 sztuk 50zł).
Tak to czego bardzo w graco mi brakowało to suwaka, żeby mogło starsze dziecko swobodnie wychodzić.

reklama
Ooo baranek :)) te to są fajne duże ale spokojne. Kojarzą mi się z klapouchym z puchatka. Dla dzieci jak znalazł bo karzelki to diably :))
My mieliśmy baranka ale z takim dłuższym włosiem. No super był. Jak się go zawołało to przychodził. Szybko nauczył załatwiać się w klatce i chodził po całym mieszkaniu. Aż przyszło lato biegał po podwórku, znalazł dziurę i pies sąsiada go porzarl. Miałam kupić następnego, ale ze kolejna ciąża to krolika odpuściłam.

Hej dziewczynki :)
My w nocy dojechaliśmy do domku. Jakos te 4 h szybko zleciało. Synek całą drogę mi dokazywał hehe [emoji3059][emoji4][emoji173]
Dziewczyny szukam łóżeczka, proszę polecicie mi coś?
moze być z szuflada jak i bez [emoji173]️
Ja postawilam na Klupś Marsell z szufladą i do tego przewijak do kompletu. Solidnie wygląda. I te przeurocze sówki [emoji7] Generalnie najważniejszy jest materac. Tutaj nie radzę oszczędzać. Jeden z droższych elementow wyprawki tuż za wozkiem.
Turystyczne podoba mi sie Kinderkrafta- idealne na wypady chociażby na ryby lub do postawienia w ogrodzie.

Tez o takim myslalam. Super sprawa. Meblowanie oraz zakupy z glowy na jakis czas. Tyle ze u nas i tak.sie przeprowadzka szykuje (mam nadzieję że za 3-4 lata ) wiec i tak wszystko nowe będziemy kupować.
Swoja drogą troche mnie to przeraża. Praca papierowa i nadzor nad inwestycjami na żywo budowach, do tego malusie dziecko na plecach i jednocześnie budowa wymarzonego domku z ktorym ruszamy na wiosnę. Gdzie cały projekt i nadzor budowlany, oraz ustawienie pracownikow tez na mojej głowie [emoji85][emoji85][emoji85]
Ja mam takie. Niedawno złożyliśmy. To łóżeczko jest większe niż normalne, bo wchodzi materac 140x70cm, ale jak dziecko jest większe to ściąga się szczebelki, obniża ścianki szczytowe, przykręca się takie deski i jest z niego normalne łóżko dla dziecka do 7-8 roku życia :) Zobacz załącznik 1030291

4 cm.to norma. A oszczędzać sie to oczywiste. Zaraz mamy przecież 7 miesiąc i... coraz bliżej.. Super wiadomość [emoji7][emoji7][emoji7] ale pieknie synek rosnie. Ładne klocuszki nam sie szykują [emoji2][emoji2][emoji2]
Ja wczoraj miałam wizytę 26 tydzień synek waży 990g, zmierzył mi szyjkę i ma 4 cm i powiedział żebym już się oszczędzała bz ćwiczeniami i spacerami a ja ostatnio codziennie 2 h latam po lesie przecież sezon grzybowy jest :D tylko wydaje mi się że 4 cm to w normie...

Ooo baranek :)) te to są fajne duże ale spokojne. Kojarzą mi się z klapouchym z puchatka. Dla dzieci jak znalazł bo karzelki to diably :))
Oj tak, karzełki mają swój charakterek :) nasz Kabanos to taki szatanek mały :)
Screenshot_20191005-092750.png
a w moim baranku byłam zakochana, przychodził na zawołanie, chodził z nami na spacery jak drugi psiak, zjeździł parę razy Polskę w ramach wakacji - mieszkamy nad morzem, jesteśmy z bieszczad :) kochany król <3
received_612094179133869.jpeg
received_612095112467109.jpeg
received_612094972467123.jpeg
sorki za króliczy spam ale nie mogłam się oprzeć :)

My mieliśmy baranka ale z takim dłuższym włosiem. No super był. Jak się go zawołało to przychodził. Szybko nauczył załatwiać się w klatce i chodził po całym mieszkaniu. Aż przyszło lato biegał po podwórku, znalazł dziurę i pies sąsiada go porzarl. Miałam kupić następnego, ale ze kolejna ciąża to krolika odpuściłam.
Ouuu współczuję, mi też chmara psów sąsiada zjadła pierworodnego miniaturke Rexa. No był chłopczyk bystry ale ciekawski. Obecnie moje podróże to wiezienie nie do ucieczki :) sporo wydalam żeby moje gnoje mogły sobie latać gdzie chcą. Mają dwa kojcie i dwie strefy luźne :)

4 cm.to norma. A oszczędzać sie to oczywiste. Zaraz mamy przecież 7 miesiąc i... coraz bliżej.. Super wiadomość [emoji7][emoji7][emoji7] ale pieknie synek rosnie. Ładne klocuszki nam sie szykują [emoji2][emoji2][emoji2]

Moja miała niespełna 4 cm, miękka, ale zamknięta więc po prostu trzeba na siebie uważać. Nie dźwigać, nie uprawiać sportów ekstremalnych łącznie z po sprzątaniem całej chałupy w 2 godziny. Ciekawe czy mój pikuś urósł bo dwa tygodnie temu miała tylko 520 gram. Na 25 tydzień troszkę mało. Cały czas z tyłu głowy mam koleżankę która urodziła w 24 tyg. Mała ma juz 52 cm i jest ogromna w porównaniu do wagi pierwotnej 800 g.
Jakąś przewrazliwiona jestem normalnie.

reklama
Oj tak, karzełki mają swój charakterek :) nasz Kabanos to taki szatanek mały :) Zobacz załącznik 1030345 a w moim baranku byłam zakochana, przychodził na zawołanie, chodził z nami na spacery jak drugi psiak, zjeździł parę razy Polskę w ramach wakacji - mieszkamy nad morzem, jesteśmy z bieszczad :) kochany król <3 Zobacz załącznik 1030346Zobacz załącznik 1030347Zobacz załącznik 1030348 sorki za króliczy spam ale nie mogłam się oprzeć :)

Nie wiedziałam, że królik może mieć takie mądre spojrzenie.

Do góry