reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja wczoraj miałam wizytę 26 tydzień synek waży 990g, zmierzył mi szyjkę i ma 4 cm i powiedział żebym już się oszczędzała bz ćwiczeniami i spacerami a ja ostatnio codziennie 2 h latam po lesie przecież sezon grzybowy jest :D tylko wydaje mi się że 4 cm to w normie...
Szyjka dobra, moja ma 4,55 a 5 to maks. Powody do obaw 2,5 i poniżej :) ale też są kobiety która normalnie funkcjonują tylko oszczędnie bo pomimo strachu nie skraca się.

reklama
Oj tak, karzełki mają swój charakterek :) nasz Kabanos to taki szatanek mały :) Zobacz załącznik 1030345 a w moim baranku byłam zakochana, przychodził na zawołanie, chodził z nami na spacery jak drugi psiak, zjeździł parę razy Polskę w ramach wakacji - mieszkamy nad morzem, jesteśmy z bieszczad :) kochany król <3 Zobacz załącznik 1030346Zobacz załącznik 1030347Zobacz załącznik 1030348 sorki za króliczy spam ale nie mogłam się oprzeć :)
:D Jak biega luzem po plaży to widać, że się słuchał, a ten pierwszy ma diabiełki w oczach:) Dla takiego spojrzenia kiedyś wzięłam Hotota. Skubany jeden z inteligentniejszych karzełków, ale był o mnie tak zazdrosny, że mój były nie mógł nawet obok mnie usiąść bo go królik atakował i gryzł :p Raz go zaatakował i wybzykał w rękę. Taki dzidziuś Panci.
1570262129607.png
1570262715134.png

Teraz jedna z mądrzejszych świetnie ułożona z Krakowskiej hodowli to Atena 2. Karzełek Teddy długowłosy. Reaguje jak na nią wołam, pies do nogi. Jak przyjdą obcy ludzie to gryzie w palce u nóg :p Ale trzeba jej przyznać, że mega jest uparta i jak sobie wymyśli, że coś zrobi to już nagle blokada słuchania. Obecnie jest w kojcu A, czyli pierwszej turze do wyłapania na zimę:p
1570262351542.png
1570262430922.png

Moja czarne bydle :p a z tyłu jej córka Coco, która skończy rok, jak ja będe rodzić :D o i cała rodzinka, mama tata i córka;p

W ciąży wszystko odbieramy personalnie i dosłownie, doszukując sie w sobie tego co przytrafiło się innym. Analizujemy po milion razy, zamartwiamy itp. Hormony nas dobijają i nam odbija. Grunt zeby mieć tego świadomość ze to wszystko co nam lata po glowie to nasze ubzdurane bzdury. I nie dawać się takim myślom.
Jasne ze trzeba na siebie uważać, nie przemeczac się. Ale najwazniejesze to pozytywne myślenie.
65-70% mamy za sobą. Zaraz/już 7 miesiąc [emoji7][emoji8]
Moja miała niespełna 4 cm, miękka, ale zamknięta więc po prostu trzeba na siebie uważać. Nie dźwigać, nie uprawiać sportów ekstremalnych łącznie z po sprzątaniem całej chałupy w 2 godziny. Ciekawe czy mój pikuś urósł bo dwa tygodnie temu miała tylko 520 gram. Na 25 tydzień troszkę mało. Cały czas z tyłu głowy mam koleżankę która urodziła w 24 tyg. Mała ma juz 52 cm i jest ogromna w porównaniu do wagi pierwotnej 800 g.
Jakąś przewrazliwiona jestem normalnie.

Ja wczoraj mialam wrażenie ze prowadził ze mna autko. Spokojnie tempomat na 150 ustawiłam. Czasami chciałam sobie indywidualnie depnąć no i wtedy jak mi nie zaiebie to az oddechu brakowalo. Jakby chciał mi powiedziec ja ci uwa dam depać [emoji23][emoji23][emoji23] kochany synek [emoji7][emoji7][emoji7]
Ja mam teraz wrazenie ze in wcale nie śpi gdzies od tygodnia. Max godzina przerwy a tak to szaleje non stop
Już wiem. Mój synuś przespał cały wczorajszy dzień, a od 23 tak szalał, aż mnie w nocy obudził, bo bawił się mamusi żołądkiem o_O [emoji14]
I tak całą noc mnie kopał, aż do teraz xp
No ładnie zamienił sobie dzień z nocą :unsure: mam nadzieję, że to zmieni.

Moja miała niespełna 4 cm, miękka, ale zamknięta więc po prostu trzeba na siebie uważać. Nie dźwigać, nie uprawiać sportów ekstremalnych łącznie z po sprzątaniem całej chałupy w 2 godziny. Ciekawe czy mój pikuś urósł bo dwa tygodnie temu miała tylko 520 gram. Na 25 tydzień troszkę mało. Cały czas z tyłu głowy mam koleżankę która urodziła w 24 tyg. Mała ma juz 52 cm i jest ogromna w porównaniu do wagi pierwotnej 800 g.
Jakąś przewrazliwiona jestem normalnie.
24 tc to dziecko ma już szansę 50/50. Musiała nastąpić jakaś patologia ciąży. Jakieś przedźwiganie, stres, infekcja, nieprawidłowa budowa dróg rodnych. Same z siebie dzieci tak wcześnie nie wyłażą.
Nie wiedziałam, że królik może mieć takie mądre spojrzenie.
Mają mają, mój Nil i Populka mieli takie oczka. Fakt, że to były już ponad 4 letnie zające, ale jak się do nich mówiło to z takim bystrym spojrzeniem patrzyły się na człowieka.
1570263259671.png

Już wiem. Mój synuś przespał cały wczorajszy dzień, a od 23 tak szalał, aż mnie w nocy obudził, bo bawił się mamusi żołądkiem o_O :p
I tak całą noc mnie kopał, aż do teraz xp
No ładnie zamienił sobie dzień z nocą :unsure: mam nadzieję, że to zmieni.
Moja potwora też zmartwychwstała :D Na jelitach se siedzi :p

Ja wczoraj mialam wrażenie ze prowadził ze mna autko. Spokojnie tempomat na 150 ustawiłam. Czasami chciałam sobie indywidualnie depnąć no i wtedy jak mi nie zaiebie to az oddechu brakowalo. Jakby chciał mi powiedziec ja ci uwa dam depać [emoji23][emoji23][emoji23] kochany synek [emoji7][emoji7][emoji7]
Ja mam teraz wrazenie ze in wcale nie śpi gdzies od tygodnia. Max godzina przerwy a tak to szaleje non stop
Też mam wrażenie że synuś ostatnio nie śpi, chociaż 3 dni temu miał dzień leniwca. Już wolę jak odzywa się co chwilę ;-) ;)

Idę w czwartek na krzywą cukrową, trzeba zacząć się powoli oszczędzać ze słodyczami.
Przy córce miałam chcicę aż do 9 miesiąca na pączki, a teraz przy syneczku, to pożeram wafelki typu Prince polo :p muszę bić się po łapskach w sklepach :p

Czasami mam wrażenie, że mój synek rości sobie miejsce w brzuchu, bo nie mogę go niczym przyciskać, ani ręką, ani spodniami, wtedy mnie tak wali w to miejsce aż odpuszczę. Mój książę ma mieć pełną swobodę ruchów w swoim królestwie :D

Wlasnie sie nie oszczędzaj. Jedz normalnie. To ma być realny wynik.
Jedynie co to ok 8-10 h przed nie jedz nic.
Idę w czwartek na krzywą cukrową, trzeba zacząć się powoli oszczędzać ze słodyczami.
Przy córce miałam chcicę aż do 9 miesiąca na pączki, a teraz przy syneczku, to pożeram wafelki typu Prince polo [emoji14] muszę bić się po łapskach w sklepach [emoji14]

Czasami mam wrażenie, że mój synek rości sobie miejsce w brzuchu, bo nie mogę go niczym przyciskać, ani ręką, ani spodniami, wtedy mnie tak wali w to miejsce aż odpuszczę. Mój książę ma mieć pełną swobodę ruchów w swoim królestwie :D

reklama
Przy córce miałam chcicę aż do 9 miesiąca na pączki, a teraz przy syneczku, to pożeram wafelki typu Prince polo :p muszę bić się po łapskach w sklepach :p

Moja Laurodzilla skopala babcie w glace. Mówię matce, że legenda głosi, że słychać już bicie serca bez stetoskopu, no ale ja z dziwnych przyczyn nie sprawdzę xd kładzie swój rudy Glac na brzuchu. A tu ichaaa dziki koń łup łup łup prosto w głowę xd

Do góry