reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Cześć, Dziewczyny! Czytam Was na bieżąco, jednakże miałam problemy z założeniem konta na telefonie, więc piszę dopiero teraz przy okazji kompletowania wyprawki na komputerze. Termin mam na 19.01 i będzie to mój pierwszy synek :) Widzę, że jesteście w temacie kombinezonów i zastanawia mnie czy do kombinezonu dokupujecie również śpiworek do wózka? Ja chciałam kupić, nawet mam już upatrzony na Allegro, ale czytałam, że jak dziecko ma kombinezon to nie potrzebuje już śpiworka. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Kupować czy wystarczy tylko "misiowy" kombinezon i kocyk?
To też moje pierwsze dziecko. Ja kupiłam tylko kombinezon i nie kupuję śpiworka, bo uażam, że kupię kocyki i będę okrywać kocykami. Kocyki można wykorzystać na wiele sposobów, a taki śpiworek to tylko do wózka się nadaje i wykorzystam go tylko parę miesięcy, pewnie ze 3-4 miesiące, bo potem już będzie wiosna i lato.

Już się nie.moge doczekać jak wstawicie zdjęcia Waszych noworodków w tych kombinezonach 68 :D jedna dziewczyna na naszej grupie kwietniowek 2018 dała się namówić i kupiła 68 na wyjscie ze szpitala, mały wyglądał komicznie :D no ale na długo Wam wystarczy :) mój synek jest z maja i całą zimę w kombinezonie 68 przechodził :p czyli miał 8-10 miesięcy ;p no ale to była taka rozmiarowka, inne ubranka 74 już nosił.

Już się nie.moge doczekać jak wstawicie zdjęcia Waszych noworodków w tych kombinezonach 68 :D jedna dziewczyna na naszej grupie kwietniowek 2018 dała się namówić i kupiła 68 na wyjscie ze szpitala, mały wyglądał komicznie :D no ale na długo Wam wystarczy :) mój synek jest z maja i całą zimę w kombinezonie 68 przechodził :p czyli miał 8-10 miesięcy ;p no ale to była taka rozmiarowka, inne ubranka 74 już nosił.

Moje starsze miały ospowiednio 57 i 58 cm. Obie zaczynały od rozmiarowki 56. Między 56 a 68 jest aż 12 cm więc nie wyobrażam sobie wybierać noworodka w 68. Tym bardziej że starsza miała tylko 2800 i naprawdę wyglądała inaczej niż młodsza która miała 3450. Po prostu była drobniutka.

Już się nie.moge doczekać jak wstawicie zdjęcia Waszych noworodków w tych kombinezonach 68 :D jedna dziewczyna na naszej grupie kwietniowek 2018 dała się namówić i kupiła 68 na wyjscie ze szpitala, mały wyglądał komicznie :D no ale na długo Wam wystarczy :) mój synek jest z maja i całą zimę w kombinezonie 68 przechodził [emoji14] czyli miał 8-10 miesięcy ;p no ale to była taka rozmiarowka, inne ubranka 74 już nosił.
Ha ha [emoji23] no ja mam 62cm kombinezon dostałam potem mam polarowe też 62 i 68. A syn miał prawie 60cm jak się urodził w listopadzie i też miał 62 potem 68 ale to inaczej bo listopad, grudzień, styczeń, luty i marzec przechodził.
Moje starsze miały ospowiednio 57 i 58 cm. Obie zaczynały od rozmiarowki 56. Między 56 a 68 jest aż 12 cm więc nie wyobrażam sobie wybierać noworodka w 68. Tym bardziej że starsza miała tylko 2800 i naprawdę wyglądała inaczej niż młodsza która miała 3450. Po prostu była drobniutka.

To też moje pierwsze dziecko. Ja kupiłam tylko kombinezon i nie kupuję śpiworka, bo uażam, że kupię kocyki i będę okrywać kocykami. Kocyki można wykorzystać na wiele sposobów, a taki śpiworek to tylko do wózka się nadaje i wykorzystam go tylko parę miesięcy, pewnie ze 3-4 miesiące, bo potem już będzie wiosna i lato.
Ja mam spiworek od sanek taki z pół Arkiem w środku i biorę go do gondoli a potem znów do sanek [emoji23]

Cześć, Dziewczyny! Czytam Was na bieżąco, jednakże miałam problemy z założeniem konta na telefonie, więc piszę dopiero teraz przy okazji kompletowania wyprawki na komputerze. Termin mam na 19.01 i będzie to mój pierwszy synek :) Widzę, że jesteście w temacie kombinezonów i zastanawia mnie czy do kombinezonu dokupujecie również śpiworek do wózka? Ja chciałam kupić, nawet mam już upatrzony na Allegro, ale czytałam, że jak dziecko ma kombinezon to nie potrzebuje już śpiworka. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Kupować czy wystarczy tylko "misiowy" kombinezon i kocyk?
Mój syn urodził się 10 stycznia kupiłam kombinezon w rozm.68cm,żeby starczył na całą zimę i śpiworek,który posłużył do gondoli,spacerówki i na sanki.Nie wyobrażam sobie zimy bez śpiworka.

A co do imienia, to dla synka miałam wybrane odkąd miałam 10 lat ;D wtedy urodził się mój brat i zaproponowałam imię Wiktor, nie przeszlo więc powiedziałam sobie, ze moj synek tak bedzie mial na imie :D mąż się zgodził (nie mial wyjscia ;P) jeszcze przed ślubem :D a co do imienia dla coreczki (badz drugiego dziecka ogólnie, ale w naszych planach byla wlasnie dziewczynka :) ) umówiliśmy się, że damy imię Hinduskie. Jak przyszło co do czego to dalam warunek aby imię to wypowiadało się w polsce tak jak się pisze, a okazało się nawet, że istnieje kilka takich, które funkcjonują w obydwu krajach :) i tak wybór padł na Sarę :)

Mój synuś miał 54cm i 3240g i na poczatku ubranka 54 były dobre, myślę że córeczka większa nie bedzie. I masz racje, miedzy ubraniami 54 a 68 jest ogromna roznica.. No ale w sumie jak dziecko urodzi sie majac prawie 60cm to może w 62 nie dotrwać do końca zimy. Ja się nie spodziewam, synek 10 dni po terminie sie urodzil, jakby wczesniej to pewnie by 3kg nie przekroczyl wiec liczę na to ze córeczka też będzie drobna :)

reklama
Ja wczoraj wlasnie zamówiłam z coccodrillo kombinezon na 62.
A dzis zaszalalam w rossmanie. Nie moglam sie oprzeć. Pampersy na pierwszy tydzień przetrwania mam. I na wszelki wypadek mleko gdyby cos nie tak.bylo.z.cycem. Super sprawa ze juz gotowe do podgrzania, albo odmierzone w saszetkach porcje na flache hehehe Kiedys tego nie było [emoji13]
20191003_193429.jpeg

Do góry