reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja kombinezon tez kupiłam na 62 cm i liczę na to ze na tą połowę zimy wystarczy. Raczej w planach nie miałam śpiworka tylko kocyk, ale chętnie się dowiem jakie Wy macie zdanie, bo to moje pierwsze dziecko :D
Śpiworek możesz i tak kupić. Taki uniwersalny. My mamy w wózku ale z korzystaniem to roznie. Później do sanek go mieliśmy.

reklama
Ja kombinezon tez kupiłam na 62 cm i liczę na to ze na tą połowę zimy wystarczy. Raczej w planach nie miałam śpiworka tylko kocyk, ale chętnie się dowiem jakie Wy macie zdanie, bo to moje pierwsze dziecko :D

W zamierzchłych czasach spiworkow nie było, więc ja miałam w obu przypadkach kombinezon. Jak urodze w terminie to tak naprawdę do spacerów zostaje luty i ew marzec. Dla mnie kombinezon jest pewniejszy niż śpiworek.
Ten kupiłam zaś do łóżeczka, i tu uważam że to świetna sprawa bo kolderka na maluszka będzie ciężka i mniej wygodna a tak będzie w spiworku. Fajna przecenę mieli w smyku, kupiłam bodajże za 30 zł.
Tak więc śpiworek tak ale do łóżeczka.

Ja mam taki. 3 lata mi posłużył czyli 3 zimy. Z tym ze ja dostałam go za 1zl gdy kupowałam wózek.

Załączniki

• FD6ED038-7EE9-4A5A-8968-09EAC943EE9A.png
    FD6ED038-7EE9-4A5A-8968-09EAC943EE9A.png
    142,5 KB · Wyświetleń: 79
Ja mam kombinezon na 62, z synem w 6 dniu już wyszłam na spacer a jest z 2 listopada. Spiworek do wózka mam od sanek [emoji23]
Wózek kupiłam jaki chciałam z olx mega mi się podoba. Ale w Poznaniu mamy duży wybór to też inaczej a i prawie nowy bo był jako dodatkowy.
Zazdroszczę... ja mieszkam w 30 tys. mieście i jak pojawi się fajna okazja to dosłownie za chwilę jest nieaktualna

Hm, no to jeszcze zastanowię się nad tym śpiworkiem, bo to jednak spory wydatek, a nie chcę przegrzać dziecka w kombinezonie i jeszcze śpiworku. Może kupię właśnie taki grubszy kocyk. A co do kombinezonu to ja kupiłam na 56, bo bardzo mi się spodobał, ale raczej długo nie posłuży, więc dokupię 62. Raczej nie urodzę wielkiego dziecka, więc może 68 nie będzie już potrzebny

reklama
Ależ miałam piękny sen. Wypilam sobie 3 harnasie z promocji w biedronce i jaram mojego peta z olejkiem o smaku borówki. Poszłam karmić króliki i się nawet zataczalam, jak rasowy zul xd a tu uja... pobudka na siku. Nie ma picia browarkow xd
Ja miałam okropny sen, że pobili mi na śmierć mojego nie męża i nie mogłam spać od 1:30 do 5 rano. Ale takie sny wróżą ino jedno: on będzie długo żył :D
Co za marzenia senne... Mój ostatnio jak sobie nalał łiskacza to szklankę wąchałam - to się nazywa żul :-))
Osz kurde, ja też tak robię :p :D
A wózki kupujecie nowe czy używane? W sumie jak widzę ceny używanych to wolę dołożyć i kupić nowy. Macie jakieś sprawdzone modele które możecie polecić? Najlepiej 3w1 ;-) ;)
Wózek będę miała od siostry. Zastanawia mnie jedno: czym się kierowała kupując go?! :oo2:

Kupilam kombinezonik na 68,bo ponoć moje dziecko jest długie więc mam nadzieję, że się wstrzeliłam z rozmiarem. Kuzynka da mi ubranka po synku więc nie muszę już latać po sklepach i się martwić. Kupię tylko łóżeczko za 260zł i ok.

Załączniki

• IMG_20191003_174736.jpg
    IMG_20191003_174736.jpg
    207,7 KB · Wyświetleń: 78
  • IMG_20191003_174807.jpg
    IMG_20191003_174807.jpg
    165,5 KB · Wyświetleń: 76
  • IMG_20191003_174753.jpg
    IMG_20191003_174753.jpg
    197,9 KB · Wyświetleń: 72
  • IMG_20191002_132017.jpg
    IMG_20191002_132017.jpg