reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
A czy ktos cos wie nt usg 3d? W krk znalazlam 3 miejsca co najprawdopodobniej robia i od 2 godzin nikt nie nie odbiera. Czy to tez robi sie w którymś tygodniu ciąży? A moze ktoras z Was miala :)? Dzięki!
Mi moja lekarka czasem robi przeskok w trakcie badania na 3d zebym mogla sobie podejrzec malucha dokładniej. Mysle ze mozesz isc w kazdej chwili.. Ja tez planuje zrobic sobie takie 3d pamiatkowe w Krk z prawdziwego zdarzenia tyle ze moze przy okazji prenatalnych 3trym. bo tak na jeden wyskok to ceny mnie troche przerażają.

A czy ktos cos wie nt usg 3d? W krk znalazlam 3 miejsca co najprawdopodobniej robia i od 2 godzin nikt nie nie odbiera. Czy to tez robi sie w którymś tygodniu ciąży? A moze ktoras z Was miala :)? Dzięki!

Robią w Medicover, ale to zależy od lekarza. W pierwszej ciąży miałam, w drugiej trafiłam na lekarza który "nie specjalizuje się w tego rodzaju USG" więc też zależy od lekarza.

A ja znajac zycie jutro na polowce i tak nie poznam plci. Pewnie przy jego temperamencie ninja zobaczę co ma miedzy nogami po urodzeniu ;p 3D planuje ok 30 tygodnia dopiero;) Niech wyrośnie i będzie wyraźniejsze dziecko:)

A ja znajac zycie jutro na polowce i tak nie poznam plci. Pewnie przy jego temperamencie ninja zobaczę co ma miedzy nogami po urodzeniu ;p 3D planuje ok 30 tygodnia dopiero;) Niech wyrośnie i będzie wyraźniejsze dziecko:)
No, to fakt, u mnie, jak u Justynki, lekarz prześladuje na obraz 3D, stąd takie piękne zdjątko. Ale na razie tkanki tłuszczowej mało, więc wygląda jak kurczak albo zabiedzony kurczak :-) więc wolę ją sobie wyobrażać.
Celia - ja trzymam się prenatalnych i czekam na to USG, lekarz był bardziej kompetentny, bardziej pewny w wyrażania oceny. Podobno też jego obowiązkiem jest sprawdzić układ moczowo - płciowy więc się dowiesz. Jak byłam na usg w 13 tyg to przede mną była kobieta z polowkowych. Ja czekałam na nią że 40 minut, a powiem ci ze kobiety mówiły że drugie 40 już siedziała jak przyszłam. Podobno lekarz czeka dotąd aż wszystko sprawdzi, nawet jak dziecko śpi

Unie też się pomylił w pierwszej ciąży powiedział że syn będzie wazyl ok 3300 a urodził się 4 kg. Ciekawe jak będzie teraz z córką.

Mam do was pytanie kiedy zapisać się do położnej tej co przychodzi do domu po porodzie. Nie pamiętam kiedy ja szłam w pierwszej ciąży to 7 lat temu było [emoji848]

reklama
Do góry