Ksiazka jest po prostu praktyczna. A to co teraz krąży w necie i tzw nowe praktyki, to trzeba brac duzą poprawke. Intuicyjnie wiadomo jak sie z dzieckiem obchodzic. Kiedys ksiazek nie bylo i dawało sie rade. Teraz od czytania netowych porad mozna na łeb dostać.
Książka jest napisana fajnym jezykim i przekazuje konkrety. Mam jeszcze ciaza z klasą i abc , gdzie jest wiecej rozczulania. Ja wolę forme instrukcji. Łatwiej odnaleźć i interesujący nas w danej chwili temat.
Książka jest napisana fajnym jezykim i przekazuje konkrety. Mam jeszcze ciaza z klasą i abc , gdzie jest wiecej rozczulania. Ja wolę forme instrukcji. Łatwiej odnaleźć i interesujący nas w danej chwili temat.
Przejrzałam wczoraj ją bardzo pobieżnie i wydaje się, że jest tam w wielkim skrócie wszystko - od przygotowania pokoiku i wyprawki po noszenie niemowlaka i nawet wiekszego dziecka. Napisana bardzo prosto i przystępnie -na pewno każdy facet powinien przeczytać, ja bede uzupelniala wiedzę jeszcze artykulami z internetu bo np. Napisane jest aby do lozeczka kupic ochraniacze a czytalam na mamaginekolog aby absolutnie tego nie robic w lozeczki noworodka bo to zwieksza ryzyko smierci lozeczkowej. Albo pokazane jest jak sie przewija dziecko łapiąc za nóżki, gdzir oglądam szkołę rodzenia z bebilon i położna pokazywała, że niemowle należy podnosić i przewracać trzymając za miednice a nie za nogi. Na razie tylko takich rzeczy sie dopatrzyłam. SalsaPL pewnie już przeczytała to moze wiecej sie wypowie