Koteczka01
Fanka BB :)
Dziś na 16:00 idę na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia. Ciekawe jak będzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Napiszę jak byłoDaj znać czy warto bo my się z moim zastanawiamy, czy to ma sens.
Ja polecam szkołę rodzenia. Dowiesz się dużo potrzebnych rzeczy. Nie chodzi tu o sam poród ale o pielęgnację maluszka. Położna dała mi dużo rad, które naprawdę się później przydały. Nie bałam się pierwszej kąpieli wiedziałam jak trzymać pewnie maluszka, jak dobrze przystawic do piersi żeby nie mieć zgryzionych brodawek, jak radzić sobie z potówkami itp. A poza tym było śmiesznie jak np kąpalismy lalki :-)Daj znać czy warto bo my się z moim zastanawiamy, czy to ma sens.
Hej wiecie dziewczyny moze cos nt badan 3 trymestru? Dowiedziałam się na patologii ciazy, ze te badania wykonuje się w 27-32 tc w sumie nie znam nikogo kto byłby na nich i tak zastanaiwam się jakies wartości dzidzi wtedy oceniają? Ja mam jeszcze w 28 tc echo serca płodu i nie wiem jak zgrsc terminy a powoli trzeba by sie zapisywac, bo 6 tyg tj minimum czekania na termin. Dziękuję
Jest jakieś rozporządzenie, które mówi, że od 21 tygodnia trzeba być objętym opieką położnej. Ona wpisuje się w karcie ciąży. Ja wybrałam szkołę rodzenia i tam wypełniłam deklarację z wyborem położnej z tej szkoły, wtedy szkoła rodzenia jest za darmo (w ramach NFZ).A tak z innej beczki. Macie juz wybrane położne srodowiskowe? Podobno od stycznia tego roku juz po 20tc trzeba sie do kogos zapisac