reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Hej dziewczyny :)
Mój brzuszek ostatnio mam wrażenie nagle sporo urósł, no ale jakby nie było we wtorek zaczynam już 6 miesiąc :) mój synuś mnie roczula, bo jak zapytam "gdzie jest Twoja siostrzyczka Sarunia?" to podnosi mi bluzke i się przytula do brzuszka <3 czy któraś z Was też bedzie miala małą różnicę wieku między dziećmi :)

Ja będę mieć 2 lata i 5 miesięcy różnicy między synami, mi się wydaje mało, za mało :D Starszy zupełnie nie ogarnia o co chodzi jak mu mówię żeby uważał na brzuch, że mama ma dzidziusia w brzuchu. A może to wypiera, nie wiem, na pewno wolałby zostać jedynakiem :D Boję się, że będzie bardzo zazdrosny.

reklama
Ja będę mieć 2 lata i 5 miesięcy różnicy między synami, mi się wydaje mało, za mało :D Starszy zupełnie nie ogarnia o co chodzi jak mu mówię żeby uważał na brzuch, że mama ma dzidziusia w brzuchu. A może to wypiera, nie wiem, na pewno wolałby zostać jedynakiem :D Boję się, że będzie bardzo zazdrosny.
U mnie bedzie 20 miesięcy różnicy, też się obawiam, że to bardzo malo,ale jakoś damy raderadę, na poczatku będzie ciężko ale potem beda się razem bawili :) ja nie uważam, że mój synek coś z tego ogarnia, wiadomo ze nie ;D ale w sumie on pierwszy sam z siebie zaczął mi sie tak do brzucha tulic i wtedy dopiero zaczęłam mu mowic, że tam.jest dzidzi, potem że siostrzyczka i tak teraz kojarzy ;) zazdrości też się obawiam...Ale może nie bedzie tak zle :)

Czesc. Jak zwykle w nocy wybudzam sie przynajmniej raz na godzine a potem sie mecze by znow usnac i tak ze trzy cztery razy w ciagu nocy a w dzien chodze jak zombie... na szczescie dzieci od jutra ida do szkoly to odpoczne wiecej

Hej dziewczyny :)
Mój brzuszek ostatnio mam wrażenie nagle sporo urósł, no ale jakby nie było we wtorek zaczynam już 6 miesiąc :) mój synuś mnie roczula, bo jak zapytam "gdzie jest Twoja siostrzyczka Sarunia?" to podnosi mi bluzke i się przytula do brzuszka <3 czy któraś z Was też bedzie miala małą różnicę wieku między dziećmi :)
U nas wlasnie duza a moze srednia? roznica wieku, najstarszy ma za 10 dni 8 lat a mlodszy w grudniu skonczy 7. Zas miedzy nimi tylko 15 miesiecy roznicy; zupelnie sa rozni, czesto sie kloca miedzy soba, rywalizuja co mnie bardzo martwi. Aczkolwiek mamy nadzieje ze jednak wyrosna z tego i sie to zmieni.
Do brata ktory ma sie urodzic maja oboje bardzo przyjazny stosunek: czesto przytulaja sie do mamy i jej brzuszka i wyrazaja niecierpliwosc kiedy braciszek sie urodzi, ogladaja zdjecia z usg itp.

Witam się i ja z rana od 6 nie śpię przeżywam rozpoczęcie roku syna w pierwszej klasie [emoji86][emoji87]
Czesc. Jak zwykle w nocy wybudzam sie przynajmniej raz na godzine a potem sie mecze by znow usnac i tak ze trzy cztery razy w ciagu nocy a w dzien chodze jak zombie... na szczescie dzieci od jutra ida do szkoly to odpoczne wiecej

U nas wlasnie duza a moze srednia? roznica wieku, najstarszy ma za 10 dni 8 lat a mlodszy w grudniu skonczy 7. Zas miedzy nimi tylko 15 miesiecy roznicy; zupelnie sa rozni, czesto sie kloca miedzy soba, rywalizuja co mnie bardzo martwi. Aczkolwiek mamy nadzieje ze jednak wyrosna z tego i sie to zmieni.
Do brata ktory ma sie urodzic maja oboje bardzo przyjazny stosunek: czesto przytulaja sie do mamy i jej brzuszka i wyrazaja niecierpliwosc kiedy braciszek sie urodzi, ogladaja zdjecia z usg itp.
U mnie też duża różnica będzie też 8 lat.

Hej wiecie dziewczyny moze cos nt badan 3 trymestru? Dowiedziałam się na patologii ciazy, ze te badania wykonuje się w 27-32 tc w sumie nie znam nikogo kto byłby na nich i tak zastanaiwam się jakies wartości dzidzi wtedy oceniają? Ja mam jeszcze w 28 tc echo serca płodu i nie wiem jak zgrsc terminy :) a powoli trzeba by sie zapisywac, bo 6 tyg tj minimum czekania na termin. Dziękuję :)

reklama
Hej wiecie dziewczyny moze cos nt badan 3 trymestru? Dowiedziałam się na patologii ciazy, ze te badania wykonuje się w 27-32 tc w sumie nie znam nikogo kto byłby na nich i tak zastanaiwam się jakies wartości dzidzi wtedy oceniają? Ja mam jeszcze w 28 tc echo serca płodu i nie wiem jak zgrsc terminy :) a powoli trzeba by sie zapisywac, bo 6 tyg tj minimum czekania na termin. Dziękuję :)
Ja się zapiszę dokładnie w 30 tygodniu, podobno to najlepszy termin. Też nie miałam tego badania jeszcze, ale z tego co wiem to skupiają się głównie na ocenie łożyska, badają czy jest jeszcze w dobrym stanie. Badają jakieś przepływy wszędzie - chodzi o ocenę ryzyka przedwczesnego porodu, bądź niedożywienia dziecka (podobno w III trymestrze łożysko powoli się starzeje i może już źle działać). Dziecko badają podobnie jak na połówkowym i na tej podstawie przeliczają prawdopodobną wagę na chwilę obecną i na moment urodzenia. Dowiesz się też czy dziecko jest już ułożone głową w dół.

Do góry