reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Mi zeszło z ramion, zeszło z podbródka utylam razem 2,700 a miseczka rozmiar większa w pasie 106 cm czyli 3 cm więcej od zeszłego tygodnia. Uda też szersze, a mi nigdy nie szło.

reklama
No właśnie dziewczyny dużo już macie kg na plusie? Bo mi przez 1 trymestr prawie wcale nie przybyło i bardzo się z tego cieszyłam, a teraz codziennie, dosłownie codziennie to więcej, aż sie boje co to będzie dalej

Ja przytylam od początku ciąży ok 4kg.
Ale macie duże brzuchole :-) :)
A właśnie ... czy wasze dzieci nadal są większe z usg niż według OM? ;-) ;)

U mnie dluuuugo nie bylo nic na plusie. Teraz w koncu waga ruszyla ale tez juz pilnuje zeby za szybko nie poszlo w gore ;) 22+0 i 2kg na plusie :)
No właśnie dziewczyny dużo już macie kg na plusie? Bo mi przez 1 trymestr prawie wcale nie przybyło i bardzo się z tego cieszyłam, a teraz codziennie, dosłownie codziennie to więcej, aż sie boje co to będzie dalej

A u mnie 22+0 [emoji4]
Liczycie według om czy według usg? Ja nadal według om bo według usg ta różnica coraz większa się robi.Zobacz załącznik 1016794Zobacz załącznik 1016795
U mnie dziecko też starsze według usg. Ja liczę według om. Z synem w ciąży było 1.5 tyg różnicy do przodu a i tak urodził się tydzień po terminie. Także myślę że teraz też przenoszę mimo wszystko
U mnie równe 20+0 :) liczę że za 4 dni mój dziecior określi się z płcią.
O kurcze jeszcze nie dał się podejrzeć co tam ma?

reklama
U mnie już prawie 7 kg na plusie :( chociaż jadam jak wcześniej to waga rośnie. W pierwszej ciąży 24 kg przytyłam. Do tej pory nie mogę pojąć jak to się stało, a teraz widzę, że idę w tym samym kierunku..

Moje dziecko wg usg tydzień młodsze ;)

Do góry