reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

U mnie od początku waga wzrosła o jakieś 3 kg, i o dziwo w udach i tyłku troche zmalałam za to w brzuch idzie coraz bardziej

reklama
U nas 20+3 i taki brzunio

Załączniki

• IMG_20190901_080515.jpg
    IMG_20190901_080515.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 135
Mi to chyba jeszcze pięty utyly. Dosłownie, ciasno przechodzą legginsy. Nie wiem jak obuwie bo mam całą szafę butów i to są same szpilki. A ja od wiadomości o ciąży chodzę w balerynach i sandalach. I ostatnio mierzylam body uciagliwe S, wiem wiem mam ambicję xd .... Chodzi o to że nie wlazlam w dloniach a ja mam rączki jak u dziecka.

Mi to chyba jeszcze pięty utyly. Dosłownie, ciasno przechodzą legginsy. Nie wiem jak obuwie bo mam całą szafę butów i to są same szpilki. A ja od wiadomości o ciąży chodzę w balerynach i sandalach. I ostatnio mierzylam body uciagliwe S, wiem wiem mam ambicję xd .... Chodzi o to że nie wlazlam w dloniach a ja mam rączki jak u dziecka.
Może nie utyły co przypuchły, tak jak u mnie w niektórych butach nie mogę chodzić bo zaszczuple się zrobiły

Czy zdarzyło Wam się że ktoś "obcy" dotknął Waszego brzucha bez pozwolenia? Nie wiem dlaczego ale nie lubię tego A już druga osoba z którą tylko jestem na cześć dotknęła mojego brzucha:-/

Czy zdarzyło Wam się że ktoś "obcy" dotknął Waszego brzucha bez pozwolenia? Nie wiem dlaczego ale nie lubię tego A już druga osoba z którą tylko jestem na cześć dotknęła mojego brzucha:-/
Taak, starsza sąsiadka ostatnio w windzie mnie "przyatakowała", byłam w takim szoku że nawet nie zdąrzyłam skomentować

Mnie sąsiadka z którą tylko na cześć jestem, i taka Pani z mamy osiedla, zawsze jej mówiłam dzień dobry A wczoraj podleciala i złapała mnie za brzuch. Też nie zdążyłam skomentować nawet.. myślisz że to przynosi jakiegoś pecha czy coś?

Mnie sąsiadka z którą tylko na cześć jestem, i taka Pani z mamy osiedla, zawsze jej mówiłam dzień dobry A wczoraj podleciala i złapała mnie za brzuch. Też nie zdążyłam skomentować nawet.. myślisz że to przynosi jakiegoś pecha czy coś?
Nie pecha nie :) ale słyszałam że według przesądów, jak ktoś wierzy lub to ma uspokoić to warto mieć czerwoną wstazeczkę. Nie rozumiem takiego macania. W przyrodzie jakakolwiek ciężarna samica za coś taniego odryzła by rękę xd to tylko ludzie jakieś takie głupie i molestuja dotykiem. Ja jestem nie dotykalka od dziecka, wręcz podchodzi to pod nerwice i slyne z wybuchego temperamentu, tak więc współczuję pierwszej osobie która mnie dotknie ^^

reklama
Pecha nie :-) niektóre kobiety po prostu taki widok roztkliwia i "jejku jej" muszą dotknąć. Raczej poglaskanie brzucha traktują jak potencjalne szczęście.
Mnie nikt nie dotyka, i nie próbuje dotknąć. Najbliżsi (mama, siostra) wiedzą gdzie moja strefa komfortu :-) pewnie gdyby ktoś zapytał czy może to nie byłoby problemu, ale tak z nienacka to jest obrzydliwe. Masz prawo się odsunąć i wyrazić swoje zdanie - pamiętaj.

Do góry