reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

U mnie już prawie 7 kg na plusie :( chociaż jadam jak wcześniej to waga rośnie. W pierwszej ciąży 24 kg przytyłam. Do tej pory nie mogę pojąć jak to się stało, a teraz widzę, że idę w tym samym kierunku..

Moje dziecko wg usg tydzień młodsze ;)
ja to liczyłam się z tym że o książkowym +15 kg mogę zapomnieć [emoji3] ale wydawało mi się że tak max. 20 klepne [emoji28]a tu już połowa i 9kg a dziecko masę nabiera w ostatnim trymestrze więc może być wesoło [emoji28]potem się nie pozbierm... [emoji15]

reklama
Gdzieś czytałam, że termin z połówkowego jest najbardziej wiarygodny.
U mnie to się nie sprawdziło. Pierwsze dziecko dwa tygodnie przed terminem urodziłam. Drugie tydzień po terminie a trzecie to ponad dwa tygodnie po terminie.
Dziewczyny a na ból gardła polecam wodę utlenioną. Działa praktycznie odrazu. A jak płukania nią gardło to wystarczy mi 2-3 razy żeby pozbyć się bólu na dobre.
Oczywiście wypłukać i wypluc - Nie połykać !

U mnie to się nie sprawdziło. Pierwsze dziecko dwa tygodnie przed terminem urodziłam. Drugie tydzień po terminie a trzecie to ponad dwa tygodnie po terminie.
Dziewczyny a na ból gardła polecam wodę utlenioną. Działa praktycznie odrazu. A jak płukania nią gardło to wystarczy mi 2-3 razy żeby pozbyć się bólu na dobre.
A według badań z połówkowego to jeszcze większe były by różnice...

No właśnie dziewczyny dużo już macie kg na plusie? Bo mi przez 1 trymestr prawie wcale nie przybyło i bardzo się z tego cieszyłam, a teraz codziennie, dosłownie codziennie to więcej, aż sie boje co to będzie dalej
Ja mam 4 kg na plusie. Brzucha specjalnie dużego nie mam, nic mi się też jakoś specjalnie nie powiększyło, więc nie wiem gdzie są te 4 kg ;) Prawie wszystko przybrałam na urlopie nad morzem, bo tam było dużo jedzenia i dużo leżenia;)

Ja przytylam od początku ciąży ok 4kg.
Ale macie duże brzuchole :-) :)
A właśnie ... czy wasze dzieci nadal są większe z usg niż według OM? ;-) ;)
Mój na trzech pierwszych usg był starszy o 2 dni od @. Na połówkowym był podobno starszy o 10 dni. Czyli wg @ dziś jest 22t 2d, a wg usg 23t 5d, ale myślę, że termin z @ jest bardziej prawdopodobny.

A ja słyszałam, że najbardziej prawdopodobny jest termin z pierwszego badania prenatalnego, ale zapewnie dziecko i tak samo wybierze termin ;)

Ja mam 4 kg na plusie. Brzucha specjalnie dużego nie mam, nic mi się też jakoś specjalnie nie powiększyło, więc nie wiem gdzie są te 4 kg ;) Prawie wszystko przybrałam na urlopie nad morzem, bo tam było dużo jedzenia i dużo leżenia;)
U mnie też póki co +4 kg (21+3), ale jestem przerażona tym że to wszystko prawie w II trymestrze....

U mnie dziecko też starsze według usg. Ja liczę według om. Z synem w ciąży było 1.5 tyg różnicy do przodu a i tak urodził się tydzień po terminie. Także myślę że teraz też przenoszę mimo wszystkoO kurcze jeszcze nie dał się podejrzeć co tam ma?
To szczwane dziecko inkognito nawet jak kopie i poloze reke to udaje ze go nie ma :D

reklama
U mnie wagowo licząc od wagi początkowej 4kg na plusie a licząc od wagi po wymiotach i mdłościach to 6kg na plusie, ale wcale się nie dziwię. W 1 trymestrze mało co jadłam a jak zjadłam to czasem zwróciłam a w drugim trymestrze jak ręką odjął i wróciłam do jedzenie starych porcji. Prawdą jest, że staram się jeść mega zdrowo ale wiadomo, że czasem cosik słodkiego się zachce:) Wzrost wagi też mnie przeraża dziewczyny...

Do góry