Witaj ja mam 7 letniego synka Oliwiera a w brzuszku córka Amelia 21+2tc termin 7 styczenWitam się i ja. Ola, mama 6letniego Kubusia, w brzuszku drugi chłopiec, najprawdopodobniej Szymuś. Termin na 30.01
reklama
Buba88
Fanka BB :)
Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia! Jod biorę od poczatku ciazy mam w swoich suplementach dawke 200, dlatego strasznie sie zdziwilam ze tak nagle z nikąd mi się pogorszyło;( Sprobuje troche sie uspokoic i poczekac na wizyte i co lekarz na to powie!Dobrze, że umówiłaś się do endokrynologa, bo 3,8 w ciąży to rzeczywiście za dużo, ale na szczęście to jeszcze nie katastrofa. Jeśli TPO wyjdzie Tobie dobrze, to będzie oznaczać taką "zwykłą" niedoczynność w ciąży. Jeśli wyjdzie źle może oznaczać początek Hashimoto. Bierzesz jod? Czasem zwykła niedoczynność jest objawem braków jodu. Jest dieta podobno "lecząca" Hashimoto choć to bardziej wieści internetowe - żaden lekarz nie uważa, że można tę chorobę leczyc dietą. Ale ta dieta jest tak drastyczna, że nie można jej stosować w ciąży. Co do leków to lepszy jest Letrox od Euthyroxu, bo lepiej się wchłania. Ale oba to syntetyczny hormon tarczycy i jest to lek całkowicie bezpieczny w ciąży i bez efektów ubocznych. Trzeba tylko dobrze dawkę dobrać. Ja na początku sierpnia miałam tsh 0,815 przy braniu codziennym Letroxu 150.
Kasik1p3
Mąż był ze mną trzy razy a na połówkowych pani dr pozwoliła mojemu starszakowi (6 lat) zobaczyć brata :-)Dziewczyny a czy Wasi mężowie lub niemężowie chodzą z Wami na usg?
Kasik1p3
U mnie 6 letni Szymuś w domu :-) Teraz będzie Marcelek :-)Witam się i ja. Ola, mama 6letniego Kubusia, w brzuszku drugi chłopiec, najprawdopodobniej Szymuś. Termin na 30.01
Kinga91
Mój mąż od pierwszej wizyty potwierdzającej jest ze mną co miesiąc u ginekologa. Sam mówi że chce być na bieżąco w sumie mnie to cieszy, zawsze to już jakaś więź tworzy z maluchem.Dziewczyny a czy Wasi mężowie lub niemężowie chodzą z Wami na usg?
Kinga91
Lucyna pozdrawiaCudo!!! Tu wita Fiolka
Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czy Wasi mężowie lub niemężowie chodzą z Wami na usg?
U nas z kolei choćbyśmy chcieli razem chodzić na w usg, jak w przypadku pierwszej ciąży to niestety partner pracuje w delegacji i nie ma takiej możliwości. Ale syn chętnie uczestniczy w usg ostatnim razem wyszedł bardzo zadowolony, bo dzidziuś do niego pomachał
wesola_mamusia
Tb?Tb mialam podac ?
reklama
Marchewka84
Mój mężu jest ze mną na każdym badaniu. Codziennie pyta jak wróci z pracy czy mała kopała Każde badanie usg przeżywa. Kupiłam pierwsze bodziaki dla małej to jak mu pokazałam to miał łzy w oczach. Ma zupełnie inne podejście niż 9 lat temu jak byłam w 1 ciąży. Wtedy tak nie przeżywał. Podchodził do tematu bardziej racjonalnie, teraz widać ze emocjonalnie