reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Kobiety, bolą was plecy, tzn kręgosłup? Tak na środku, mniej więcej między łopatkami?
Mnie plecy bolały przed ciążą i to bardzo długo...wiele miesięcy, ale odcinek lędźwiowy. Poszłam nawet do lekarza i dostałam skierowanie na prześwietlenie. Chciałam iść następnego dnia na to prześwietlenie, ale wyczytałam, że przed nim trzeba stosować przed 3 dni jakaś dietę, aby jelita nie zasłaniały obrazu. Wtedy pomyślałam sobie, aby poczekać z tym prześwietleniem, bo mogę być w ciąży i okazało się, że jestem. Ale miałam szczęście, że poczekałam, bo bym napromieniowała naszego maluszka.
Ale gdy zaszłam w ciąże to plecy jakoś przestały mnie boleć (przynajmniej na razie, bo nigdy nie wiadomo, co będzie jutro). Bolą tylko przy długim staniu.
A u Ciebie jeśli to między łopatkami to może masz zapalenie nerwu? Ciągnie Cie do którejś ręki?

reklama
Mnie plecy bolały przed ciążą i to bardzo długo...wiele miesięcy, ale odcinek lędźwiowy. Poszłam nawet do lekarza i dostałam skierowanie na prześwietlenie. Chciałam iść następnego dnia na to prześwietlenie, ale wyczytałam, że przed nim trzeba stosować przed 3 dni jakaś dietę, aby jelita nie zasłaniały obrazu. Wtedy pomyślałam sobie, aby poczekać z tym prześwietleniem, bo mogę być w ciąży i okazało się, że jestem. Ale miałam szczęście, że poczekałam, bo bym napromieniowała naszego maluszka.
Ale gdy zaszłam w ciąże to plecy jakoś przestały mnie boleć (przynajmniej na razie, bo nigdy nie wiadomo, co będzie jutro). Bolą tylko przy długim staniu.
A u Ciebie jeśli to między łopatkami to może masz zapalenie nerwu? Ciągnie Cie do którejś ręki?
Choćbyś o mnie pisała. Ja już nawet na ćwiczeniach byłam i pod koniec tych ćwiczeń dowiedziałam się o ciąży. Mam zwyrodnienie na lędźwiowym, ale odkąd jestem w ciąży "odpukać" przestał mi dokuczać, tylko jak dłużej stoję to czuję.

16+5

Załączniki

• IMG_20190817_114205.jpg
    IMG_20190817_114205.jpg
    1 020,5 KB · Wyświetleń: 123
Dziewczyny lezalam przed chwilą na lewym boku i nagle poczułam po prawej stronie takie mocne bulgotanie i jakby pękające banki, po chwili była powtórka A teraz cisza. Czy myślicie że to były ruchy ? Kompletnie nie wiem czego się spodziewać:-)

Dziewczyny lezalam przed chwilą na lewym boku i nagle poczułam po prawej stronie takie mocne bulgotanie i jakby pękające banki, po chwili była powtórka A teraz cisza. Czy myślicie że to były ruchy ? Kompletnie nie wiem czego się spodziewać:-)
Dużo dziewczyn opisuje pierwsze ruchy jako bańki. Ja nie czułam baniek. Na początku czułam jak mały się odwracał, przekręcał lub rozciągał, to gdzieś od 16 tygodnia, a od 18-19 tygodnia czuję dodatkowo typowe kopniaki. Ale właściwie czuję tylko ruchy, gdy leżę na plecach i najlepiej jeszcze wyprostować nogi.

Hej, ja tak w 18tyg. wlasnie takie przelewanie i bulgotanie czulam, ale pozniej ustalo to na kilka dni i pojawilo sie pozniej dziwne lekkie przewracanie cos jakby ruchy jelit ale duzo mocniejsze, a teraz po 2 tygodniach to juz zdecydowanie czuje jak moj maluch kopie mnie jak sobie leze. Wczesniej nie bylam pewna czy to on ale teraz nie da sie tego z niczym innym pomylic!

No kolejny tydzień kolejna fota :) ja to nie wiem czy to dziecko bo czuję takie uczucie jakby robal chodzil :) nie mogę się doczekać wyraźnych ruchów.

Załączniki

• 69552925_10211523428000524_4545768397966671872_n.jpg
    69552925_10211523428000524_4545768397966671872_n.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 117
reklama
Ja nie miałam ani w pierwszej ani teraz w drugiej ciąży bulgotania. Odrazu czułam kopniaki. Więc raczej nie pomogę w tej kwestii.

Do góry