reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2020

Kobiety, bolą was plecy, tzn kręgosłup? Tak na środku, mniej więcej między łopatkami?
Mnie plecy bolały przed ciążą i to bardzo długo...wiele miesięcy, ale odcinek lędźwiowy. Poszłam nawet do lekarza i dostałam skierowanie na prześwietlenie. Chciałam iść następnego dnia na to prześwietlenie, ale wyczytałam, że przed nim trzeba stosować przed 3 dni jakaś dietę, aby jelita nie zasłaniały obrazu. Wtedy pomyślałam sobie, aby poczekać z tym prześwietleniem, bo mogę być w ciąży i okazało się, że jestem. Ale miałam szczęście, że poczekałam, bo bym napromieniowała naszego maluszka.
Ale gdy zaszłam w ciąże to plecy jakoś przestały mnie boleć (przynajmniej na razie, bo nigdy nie wiadomo, co będzie jutro). Bolą tylko przy długim staniu.
A u Ciebie jeśli to między łopatkami to może masz zapalenie nerwu? Ciągnie Cie do którejś ręki?

reklama
Mnie plecy bolały przed ciążą i to bardzo długo...wiele miesięcy, ale odcinek lędźwiowy. Poszłam nawet do lekarza i dostałam skierowanie na prześwietlenie. Chciałam iść następnego dnia na to prześwietlenie, ale wyczytałam, że przed nim trzeba stosować przed 3 dni jakaś dietę, aby jelita nie zasłaniały obrazu. Wtedy pomyślałam sobie, aby poczekać z tym prześwietleniem, bo mogę być w ciąży i okazało się, że jestem. Ale miałam szczęście, że poczekałam, bo bym napromieniowała naszego maluszka.
Ale gdy zaszłam w ciąże to plecy jakoś przestały mnie boleć (przynajmniej na razie, bo nigdy nie wiadomo, co będzie jutro). Bolą tylko przy długim staniu.
A u Ciebie jeśli to między łopatkami to może masz zapalenie nerwu? Ciągnie Cie do którejś ręki?
Choćbyś o mnie pisała. Ja już nawet na ćwiczeniach byłam i pod koniec tych ćwiczeń dowiedziałam się o ciąży. Mam zwyrodnienie na lędźwiowym, ale odkąd jestem w ciąży "odpukać" przestał mi dokuczać, tylko jak dłużej stoję to czuję.

16+5

Załączniki

• IMG_20190817_114205.jpg
    IMG_20190817_114205.jpg
    1 020,5 KB · Wyświetleń: 122
Dziewczyny lezalam przed chwilą na lewym boku i nagle poczułam po prawej stronie takie mocne bulgotanie i jakby pękające banki, po chwili była powtórka A teraz cisza. Czy myślicie że to były ruchy ? Kompletnie nie wiem czego się spodziewać:-)

Dziewczyny lezalam przed chwilą na lewym boku i nagle poczułam po prawej stronie takie mocne bulgotanie i jakby pękające banki, po chwili była powtórka A teraz cisza. Czy myślicie że to były ruchy ? Kompletnie nie wiem czego się spodziewać:-)
Dużo dziewczyn opisuje pierwsze ruchy jako bańki. Ja nie czułam baniek. Na początku czułam jak mały się odwracał, przekręcał lub rozciągał, to gdzieś od 16 tygodnia, a od 18-19 tygodnia czuję dodatkowo typowe kopniaki. Ale właściwie czuję tylko ruchy, gdy leżę na plecach i najlepiej jeszcze wyprostować nogi.

Hej, ja tak w 18tyg. wlasnie takie przelewanie i bulgotanie czulam, ale pozniej ustalo to na kilka dni i pojawilo sie pozniej dziwne lekkie przewracanie cos jakby ruchy jelit ale duzo mocniejsze, a teraz po 2 tygodniach to juz zdecydowanie czuje jak moj maluch kopie mnie jak sobie leze. Wczesniej nie bylam pewna czy to on ale teraz nie da sie tego z niczym innym pomylic!

No kolejny tydzień kolejna fota :) ja to nie wiem czy to dziecko bo czuję takie uczucie jakby robal chodzil :) nie mogę się doczekać wyraźnych ruchów.

Załączniki

• 69552925_10211523428000524_4545768397966671872_n.jpg
    69552925_10211523428000524_4545768397966671872_n.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 117
reklama
Ja nie miałam ani w pierwszej ani teraz w drugiej ciąży bulgotania. Odrazu czułam kopniaki. Więc raczej nie pomogę w tej kwestii.

Do góry