reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja w pierwszej ciazy przytylam 10 kg i 2 tyg po urodzeniu wazylam swoje z przed ciąży. Teraz też mam taki plan [emoji28]
Ja w pierwszej 20 kg teraz tyle nie chce

No i super że jesteśmy jakie jesteśmy. Lekko sie jedynie podmalujemy żeby sie dzidzia nie wystraszyła i tadammm mamusia pełną masą [emoji6][emoji14][emoji7][emoji41]
Tona pudru i będzie dobrze

reklama
ja w pierwszej ciazy przytylam 25kg i wygladalam ...hmmm bardzo źle. Najgorsze ze przytylam tyle bedac na bardzo rygorystycznej diecie bo mialam cukrzyce ciążową. Wiec kwestia przytycia to czesto tez niezalezna od nas sprawa. U mnie na przyklad byla to kwestia zatrzymujacej sie w organizmie wody. Ja po prostu bylam mega spuchnieta no i rodzilam we wrzesniu wiec końcówka ciazy w najgorsze upaly.
Pamietam ze po powrocie ze szpitala do domu i wejsciu na wage (czyli ok 3 dni po porodzie) mialam juz 17 kg na minusie (z tych 25). Reszta zeszla blyskawicznie, ale zwiazana byla z mega poceniem sie - musialam przebierac sie 3 razy dziennie. Czyli organizm pozbywal sie ewidentnie tej wody. Pamietam ze 3 miesiace po porodzie na wigilie weszlam w ołowkowa spodnice rozmiar 36. Oby teraz tez tak bylo, ale obawiam sie ze z racji wieku nie bedzie to tak łatwe

Dzięki :) ja nie widziałam zadnego. Ale lekarz twierdzi że sa i biją . Jestem z tych co nie bardzo odróżniają obrazy na tych usg

reklama
ja w pierwszej ciazy przytylam 25kg i wygladalam ...hmmm bardzo źle. Najgorsze ze przytylam tyle bedac na bardzo rygorystycznej diecie bo mialam cukrzyce ciążową. Wiec kwestia przytycia to czesto tez niezalezna od nas sprawa. U mnie na przyklad byla to kwestia zatrzymujacej sie w organizmie wody. Ja po prostu bylam mega spuchnieta no i rodzilam we wrzesniu wiec końcówka ciazy w najgorsze upaly.
Pamietam ze po powrocie ze szpitala do domu i wejsciu na wage (czyli ok 3 dni po porodzie) mialam juz 17 kg na minusie (z tych 25). Reszta zeszla blyskawicznie, ale zwiazana byla z mega poceniem sie - musialam przebierac sie 3 razy dziennie. Czyli organizm pozbywal sie ewidentnie tej wody. Pamietam ze 3 miesiace po porodzie na wigilie weszlam w ołowkowa spodnice rozmiar 36. Oby teraz tez tak bylo, ale obawiam sie ze z racji wieku nie bedzie to tak łatwe
Podobnie :)
Waga szla w gore. Ja opuchnieta. Woda tez mi sie zatrzymywala. 100kg w 8 mcu. A po porodzie jakies 3 miesiace po juz w rozmiarze 36 byłam :)

Do góry