reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

A i co do kwasu foliowego też słyszałam na początku tylko kwas sie powinno przyjmować, zaś mój lekarz zalecił juz witaminy dla ciężarnych i sama nie wiem co robić

reklama
Dobrze wiedzieć że nie jestem jedna w wieku 35 :-) Ja wczoraj też martwiłam się że przestały mnie boleć piersi i ogólnie samopoczucie mi się poprawiło... Ale dziś rano obudziła mnie kumulacja dolegliwości :mdłości, ból piersi i krzyża i prawego jajnika. Jajnik mnie martwi bo tam mam tą torbiel nieszczęsną... Czy was dziewczyny bolą jajniki czasem? W czwartek mam wizytę siedzę już jak na szpilkach.
Tez mnie pobolewa jajnik i do tego krzyż, wizyta w poniedziałek

@Ewa87 brałam kościelny już w ciąży, ale planowaliśmy jeszcze bez brzuszka. Odradzam, w końcówce sis się wszystkim zajmowała a ja spałam
Właśnie się boję ,że nie będę w stanie z organizacją ,a nawet jak wyjdzie to będę zmęczona i nie będę w stanie się nacieszyć tym dniem.

Ewa, nie martw sie co ludzie będa mowic, tylko rob tak jak tobie będzie wygodniej! Bylam na slubie przyjaciółki gdzie razem ze ślubem ochrzcili swojego synka - bylo pieknie;)
Wpadła mi myśl o połączeniu z chrztem, pierwszy taki termin to Wielkanoc ;) 3 w 1 ,święta ,chrzest i ślub :D

Choruje na epilepsje niestety boję się leków brać jaki to ma wpływ na dziecko a bez leków też gorzej
Ja brałam ślub w ciąży we październiku 5 miesiącu byłam nie było źle bawiłam się tak samo tylko z umiarem na tym zdjęciu widać jak wyglodam z boku
Bardzo ładnie wyglądałaś :* Ja się boję ,że w 5 miesiącu będę 2 razy większa.. hehe
A i co do kwasu foliowego też słyszałam na początku tylko kwas sie powinno przyjmować, zaś mój lekarz zalecił juz witaminy dla ciężarnych i sama nie wiem co robić
Ja teraz biorę Pregna Plus. Świetny skład ,wszystko w 1 tabletce ;) Mój lekarz mówi ,że strzał w dziesiątkę. Opinie także ma świetne bo oczywiście sprawdziłam :D

Moje Kochanie robi obiad placki ziemniaczane z sosem ( po węgiersku) i optymalnie ze śmietaną i cukrem :D
Dzieci układają rzeczy i ogarniają pokój ,troszkę przy tym marudząc oczywiście bo nie byliby sobą :D
,a ja … hmm.. ja się lenie :p :p

@Ewa87 pregna plus po 3 dniach oddałam doktor na wydanie i przeszłam na Femibion + oddzielnie żelazo. Po pregnie miała strasznie bolesne skurcze jelit i biegunkę :/
Ja za to ogólnie mam zaparcia lekkie ,czuję różnicę w ciąży i przed :p ,ale jak wypiję maślankę i zagryzę ogórkiem zaraz przechodzi hehe.
U każdego inaczej ;) Tak jak każda ciąża inna . Ja tą najgorzej odczuwam, pod względem fizycznym jak i psychicznym, bo mam huśtawki nastrojów. Na końcu mojemu się medal należy :D

reklama
Do góry